מבזקים

השף איתמר דוידוב משיק את הספר 'מקסיקו אהובתי'

מסע מרתק אל מורשת המטבח המקסיקני

השף איתמר דוידוב משיק את ספרו החדש: 'מקסיקו אהובתי', הממצה מעל עשרים שנות ביקורים מרתקים של השף במקסיקו, פגישות עם שפים ושפיות מוכשרים ואדוקים לתרבותם הקולינרית.

צ'ילי קון טופו (צילום: גיא ליבנה)

"פינות הרחוב במקסיקו סיטי, העיר השנייה בגודלה בעולם, מאז ומעולם, הקסימו אותי במיוחד. דוכני האוכל הצבעונים, הגדושים תשוקה, מעיפים את דמיוני הקולינרי למחוזות חדשים… מאז ימי מסעדת "פיטנגו" הבתוליים, חיפשתי ומצאתי מטבח מגוון וחדשני, נועז ומרתק. וכמו כדי להוכיח את טעמי, אונסק"ו הגדיר את המטבח המקסיקני כמטבח מורשת. מאז, מקסיקו מוצפת בשפים ושוחרי אוכל מכל העולם, שבאים ללמוד, להכיר ולחוות. כי אוכל הוא לא רק מזון לגוף. הוא מאיר את דרכו של העם שיצר אותו. והמקסיקנים הם אומה מורכבת שתולדותיה מפותלות ומרתקות. המטבח המקסיקני הוא מטבח קשוח שלא אוהב שינויים. אני אוהב את זה. זהו אוכל שמח, משפחתי ומגוון מאוד. מעל שלושים מדינות יש במקסיקו, וכל אחת מהן מטבח שונה… הספר מציע מספר המלצות לטיולים, מסעדות ושווקים לצד מאה ושישה מתכונים. רובים קלים מאוד".

הספר האולטרה ססגוני ועב הכרס  של דוידוב כולל מאות צילומים ו-106 מתכונים המחולקים לקטגוריות של סלסות וסלטים, כמו למשל מתכונים לסלסה ורודה קרודה, סלסה ירוקה טרייה, גוואקמולה מהיר, צ'יצ'ריטו טאקו, רוטב שעועית שחורה ועוד. כמובן גם פרקים בנושא מרקים, מתכונים צמחונים וטבעונים, מנות בשר, דגים ועוף, כמו למשל אנצ'ילדות תירס במולה ועוף, דג בס ורה קרוז, ברבקואה בקר וכמובן גם מתכונים למנות תירס, חטיפי תירס, ארוחות בוקר מקסיקניות, מנות צ'ילי, מולה, משקאות קלים וכמובן קינוחים.

מחיר: 180 שקל

את הספר ניתן לרכוש בחנויות הספרים ברחבי הארץ וגם בחנות המקוונת של חברת טרז פזוס :www.trespesoshop.co.il או בחנות המפעל: המרכבה 73, חולון. טל: 03-5597761.

הכותב/ת: מערכת Winet

מערכת Winet

יעניין אותך

פסטיבל הקוקטיילים יוצא לדרך

רביעי-חמישי, 19-20 ביולי, 2017, בין השעות 18:00-23:00 - המרינה בהרצליה

רביעי-חמישי, 19-20 ביולי, 2017, בין השעות 18:00-23:00 - המרינה בהרצליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *