אדם מונטיפיורי, אבן מאבני היסוד של תעשיית היין המקומי, עבד ביקבי כרמל מעל 13 שנה, בהן כיהן במספר תפקידים בכירים, כמנהל שיווק, מנהל יצוא ומנהל המחלקה המקצועית.
בד בבד, עם היותו חוד החנית בהובלת קידום היין הישראלי בשווקי העולם, מונטיפיורי היה חלק אינטגרלי וחשוב במהפכת כרמל בשנות ה-2000, בהשקת יקב יתיר ובהקמת מרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזכרון יעקב.

מונטיפיורי הוא קרוב רחוק של הנדבן והשתדלן היהודי, סר משה מונטיפיורי. את פועלו בעולם היין החל אדם מונטיפיורי כבר בלונדון שבאנגליה, שם למד ועבד בענף היין והכהילים. הוא עלה ארצה לפני יותר מעשרים וחמש שנה, ומאז הוא פועל, בעיקר מאחורי הקלעים, לקידומה של תעשיית היין המקומית. את דרכו החל ביקבי כרמל, כשעוד היו מזרחי, תחת הנהלתו של אברהם בן-משה. אחר כך עבר ליקבי רמת הגולן, וכשישראל איבצן מונה לתפקיד מנכ"ל היקב, מונטיפיורי חזר לכרמל.
מונטיפיורי מציין, כי "לאחר 13 שנים ביקבי כרמל החלטתי שהגיע הזמן לחפש אתגרים חדשים. אמשיך להתעסק עם ענייני היין ואחפש הזדמנויות חדשות לתרום".
ארז פז, מנכ"ל נוכחי ביקבי כרמל: "אנו מודים לאדם מונטיפיורי ומוקירים בהערכה את עבודתו לאורך כל השנים. על ההשקעה הרבה, המסירות ושיתוף הפעולה הפורה, על ידע רב ומקצועיות ועל פועלו ותרומתו הרבה ליקבי כרמל ומאחלים לו הצלחה רבה בהמשך דרכו. אדם מונטיפיורי ימשיך וילווה את יקבי כרמל במתן ייעוץ מקצועי ויתרום לפעילות היקב גם בעתיד".