מבזקים

קְרֶפּ סוּזֶט – קלאסיקה מתוקה

מתכון של השף דידי בן-ארוש

הקרפ-סוזט הוא באמת ובתמים קלאסיקה עם קלאסה. צריך יד טובה כדי להכין קרפים דקיקים אבל רכים ולא יבשים, וצריך תועפות חמאה לרוטב. את הדיאטה דוחים לשבוע הבא, ולא מתפתים לטרוף עוד מנה – מאימת הקרדיולוג. זו לא מנה לכל יום בשבוע… פעם ביובל, מותר. ואפילו רצוי. החמאה מנחמת את הלב…

אגב, השף דידי בן-ארוש מגיש את המנה עם קֶנֶל צנוע של גלידת שמנת מעולה. מה שנקרא – מוסיפים חטא על פשע…

קרפ סוזט של השף דידי בן-ארוש

דרגת קושי:      זמן הכנה: 50 דקות       כמות: ארבעה סועדים

קניות לקרפים

  • 3 ביצים
  • ½1 כוסות חלב
  • ½1 כוסות קמח
  • 50 גרם חמאה רכה

אופן הכנת הקרפים

  • מניחים את הביצים, החלב והחמאה בקערת מעבד המזון ומעבדים לבלילה אחידה.
  • מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שהבלילה מקבלת מרקם אחיד לגמרי.
  • מעבירים למיכל עם מכסה ושומרים במקרר. ניתן לשמור כ-3 ימים.

קניות לרוטב

  • 50 גרם חמאה
  • 70 גרם סוכר
  • חצי לימון
  • כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז ו/או לימון

אופן הכנת הרוטב

  • ממיסים במחבת את החמאה והסוכר, נועצים מזלג במחצית הלימון ומעבירים אותו במחבת בתנועות סיבוביות.
  • ממשיכים לסובב עד שמתקבל קרמל בהיר מאוד, נזהרים שלא ישחים!
  • מוסיפים בזהירות את המיץ וסוחטים לרוטב גם את הלימון החצוי.
  • מצמצמים בבישול עד שמתקבל רוטב די סמיך ומבריק.

הגשה

מקפלים שני קרפים למחצית ומקפלים שוב, כך שמתקבלים שני משולשים. מניחים אותם על צלחת ומציפים ברוטב החם, מפזרים גרידת לימון ו/או תפוז.

הכותב/ת: רחל גרא

רחל גרא
יין בצלחת

יעניין אותך

פטוצ'יני ברוטב שמנת ואספרגוס עם ביצה עלומה

מתכון של השף דידי בן-ארוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *