מבזקים

מסעדת ק-פה האנוי נפתחה בכיכר רבין

המסעדה תגיש תפריט שיכלול מגוון מנות ויאטנמיות עם נגיעות צרפתיות של השפית נופר זוהר

מסעדת ק-פה האנוי, בית אוכל חדש עם מטבח וויטנאמי-צרפתי, נפתחה להרצה השבוע בכיכר רבין בתל אביב ומציעה מגוון רחב של מנות בטעמים ומרקמים חדשים בהשפעה ישראלית.

מיטב מהמנות בק-פה האנוי (צילום: נמרוד סונדרס)

מסעדת ק-פה האנוי מביאה לתל אביב אווירה רעננה ורב חושית של קולינריה, עיצוב ואנרגיה שזורמת מכל פינה. במרכז המסעדה שוכן בר ממזגים (קוקטיילים) מלבני המאפשר ארוחות קלילות ומהירות. בנוסף, מקומות ישיבה רבים ברחבי מסעדה ואף חדר פרטי לאירועים קטנים.

המסעדה מציעה קונספט מסקרן בן אוכל ווייטנאמי לאוכל צרפתי עם השפעות ישראליות ותפריט המותאם לכל שעות היום. במסעדה גם ניתן יהיה ליהנות מדוכן מיצים בכבישה קרה (cold press) בישיבה במקום ובטייק אווי.

תפריט המסעדה נבנה על ידי השפית נופר זוהר ("כתית", "מזללה" ו-"צפון אברקסס") אשר נסעה לפריז להשתלמות של כמה שבועות עם השפים הצרפתיים והווייטנאמיים, והרכיבה תפריט שמותאם לחיך הישראלי.

התפריט כולל מגוון רחב של מנות בטעמים ומרקמים חדשים המורכבים מחומרי גלם, שמבוססים על אלמנטים שנרקחים במקום וחומרי גלם רבים אשר מיובאים במיוחד מווייטנאם תוך הקפדה על טריותם, בין היתר למעלה מ-36 סוגי עלים של כפיר ליים, בשר קוקוס, אלוורה, ליקריץ ועוד.

בין המנות המומלצות בתפריט

  • ספרינג רול וייטנאמי – דף אורז ממולא בכרוב מאודה, גזר, בצל סגול, אטריות וטופו. מוגש עם חסה, נענע, כוסברה, ורוטב צ'ילי וליים (26 שקל)
  • סלט האנוי – כרוב גריל, מלפפון, במיה תאילנדית, שעועית, שאלוט, בצל סגול, נענע, ליים, אונטריב מפורק ברוטב קרמל ירוקים ( 48 שקל)
  • סלט פפאיה וייטנאמי – פפאיה ירוקה, ראורם, אשכוליות, בוטנים, צ'ילי, פיש סוס, שיסו, לביבות סלמון וקארי (38 שקל)
  • פו-בו – מרק וייטנאמי פופולארי המתבשל שבע שעות בניחוח כוכב אניס, קינמון, ירקות ועלים טריים, פרוסות סינטה, מח עצם, אטריות אורז וכוסברה ווייטנאמית (68 שקל)
  • דג מאודה בעלי בננה – מוסר ים, אורז שחור, עשבי תיבול, סויה בהירה ושום (68 שקל)
  • באו בון  מנת הדגל מהמטבח הוייטנאמי, המפורסמת בשל האיזון התזונתי המושלם שלה, נותנת ביטוי לווק הוייטנאמי בשילוב ירקות טריים, חלבון, עלים וירקות רעננים, אטריות אורז ורוטב פיקנטי, בצל כוסברה ונענע: באו בון סלמון – קלמנטינה מיובשת ברוטב פלפל שחור (62 שקל) / באו בון חזה עוף – ג'ינג'ר, למון גראס, סויה מעושנת (56 שקל) / באו בון בקר – שום, למון גראס, פיש סוס, הוי-סטייר (62 שקל) / באו בון טבעוני – במבו שוט, שעועית רחבה, בוק צ'וי, ג'ינג'ר (52 שקל)

בין המיצים הטבעיים המוגשים

  • לימון נענע ובזיליקום (19 שקל)
  • תפוח, תפוזים, סלרי וגזר (22 שקל)
  • מי קוקוס ומאצ'ה (24 שקל)
  • תפוח, אננס ובזיליקום (26 שקל)
  • תפוז, גזר וג'ינג'ר (22 שקל)

הקוקטיילים במסעדה ישלבו טעמים מהמזרח הרחוק והמזרח התיכון, תוך הרבה משחק בטעמים של איזון בין חמוץ, מתוק, חריף ומתובל בתפריט עשיר ומגוון. על בניית תפריט הממזגים הופקדו המיקסולוג דן קרייצר ו-יותם שילה, מבעלי הברים "דאבל סטנדט" וה-"ספייסהאוס" אשר נסעו לפריז להשתלמות של כמה שבועות והתאימו תפריט המותאם לקהל הישראלי.

בין הקוקטיילים המוצעים בבר

  • Lychee Mojito – רום, ליצ׳י, נענע, ליים , סודה (42 שקל)
  • Hanoitiny – ג'ין, יוזו, כפיר ליים, תה יסמין, למון גראס, פלפל סצ׳ואן (44 שקל)
  • .Gin&Co – ג'ין, מלפפונים, ליים, נענע, ג'ינג'ר (44 שקל)
  • Don Jalapeno – טקילה, לפרויג, ליקר תפוזים, חלפיניו, ג׳ינג׳ר, ליים (46 שקל) 

על עיצוב המסעדה הייתה אמונה האדריכלית הצרפתיה, סגולן גטי, שהגיעה לארץ ועבדה בשיתוף עם בעלי המקום, קלוד לוזון ו-עמנואל דיין. לדיין וללוזון היה חלום להקים מקום שבנראותו יאחד את שתי התרבויות השונות מאוד במהותן: התרבות הצרפתית שנחשבת ליותר קלאסית והתרבות הווייטנאמית היותר צבעונית וזורמת. במקום שובצו שולחנות במגוון גדלים שונים, ובנוסף ברחבת המסעדה ישנם ספסלים לישיבה משותפת, במבוקים עצומים בגודלם מעטרים את פנים המסעדה, כסאות במגוון צבעים, גופי תאורה, ריהוט מקורי ופריטים דקורטיביים שיוצרים סטייל מעניין, צבעוני, עכשווי וצעיר תוך הקפדה על  שמירה על קלאס צרפתי.

כמו כן, היה חשוב לבעלי המקום לתת במה גם לתרבות הישראלית, והוסיפו לשורותיהם את האמנית ליאורה זמלמן, ששילבה במסעדה טפט גדול ומרשים וסוכך צבעוני ומיוחד וחלון פופ אפ  מרהיב שנעשה על ידי האמן גיא גיל ואת המדים השייקים של המלצרים שנעשו על ידי המעצבת הצעירה שירן מניה.

Ca Phe-Hanoi היא חלק מקונספט של מסעדות פריזאיות, שבבעלות אנשי העסקים דיין ולוזון. לחברה ישנם מגוון מסעדות שונות בזהותן, המונה למעלה מ-40 מסעדות ברחבי צרפת והעולם.

ק-פה האנוי, מלכי ישראל 3, תל אביב, טלפון: 03-6771184. שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 18:00-23:00

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
עורך האתר

יעניין אותך

רגעי קיץ של נספרסו

שלוש מסעדות השף המובילות: ג'ונתן פוד קלאב, טאיזו ופופינה, מציגות יצירות קיץ על בסיס קפה קר של נספרסו

שלוש מסעדות השף המובילות: ג'ונתן פוד קלאב, טאיזו ופופינה, מציגות יצירות קיץ על בסיס קפה קר של נספרסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *