מבזקים

החגיגה של באבט: סרט הגורמה הטוב בכל הזמנים

עם יציאתו לסינמטקים של העותק המחודש של "החגיגה של באבט", רפי סירקיס מסביר את האיכות הקולינארית שמאחורי הסרט המופלא ואף מתאר את המנות המשובחות

רפי סירקיס

סרטו של גבריאל אקסל, "החגיגה של באבט" | "Babette's Feast" הוא כנראה סרט האוכל המפורסם מכולם. עכשיו אפשר לראות אותו בסינמטקים השונים ברחבי הארץ במהדורה דיגיטלית מחודשת, במלאות 30 שנה ליציאתו. המילה Feast, שבשם הלועזי של הסרט, משמעותה 'סעודה מפוארת'. ההחלטה לתרגם אותה ל'חגיגה', שנעשתה לפני 30 שנה, מייצגת את הרוח של אותם ימים.

השולחן הערוך והמשתתפים בסעודה

כמעט מחצית מזמן הסרט מוקדש להכנה ולהגשה של סעודה צרפתית קלאסית ומפוארת, מהסוג שמוצאים רק במסעדות שלושה כוכבי מישלן. את הסעודה מכינה, בכפר קטן ועני בדנמרק, באבט, שפית צרפתייה מהוללת, שנסיבות החיים הביאו אותה דווקא לשם. חבל לספר את פרטי העלילה של הסרט, וחשוב יותר, למי שמתעניין, לדעת מה היא הכינה והגישה. להלן תמצאו את רשימת המאכלים והמשקאות שליוו אותם:

מנה ראשונה – מרק צב (Potage à la Tortue) עם קרוטונים. הוגשה עם שרי אמונטילאדו (Sherry Amontillado) מספרד.

מרק צבים עם קרוטונים

מנה שנייה – 'בליניס דמידוף' עם קוויאר (Blinis Demidoff au Caviar), חביתיות כוסמת ועליהן קוויאר שחור ושמנת חמוצה. הוגשה עם שמפניה וו קליקו (Veuve Cliquot).

בליניס עם קוויאר

מנה שלישית ועיקרית – 'שלווים בתיבה' הוא התרגום המופיע בסרט למנה הקלאסית (Caille en Sarcophage avec Sauce Perigourdine), שהתרגום המדויק היה צריך להיות 'שלווים בארון מתים, ברוטב פריגור'. אולם 'שלווים בתיבה' נשמע טוב יותר. זוהי מנה מסובכת להכנה של שלווים ממולאים בכבד אווז ופרוסות כמהין שחורות. השלווים מונחים בתוך קלתית של בצק עלים. המנה נאפתה בתנור אש עצים, והוגשה עם יין פינו נואר מיקב קלו דה וואה (Clos de Vougeot Pinot Noir). אגדה אורבנית קולינרית מספרת שהנשיא הצרפתי, ז'ורז' ז'אן רמון פומפידו, אהב את המנה הזו.

שליו בתיבה ממולא כבד אווז וכמהין

מנה רביעית סלט אנדיב עם אגוזים.

סלט אנדיב עם אגוזים

מנה חמישית וקינוח – 'סאברין או רום' עם תאנים ופירות מסוכרים (Savarin au Rhum avec des Figues et Fruit Glacée). הוגשה עם שמפניה.

סאברין או רום

מנה שישית – מבחר גבינות עם מבחר פירות. הוגשה עם יין קינוח סוטרן (Sauternes).

מבחר פירות

קפה ודיז'סטיף – בסיום הארוחה קלתה באבט את גרגרי הקפה, והעגלון של הגנרל טחן אותו. עם הקפה הוגש דיז'סטיף: Vieux Marc Grande Champagne Cognac.

מבין האורחים, רק הגנרל שהגיע מעיר הבירה, היה מסוגל להעריך את האיכות המיוחדת של כל מנה ושל כל משקה שהותאם אליה.

עכשיו, שכשתגיעו לראות את סרט החובה הזה, שגם זכה באוסקר לסרט הזר בשנת 1988 – תהיו מוכנים לעקוב אחרי כל מנה. הסרט מוצג בסינמטק תל אביב, בסינמטקים נוספים ובבתי קולנוע נבחרים. לא להחמיץ ולא להגיע רעבים.

טריילר "החגיגה של באבט"

יעניין אותך

יין אדום טוב לבריאות ולאנטי-אייג'ינג

האם יין אדום טוב לבריאות? באלו מצבים? איך זה קשור לפרדוקס הצרפתי? ומה הם זני הענבים התורמים ביותר למערכת החיסונית? ד"ר ריצ'ארד אבן עונה כל השאלות ומעניק טיפים חשובים לחיים איכותיים יותר

האם יין אדום טוב לבריאות? באלו מצבים? איך זה קשור לפרדוקס הצרפתי? ומה הם זני הענבים התורמים ביותר למערכת החיסונית? ד"ר ריצ'ארד אבן עונה כל השאלות ומעניק טיפים חשובים לחיים איכותיים יותר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *