מבזקים

אראן: ויסקי בוטיק, קטן ומתוחכם

עם מנעד ויסקי לכל טעם, מזקקת האי הסקוטי אראן מביאה לישראל את טעמי הכבול, הבלנדד וגם כמה סינגל מאלט נהדרים

מזקקת האי אראן בסקוטלנד, אינה נחשבת ותיקה בסטנדרטים סקוטיים, כיוון שפתחה את דלתותיה רק בשנת 1995. המזקקה הבוטיקית והעצמאית חולשת על כל האי, לפחות בכל הנוגע לייצור ויסקי, ובשל כך אף הפכה בשנים האחרונות ליעד תיירותי פופולרי.

מזקקת אראן בדרום מערב סקוטלנד

אראן פועלת כיום מ-לוך ראנזה (Lochranza), כפר בחלקו הצפוני של האי, אולם בקרוב תעבור להפיק ויסקי מ-לאג (Lagg), הנמצא בחוף הדרומי של האי – לצד שדות השעורה המשמשים כיום בתהליך הזיקוק. בשנת 2018 גם יפתח מרכז מבקרים, וסמוך אליו מיכלי תסיסה נוספים ומחסני הבגרה חדשים, שיתרמו לייצור משוער של כ-1.2 מיליון ליטר בשנה.

למי שלא מזדמן להגיע לאי אראן בסקוטלנד בתקופה הקרובה, אפשר להתנחם בעובדה שהוויסקי האיכותי עושה עלייה לארץ, חוסך לנו את דמי הנסיעה, טעים לכל חיך, ובל נשכח – גם נמכר במחירים מאוד שפויים.

בלנד רוברט ברנס | Robert Burns Blend

המזקקה הצליחה להגיע להסכמה עם פדרציית ברנס העולמית, שזהו הוויסקי הרשמי היחיד בעולם הקרוי על שם המשורר הלאומי של סקוטלנד, רוברט ברנס, והוא בעצם בלנדד המופק ממאלט של מזקקת אראן, יחד עם מגוון סוגי ויסקי מרחבי סקוטלנד.

רשמי טעימה: ויסקי קל מאוד לשתייה, המניב בשומת של קליפות תפוח ירוק, תבלינים כהים, וניל ומיץ אגסים. החיך מאוד פירותי וחם, וברקע עולים טעמי פרדס ועוגת תפוזים. הסיומת מלאת מתיקות נעימה של תפוחים, שורש ליקריץ ווניל. 40% כוהל, 129.90 שקל.

אראן לוך ראנזה רזרב | Arran Lochranza Reserve

ויסקי רב-שנתי, כאשר זמן השהייה המינימלי של הוויסקי בחבית הוא 7 שנים (כלומר, חלקו התבגר יותר שנים). ב-90% מהחביות התבגר בעבר ויסקי ברבון אמריקני ובנותרות השתזף לאיטו יין שרי. הלוך ראנזה החליף את האראן המקורי והבסיסי בשלהי 2014.

רשמי טעימה: האף מעלה בשומת של תפוחים ירוקים טריים, קליפות לימון ורמז לשוקולד חלב. מגע של שעורה זהובה עם מלח ים. ניתן לחוש במעט מליחות גם על החיך, המאוזנת היטב עם מיצי פירות הדר וטעמי טופי. ברקע ניתן להרגיש בחבית המתובלת. הסיומת נעימה, רגועה וקרמית. כוהל: 43%, 219.90 שקל.

אראן 10 שנים | Arran 10 Year-Old

הוויסקי הושק לראשונה בשנת 2006, וגם בהפקתו משתמשים בחביות שרי וברבון לשעבר.

רשמי טעימה: האף מעניק פירות טרופיים, וניל ותבלינים כהים. גם פה החיך מעלה קצת מליחות, לצד תפוזים וטופי מתוק. הסיומת נעימה וקרמית. 46% כוהל, 249.90 שקל.

אראן, סיומת חבית סוטרן | Arran Sauternes Cask Finish

זהו ויסקי מאלט, כאשר הסיומת שלו בחביות יין סוטרן לשעבר, כלומר יין מתוק ממחוז בורדו בצרפת, שהעניק לחביות טעמים דבשיים במיוחד.

רשמי טעימה: האף עשיר בדבש, מישמש, בננות ואגסים. לאחר כמה שניות, עולים גם ריחות פירותיים נעימים. החיך חם ומאוד מתובל. לאחר הוספת מים, ניתן לחוש גם בקליפות לימון, מליחות ומתיקות. הסיומת ארוכה ומלאת תפוזים ודבש גם היא. סך הכל ויסקי מאוד נעים, מתוחכם ומיוחד. 50% כוהל, 299 שקל. מומלץ מאוד.

מאצ'רי מור | Machrie Moor

הויסקי שואב את שמו המשעשע ממיץ הכבול המיוחד שנמצא בחוף המערבי של האי אראן. יש כאן מסתוריות מסוימת בתווית, בשל ערפילי הבוקר האפלוליים הנמצאים בחופים אלה, ויתכן שמכאן שאב ארתור קונאן דויל את הרעיון ל'כלבם של בני בסקרוויל', כפי שרואים על התווית.

רשמי טעימה: אף עשיר בווניל וברמזים לבננה מטוגנת. הפה מלא סוכר, מאלט אדמתי, עשן ושעורה, כשברקע כבר ניתן לזהות את הפירותיות המאפיינת את ויסקי אראן. הסיומת מתמשכת ומעושנת, וניתן אף לחוש בקמצוץ של גויאבה. 46%, 279.90 שקל. מומלץ מאוד.

ויסקי אראן מיובא לארץ על ידי חברת שקד / דרך היין.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
חובב יין ואלכוהול, עורך האתר

יעניין אותך

ביקור בית: "פומו"

מסעדת "פומו" קיימת כשנה בלב אזור העסקים של רמת החי"ל, אך רק עתה נזדמן לנו לטעום את מיטב המאכלים האיטלקיים, פרי יצירתו של השף והבעלים, שחר ברנע

מסעדת "פומו" קיימת כשנה בלב אזור העסקים של רמת החי"ל, אך רק עתה נזדמן לנו לטעום את מיטב המאכלים האיטלקיים, פרי יצירתו של השף והבעלים, שחר ברנע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *