שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / אצות נורי

Nori Seaweed / Porphyra

אצות נורי

Nori Seaweed / Porphyra

רווח: אצות נורי / פורפירה

לועזית: Nori Seaweed / Porphyra

הגדרה: אצות ים כהות, המשמשות כמרכיב מרכזי במטבח האסיאתי. השימוש המרכזי בנורי הוא לגלגול סושי, אך הן מיוצרות גם בממרח כפסטה, או כשבבים, המהווים תוספת חלבון למאכלים שונים. מקור השם נורי ביפן, שם נחשב לשם גאנרי לאצות אכילות כבר במאה השמינית. הן גדלות באזורים קרים באוקיינוסים, ואף בים האדום, ומעדיפות מפרצים הנוצרים משפכי אגמים, שם הן מקבלות את מירב הדישון. שמן הלועזי הוא פורפירה Porphyra והן עשירות בחלבונים, ויטמינים A ו-B, מינרלים ויוד. אצות הנורי מגיעות לרוב לשווקים, בחבילות עלים ארוזות, ותהליך העיבוד שלהן, דומה לתהליך ייצור הנייר. היצרנים ממליצים לשמור אותן במקום יבש, שכן אצה שספגה לחות תאבד את המרקם שלה. ניתן ליבש אצות לחות, ידי קלייה קצרה על מחבת יבש.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *