מבזקים

הסיפור המבלבל ומלא הוויסקי של לוך לומונד

מגדות אחד האגמים היפים של סקוטלנד מגיעים לארץ ששה סוגי ויסקי סינגל מאלט • בהיסטוריה מלאת תהפוכות, החלפת ידיים וסגנונות, לוך לומונד יוצר חלק מהוויסקי המסקרנים והמעניינים ביותר שמגיעים עתה לארץ

לוך לומונד הוא סיפורן של שתי מזקקות, הראשונה שבהן הוקמה בשנת 1814, על גדות לוך לומונד, ואשר לוקחת את שמה מן הציוריות של הלוך (אגם) המפורסם ביותר של סקוטלנד – המכונה לעתים קרובות אחד מפלאי הטבע בעולם. התאריך המדויק של סגירת המזקקה אינו ידוע כיום, בשל היעדר מסמכים רשמיים, אם כי מוסכם כי תוחלת החיים של המזקקה הייתה קצרת מועד.

גדות לוך לומונד, סקוטלנד

מזקקת לוך לומונד החדשה הוקמה בשנת 1964, על ידי הבעלים של מזקקת ליטלמיל. המזקקה החדשה היא המקום שבו מפיקים כיום את מותגי לוך לומונד. באופן מפתיע, מזקקת ליטמיל נשרפה בשנת 2004, אך הבקבוקים נשמרו – והועברו ללוך לומונד. המזקקה עוד החליפה כמה בעלים לאורך השנים, ובסופו של דבר, לוך לומונד – על כל מותגיה נרכשה על ידי קבוצת הון פרטית בשנת 2014.

מזקקת לוך לומונד

קבוצת לוך לומונד, בשמה החדש, מפקחת על תווית לוך לומונד כמובן (ביניהם אינשמורין), כמו גם גלן סקוטיה, ליטלמיל וכהילים נוספים. כחברת משקאות, לוך לומונד מחדשת את המותג, ומציעה מגוון סוגי ויסקי: סינגל מאלט, סינגל גריין (דגנים בלבד) וכן בלנדד. קצת מבלבל לנווט בין המזקקות ואינספור תוויות הוויסקי השונים, אולם להלן שישה מסקרנים שעולים עתה לארץ:

בקבוקי הוויסקי של לוך לומונד שעושים עלייה לארץ (משמאל לימין)

אינשמורין 12 שנים | Inchmurrin 12 Years

הוויסקי הושק מחדש בגרסה זו בשנת 2012, והוא בעצם בלנד של מגוון חביות, כולל בורבון, ממולאות מחדש וחרוכות באופן מלא. התוצאה היא ויסקי עם בשומת של דגנים מתוקים, מתובלים וקרמיים. רמזים לסוכריות טופי, תפוחים ואגסים, וברקע קרמל ודבק נגרים. החיך חלק, עשיר מאוד, תוך רמזים לשעורת מאלט וקרמל מומלח. אפשר לחוש גם בעשבי תיבול מיובשים, קליפות הדר מסוכרות ותבלינים אקזוטיים. הסיומת בינונית עד ארוכה ומאוד מתובלת. כוהל: 46%, מחיר: 250 שקל.

אינשמורין סיומת עץ מדירה | Inchmurrin Madeira Wood Finish

ויסקי אשר שהה קודם לכן בחביות בורבון בדימוס, בטרם התבגר בחביות שבהן שהה שרי. בשומת המשקה מרמזת על לתת עסיסי ופירותי, קליפות ליים ושקדים כתושים. החיך מזכיר טופי עשיר באגוזים, תבלינים מתוקים ורמז לפירות הדר ומי ורדים. הסיומת עצית ומלאת שעורה. בסך הכל, מאוד פרחוני ואגוזי, המזכיר את מיטב הוויסקי ממרכז ההיילנדס שבסקוטלנד. כוהל: 46%, מחיר: 275 שקל.

אינשמורין 18 שנים | Inchmurrin 18 Years

מיתוג מחדש של המשקה משנת 2015, בגרסה יותר מתוקה ועשירה מהאינשמורין 12 שנים. האף מלא ניחוחות פירותיות, עם רמזים לקרמל, לתת וליצ'י, כשבסוף קליפות תפוזים. החיך מלא קליפות לימון מסוכרות ופירות טרופיים, ובמרכז מתפתחים טעמי וניל מתוק וג'ינג'ר. ויסקי מפליא בכמות הפירות, שרק מחפש את קוביית השוקולד המריר מאחוריו. הסיומת ארוכה ומחממת עם טעם שיורי של שורש ג'ינג'ר ואננס. כוהל: 46%, מחיר: 470 שקל.

גלן סקוטיה 15 שנים | Glen Scotia 15 Years

ויסקי נוסף שהושק עם חידוש המותג בשנת 2015. המשקה התבגר בחביות בורבון, והתוצאה היא אף עשיר בפירות – ריבת משמשים, תפוז דם ופאי תפוחים. לאחר רגע עולים רמזים לתרסיס מי מלח ותבלינים לאפייה. החיך מקדם טעמי וניל, פירות, ג'ינג'ר וקינמון יבש. הסיומת מאוד ארוכה ומתובלת. כוהל: 46%, מחיר: 270 שקל.

גלן סקוטיה חבית כפולה | Glen Scotia Double Cask

גלן סקוטיה דאבל קאסק התחיל את חייו בחביות בורבון, בטרם סיים בחביות שרי של פדרו חימנז. האף מעלה פירות עוצמתיים (אפרסק בשרני וקליפות תפוח ירוק), ולאחר מכן בשומת של פאדג' סמיך, רמז של מליחות ובסוף תבליני אלון חרוך. החיך נפתח עם עוד פאדג' המאובק בסוכר. הגוף עוצמתי, שמנוני וברקע מגע של עשבוניות ואף מתיקות של ליקר. הסיומת מלאה ברמזים של שרי. כוהל: 46%, מחיר: 260 שקל.

גלן סקוטיה ויקטוריאנה | Glen Scotia Victoriana

הוויסקי התבגר בחביות אלון חרוכות ובוקבק באחוז כוהל גבוה. האף אלגנטי ועשיר ברמזים לאלון, סוכר קלוי וקליפות הדר. החיך מבליט עוד פירות על האף, אך ניתן לחוש בעיקר בפטל שחור. סיומת מאוד פרדסית ומעליה שוקולד מריר. כוהל: 51.5%, מחיר: 390 שקל.

ויסקי של קבוצת לוך לומונד מיובא לארץ על ידי חברת יורוסטנדרט.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב

חובב יין ואלכוהול, עורך האתר

יעניין אותך

ורשה – הדבר הבא בתרבות יין ואוכל באירופה

תרבות האוכל והיין בבירת פולין נוסקת בשנים האחרונות והשמים הם הגבול • יאיר קורן מספר על הסצנה הקולינרית בוורשה, מבקר במסעדות / ברי יין ומתפעל מן הניחוחות והטעמים, הנחישות והמקצוענות

תרבות האוכל והיין בבירת פולין נוסקת בשנים האחרונות והשמים הם הגבול • יאיר קורן מספר על הסצנה הקולינרית בוורשה, מבקר במסעדות / ברי יין ומתפעל מן הניחוחות והטעמים, הנחישות והמקצוענות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *