יום ראשון , 22 ספטמבר 2019
ראשי / ללא קטגוריה / ביקור בית: 'אוסקר וויילד' בפתח תקווה

שי שגב מבקר הפעם בפאב-מסעדה "אוסקר וויילד" במרכז רחוב השחם בפתח תקווה

ביקור בית: 'אוסקר וויילד' בפתח תקווה

שי שגב מבקר הפעם בפאב-מסעדה "אוסקר וויילד" במרכז רחוב השחם בפתח תקווה

"אני יכול לעמוד בפני כל דבר, מלבד פיתוי", אמר אוסקר ווילד (מתוך המחזה "מניפתה של ליידי וינדרמיר"), ואכן פיתו אותי לצאת ממחוזות השלווה, להתמזרח עד פתח תקווה ולבקר בפאב-מסעדה הנחשב: "אוסקר ווילד".

רחבת הפאב "אוסקר ווילד" בפתח תקווה (צילום: אלירן אביטל)

הבר עצמו שוכן בלב רחוב השחם העמוס של מלאבס, בין אינספור בתי קפה, מסעדות, מועדונים ופאבים איכותיים. קל מאוד לזהות איזה מהם הוא "אוסקר ויילד", כיוון שיש לו את תור ההמתנה הכי ארוך בחוץ. המקום עצמו גדול מאוד, לא רק כיוון שהוא יכול להכיל 300 איש בקירוב, אלא שבשעה שהגענו ביום חול שגרתי, הפאב ניצח בפול-האוס, והייתה רשימת המתנה של כ-15 איש מחוץ לדלת הכניסה.

האווירה האירית נכנסת לעיצוב ולנשמה (צילום: אלירן אביטל)

מחוץ לדלת הפאב שוכנת חצר המעשנים – מספר שולחנות בגדלים שונים וסביבם הרבה חבר'ה שאוהבים להרגיש מעוננים בין סיגריות לבדלים. עם הכניסה, וסביב בר מרכזי עשוי עץ מלא, ישנם עוד עשרות שולחנות עץ גדושים ומלאים, כורסאות נוחות ותאי ישיבה. מקום ישיבה לא חסר – בהנחה שהזמנתם מקום.

קשה להחליט איזו בירה לשתות קודם (צילום: אלירן אביטל)

"אוסקר ווילד" מעוצב בסגנון הפאב האירי הטיפוסי: לא רק מבחינת עיצוב וויזואלי, כי עם מוזיקת רוק ושנות ה-80 המתנגנת ברקע, מסכי פלזמה עצומים המשדרים משחקי ספורט, אינספור תמונות וציטוטים התלויים על הקיר פרי טעו של אוסקר ווילד ועד לרמה של תפריט העשיר במגוון עצום של בירות מברז ובעיקר תפריט וויסקי המרשים בכל קנה מידה. למעלה ממאה ושמונים סוגי וויסקי, כשיותר ממחציתם הם סינגל מאלט.

תפריט המזון כולל הרבה מנות מנחמות ומחממות לב וקרביים. בין המנות שאי אפשר לחיות עוד יום אחד בלעדיהן: קרפצ'יו סינטה (42 שקל), נקניקיות איריות (59 שקל), פיש אנד צ'יפס (56 שקל) וכריך סלופי ג'ו (54 שקל). עוד מוגש במקום, ולא כדאי לפספס: פלטת נקניקי הבית (56 שקל), חציל בלדי שרוף עם רצועות אנטריקוט (52 שקל) וכבד קצוץ (39 שקל).

קרפצ'יו שפשוט אסור לפספס (צילום: אלירן אביטל)

"אוסקר ווילד" מציע קרוב ל-60 סוגי בירה, ומתוכן 15 הנמזגות מברז. אין כמעט שולחן שלא רואים את הנוזל הצהבהב-כתמתם המבעבע מגיח מתוך כוסית בירה ייעודית. מלבד הבירות הקלאסיות שאפשר למצוא בברזים רבים בארץ, כמו קרלסברג, גינס וטובורג, אפשר למצוא גם בירות מנזרים (מרסדוס, דובל), בירות ישראליות (מלכה, נגב, פאבו) ובירות למביק (דובדבן, תפוחים). תפריט הכהילים כולל הכל: וודקה, ג'ין, רום, טקילה, יינות ועוד, אך בית המקדש נפתח בעמוד הוויסקי, שכולל וויסקי קנדי, יפני, אירי וסקוטי, בלנדד, סינגל ואפילו מיושנים היטב, כמו גלנפידיך 30 שנה (340 שקל לכוסית) וגלנמורנג'י סיגנט (150 שקל לכוסית).

אוסקר ווילד פעם ביקר במכרה והתיישב עם הכורים לאכול צהריים. הוא כתב שהם אוכלים למנה ראשונה כוסית וויסקי, למנה עיקרית כוסית וויסקי ולקינוח הם לוגמים עוד כוסית אחת של וויסקי. מעבר לזה, הוא לא מבין מה הם עושים פה. אם אוסקר ווילד היה מבקר ב"אוסקר ווילד" הוא היה מסתדר מצוין. יותר מכך, הוא בוודאי היה גאה.

אוסקר ווילד, פאב אירי, השחם 36, פתח תקווה, טלפון: 03-6205090; ויש גם סניף בחולון: הרוקמים 26, טלפון: 03-7785550.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
חובב יין ואלכוהול, עורך האתר

יעניין אותך

Winet – תנאי שימוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *