מבזקים

ביקור בית: "הסושיה"

לראשונה הזמנו הביתה משלוח מרשת "הסושיה", אחת הרשתות הבולטות בתחום הדגים החיים • ההפתעה הייתה מוחלטת: בעיצוב, בנראות ובעיקר בטעם

קשה מאוד להסתובב היום באחת הערים המרכזיות בארץ ולא לפגוש בסניף של רשת "הסושיה". עם כ-16 סניפים מכפר סבא ועד מעלות תרשיחא, רשת הדגים החיים שוחה בכל הרחובות הראשיים, כולל רוטשילד בתל אביב. באופן מחמיא, הסניף ברוטשילד תמיד מלא ולרוב יש אף תור המתנה, אך אולי בשל עונת מזג האוויר הלא מסודרת ואולי בגלל מצב הרוח הכללי, החלטנו לבדוק לראשונה את שירות המשלוחים הביתה.

המחשבה ההתחלתית שעולה לאדם מן השורה, כשהוא חושב על רשת "הסושיה": 'זה זול / זה סושי פשוט', אולם מסתבר שהמציאות עולה על כל דמיון. הרשת יכולה להפתיע בכל צורה ודרך, אם זה במהירות השילוח, המשך בצורת האריזה המושקעת בכל המוצרים, בנראות פריטי האוכל השונים וכמובן מעל הכל בטעם ובאיכות אל מול המחיר.

נתחיל בעובדה שקבענו שעה נקובה שבא צריך להגיע המשלוח. השליח הגיע 15 דקות לפני הזמן – אי פעם שמעתי על שליח שמקדים? אין זה משנה במקרה זה, כיוון שכבר היינו בבית, וגם זה לא פיצה – זה לא מתקרר. המשך שהמשלוח הגיע בשקיות נייר לבן מהודרות, כשבכל אחת ארוזות המנות השונות, כשהרטבים בצד, סכו"ם פלסטיק, מפיות, תוספות בנפרד, ובקיצור – הכל מאורגן באופן מסודר, נוח ונגיש.

אמנם המשלוח הגיע בלי הוראות הכנה, אך בסופו של דבר זה סושי… אתם צריכים להחליט לבד אם אתם מעדיפים את הדג שלכם עם ווסאבי או רוטב סויה, או שיתכן עם שניהם. ניסינו מספר גדול של מנות מהתפריט, אולם נמליץ רק על בודדות, החל מסלט וואקמה (אצות וואקמה, נבטים, מלפפון, קולורבי, בצל ירוק, קוביות טופו ושומשום) – 20 שקל, שהיה טרי, טעים, ומרוב שהמנה גדולה ורצינו לטעום מנות נוספות – השארנו קצת ליום למחרת. חשוב לציין, שהסלט בהחלט שמר על טריותו.

מנת הגיוזה (חמישה כיסונים מטוגנים במילוי עוף) – 27 שקל, אמנם הגיעה חמימה, אך הפריכות של הגיוזה הייתה מצוינת וטעימה. אנו מעדיפים את הגיוזה עם רוטב סויה מאשר רוטב אדום זרחני ומתוק שמגיע עם המנה, אך מסתבר שהציבור בישראל, בדיוק כמו בארצות הברית, דווקא מעדיף את התוספת המתוקה והמיותרת.

אי אפשר להזמין משלוח סושי בלי שתהיה נציגות כלשהי של טונה, ואכן מנת הספייסי טונה (טונה, אבוקדו, ספייסי מיונז ורוטב צ'ילי חריף בציפוי טוגרשי) – 33 שקלים, הייתה מושלמת. הדג היה טרי, חתוך למופת ומאחר שנגמר מהר, הטונה עשתה חשק לעוד. בשל חשש כי נגמור את כל הטונה באוקיינוס ההודי, התקדמנו למנת הסנדוויץ' סושי דג (לברק בציפוי פירורי פנקו עם אבוקדו) – 38 שקל. מנה זו אמנם גדולה פיזית לפה הממוצע – ואף קשה לתפוס אותה בצ'ופסטיקס, אך לאחר כמה מכשולים של חוסר נימוס (הרי מי רואה אותך בבית), האצה על כל מילוייה עברו את מבחן הלעיסה, ובהחלט ניתן לשבח את המקוריות, התעוזה, הטעם וכמובן הגודל.

אם חשקתם במנה עיקרית, לכו על 'היפנית' (בקר מוקפץ עם פטריות שמפיניון, בצל סגול, גזר, אטריות אודון ובזיליקום ברוטב הוי סטיר פיקנטי) – 56 שקל. מנה נהדרת, מדויקת, טעימה, מוגשת חם (אפשר גם לחמם במיקרוגל אם צריך), ופשוט כייפית ומשביעה. לצדה, אפשר להתנסות בכרובית ובברוקולי בטמפורה (מעטפת פריכה) – 24 שקל, אולי לא האופן הבריא ביותר לאכול ירקות אלה, אבל לפעמים הטעם עושה את שלו, ובמקרה זה, בהחלט בהחלט עשה.

רשת "סושיה" אולי משתמשת בחומרים בסיסיים, אך מצליחה ליצור מהם מטעמים יפים וטעימים כאחד. יש כמה התחכמויות באופן ההגשה, גדלים שונים ואלתורים על מושגי המנות מכפי שאנו מכירים אותם ממסעדות בסגנון אסייתי אחרות. אולם אם חיפשתם מקום להזמין ממנו ארוחה מהיר וזריזה, שכמובן מעניקה מחיר ותמורה טובה, "סושיה" היא בהחלט פתרון מושלם ומשתלם.

בעת המשלוח לעיל, הכותב היה אורח של "הסושיה", אך מאז כבר הזמין על חשבונו כמה פעמים מהרשת, ועומד על כל מילה וטעם.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
חובב יין ואלכוהול, עורך האתר

יעניין אותך

נֶחָמָסְטֶה

עפרה בר-נון מתארת את הביקור אצל דודה נחמה - עם הארוחות הכי טובות בעיר, או שלא...

עפרה בר-נון מתארת את הביקור אצל דודה נחמה - עם הארוחות הכי טובות בעיר, או שלא...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *