שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / אספרגוס

Aspragus

אספרגוס

Aspragus

רווח: אספרגוס

לועזית: Aspragus

הגדרה: צמח ממשפחת הנופריים עם חוטרים אכילים בצבע לבן, סגול או ירוק. החוטרים הם החלק הפופולרי בצמח, בשל המרקם הפריך והטעם המעודן. האספרגוס הירוק הוא הנפוץ ביותר, ואילו האספרגוס הלבן או הסגול נמכרים רק בשווקים מתמחים והם בעלי טעם עשיר יותר. אספרגוס הוא צמח דל בקלוריות, שאינו מכיל שומן או כולסטרול. הוא מהווה מקור טוב לחומצות פוליות ולסיבים תזונתיים. כאשר בוחרים אספרגוס יש להעדיף את החוטרים הפריכים יותר, שראשיהם סגורים ועשירים בצבע. אספרגוס אפשר להרתיח, לאדות, להחמיץ או להגיש קר. אספרגוס טרי יכול להחזיק במקרר שלושה עד ארבעה ימים. כדי לשמור עליו בצורה מיטבית, הניחו אותו על נייר מגבת והכניסו לשקית אטומה לאוויר, או אחסנו אותו בצנצנת סגורה ובה ס"מ של מים קרים.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *