יום שלישי , 22 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / ג'ינג'ר

Ginger

ג'ינג'ר

Ginger

רווח: ג'ינג'ר / זנגוויל / זנגביל

לועזית: Ginger

הגדרה: תבלין בושמתי שמגיע משורש צמח הזנגביל, וטעמו חריף מעט. את הג'ינג'ר מוסיפים למאכלים מתוקים ומלוחים כאחד. במטבח האסייתי מוסיפים ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ למאכלי קארי או כובשים אותו ואוכלים אותו לצד מנות דג. במטבח האירופי מוסיפים ג'ינג'ר מיובש למיני מאפה שונים וכן לתה. לג'ינג'ר מיובש יש טעם שונה מן הג'ינג'ר הטרי, ולכן אין להשתמש בו במתכונים שבהם מצוין במפורש ג'ינג'ר טרי. כאשר בוחרים ג'ינג'ר טרי יש להעדיף שורש בעל קליפה חלקה, משום שקליפה מקומטת מעידה כי השורש כבר יבש. ג'ינג'ר טרי יש לאחסן במקרר, שם הוא יכול להחזיק מעמד עד שלושה שבועות. אפשר גם להקפיא אותו עד שישה חודשים.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *