מבזקים

לוקוס עם שרימפּ ברוטב ציר דגים וכוכב אניס, עם שמן הדרים

מתכון של השף דידי בן-ארוש

המנה המקסימה של השף דידי בן-ארוש פשוטה בתכלית. היא צרפתית קלאסית ועדינותה שובת חיך. אבל, וזה אבל גדול, העסק עובד רק בתנאי שמדובר בדג משובח, טרי שבטריים, שעיניו בוהקות וזימיו אדומים כדם.

לוקוס עם חסילונים ברוטב ציר דגים וכוכב אניס, עם שמן הדרים

דרגת קושי:      זמן הכנה: 40 דקות       כמות: ארבעה סועדים

קניות

  • 4 נתחים של פילה לוקוס לבן, במשקל 180 גרם כל אחד
  • 16 שרימפס נקיים
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 500 מ"ל ציר דגים (ניתן להכין מאידרות, ראשים ירקות שורש ותבלינים, או לרכוש במעדניות)
  • כוכב אניס
  • 20 מ"ל שמנת
  • 60 גרם חמאה
  • קורט מלח

לשמן ההדרים

  • ½ כוס שמן זית משובח
  • קליפת תפוז מגוררת
  • קליפת לימון מגוררת
  • חופן עלי בזיליקום חתוכים דק דק לרצועות

אופן ההכנה

  • מכינים את שמן ההדרים מראש ושומרים בצד.
  • מטגנים את הדג במעט חמאה על צד העור עד להשחמה קלה מאוד.
  • במחבת נפרדת מטגנים את השרימפס במעט חמאה עד שצבעם משתנה לוורדרד.
  • במחבת עמוקה מחממים את ציר הדגים עם כוכב האניס, היין וקורט מלח.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמצטמצם לרוטב סמיך למדי.
  • מוסיפים בבחישה את השמנת ואחר כך את יתרת החמאה וטורפים היטב במטרפה, כך שמתקבל רוטב מבריק ואחיד.
  • מכניסים את הלוקוס לתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס למשך 4 דקות ואת והשרימפס לדקה וחצי.

הגשה

מניחים את הדג במרכזה של צלחת, מניחים סביבו שלושה שרימפס ועליו שרימפ נוסף וכוכב אניס. יוצקים סביבו את רוטב הציר / שמנת / חמאה ומוזגים מעל מעט משמן ההדרים.

הכותב/ת: רחל גרא

רחל גרא
יין בצלחת

יעניין אותך

פטוצ'יני ברוטב שמנת ואספרגוס עם ביצה עלומה

מתכון של השף דידי בן-ארוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *