יום שלישי , 22 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / בזיליקום

Basil

בזיליקום

Basil

רווח: בזיליקום, ריחן

לועזית: Basil

הגדרה: צמח תבלין בושמתי, ממשפחת המנטה, שנפוץ במטבח הים-תיכוני והאסייתי. הבזיליקום, בעל הטעם המתקתק מעודן, משתלב היטב במאכלי עגבניות ומשמש גם להכנת רוטב פסטו. במטבח התאילנדי משתמשים בו להכנת קארי. כאשר בוחרים בזיליקום, יש להעדיף את העלים הבהירים, נטולי נקודות שחורות. את הבזיליקום יש לאחסן על גבי מגבות ניר לחות, שמונחות בתוך שקית פלסטיק במקרר. בצורה כזו אפשר לשמור אותו עד ארבעה ימים. אפשרות אחרת היא לקצוץ את העלים, ולערבב אותם עם כמות קטנה של שמן זית או מים. אז אפשר להקפיא את התערבות במנות קטנות, ולהוסיף אותה לתבשילים. אפשר לקנות גם בזיליקום מיובש, שמחזיק מעמד עד שישה חודשים, אולם הוא מאבד הרבה מן הבשומת שלו.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *