שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / אוצר יין

Sommelier

אוצר יין

Sommelier

סומלייה

רווח: סוֹמֶלְיֶה / סומלייה

לועזית: Sommelier

הגדרה: מומחה (בעל תואר) האחראי ליין במסעדה – רכישתו, אחסונו והגשתו. תוארו של מלצר יינות מקצועי במסעדה, בר / פאב או בית יין. אף שמוסדות חינוך על-יסודיים שונים בעולם מעניקים תואר זה ורואים בו סוג של תואר אקדמי, הוא משמש גם לתיאור אנשים העוסקים במקצוע זה מבלי שזכו בהשכלה פורמאלית בתחום (לעתים, עם זאת, דווקא אותם אוטודידקטים מתגלים כאורים וכתומים של ממש). בבית עסק המעסיק סומלייה, ייטול אותו אדם את הזמנת היין של הלקוחות (לאחר שהמליץ להם מה להזמין, אם רצו בכך), ויבצע את טקס טעימת ומזיגת היין בשולחן. בדרך כלל, הוא אחראי גם על מדיניות הרכש של בית העסק בתחום היין, על הזמנת הסחורה ועל הטיפול בה לאחר שסופקה.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage