יום שלישי , 25 יוני 2019
ראשי / חדשות / גלנמורנג'י חוגג עשור של מהדורות מקוריות עם גלנמורנג'י אלטה

הוויסקי הראשון בעולם שנוצר משמרי פרא אשר גדלו על שעורת קדבול

גלנמורנג'י חוגג עשור של מהדורות מקוריות עם גלנמורנג'י אלטה

הוויסקי הראשון בעולם שנוצר משמרי פרא אשר גדלו על שעורת קדבול

במהלך העשור האחרון, מזקקת גלנמורנג'י משתפת את חובבי הוויסקי בתשוקה שלה לחדשנות דרך מהדורות נדירות ומסקרנות של מאלטים – בסדרת המהדורה הפרטית. עם גלנמורנג'י אלטה, המזקקה הסקוטית משווקת את הוויסקי הראשון שנוצר באמצעות שמרי פרא משעורת קדבול.

מהדורת גלנמורנג'י אליטה

לאורך השנים, השפעת השמרים על הטעם, התגלתה כמרכיב מפתח בייצור וויסקי. אדם אחד שלמד היטב את הנושא ומכיר היטב את פוטנציאל השמרים, הוא ד"ר ביל למסדן, מנהל הזיקוק בגלנמורנג'י. לפני שנים אחדות, הוא נזכר בסיפור שסופר על ידי מומחה וויסקי מפורסם, כי ברשותו שמרים "ביתיים" ייחודיים, שאידאלים למשקה.

ד"ר ביל לומסדן חשף, למעשה, סוד שהוא גילה – מין בלתי מזוהה של שמרים פראיים (Saccharomyces diaemath) שגדלו על שעורה ליד המזקקה. הוא הביא את השמרים ואת השעורה יחד למזקקה כדי ליצור ויסקי קרמי וריחני: גלנמורנג'י אלטה.

"אלטה", שפירושו "פראי" בגאלית-סקוטית, התבגר בחביות בורבון לשעבר, ואף שהה במספר גדול של חביות הממולאות במילוי שני, כדי להציג את האופי הפירותי שמגיע מהשמרים וחשיבותם לטעמים הרבים של הוויסקי.

"גלנמורנג'י אלטה הוא ויסקי, שראוי לציין איתו את חגיגות העשור של המהדורה הפרטית. שנים מתעלמים המזקקים הראשיים מהשפעת השמרים על הטעם, אבל זו רק תחילת החקירה. עם אף של ביסקוויט, לחם קלוי, תווים פרחוניים וטעמים עשירים של וניל, סירופ כתום וצ'ילי מתוק, גלנמורנג'י אלטה פותח אפשרויות בלתי נגמרות לעתידו של הוויסקי הסקוטי", מסכם למסדן.

הוויסקי זמין בישראל במיטב חנויות היין והאלכוהול – 51.2% כוהל, 360 שקל.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
חובב יין ואלכוהול, עורך האתר

יעניין אותך

סלט קפרזה (צילום: שי וזדיאס הדס)

פיקואל, קורטינה או קורנייקי?

איך משפיעים שמני זית מזנים שונים על טעמן של מנות איטלקיות מסורתיות

איך משפיעים שמני זית מזנים שונים על טעמן של מנות איטלקיות מסורתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *