שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / דוחן

Millet

דוחן

Millet

רווח: דוחן

לועזית: Millet

הגדרה: דגן עשיר בחלבון בעל מתקתקות עדינה ופריכות. הדוחן הוא רכיב מזון פופולרי במיוחד בחלקים העניים יותר של אסיה ואפריקה. הדוחן משמש כתוספת או להכנת פולנטה ופילאף. כדי להכין דוחן, יש להרתיח אותו במים, בדומה לאורז. את הדוחן אפשר גם לקנות כאבקה, שמשמשת להכנת פודינגים, לחמים ועוגות. אבקת הדוחן היא נטולת גלוטן, ולכן יכולה להיות טובה להכנת לחם לחולי צליאק. הדוחן הוא מקור טוב לברזל, למגנזיום, לסידן ולוויטמין B. יש לאחסן אותו בקופסה אטומה במקום קריר ויבש, שם הוא יכול להחזיק מעמד כמה חודשים.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *