יום רביעי , 17 יולי 2019
ראשי / כתבות / הנה בא הפונץ'

משקה המסיבות הוותיק, המתאים בכל טמפרטורה

הנה בא הפונץ'

משקה המסיבות הוותיק, המתאים בכל טמפרטורה

קערת הפונץ' במסיבה היא כמו בר המים במקום העבודה, שם קורים כל הדברים המעניינים באמת. מקום מפגש חברתי בו ניתן להתעדכן בכל החדשות הרכילותיות. קערת הפונץ' מככבת בסדרות אמריקניות, לרוב בנשפים ובמסיבות קוקטיילים.

פונץ' תפוחים קייצי (צילום: אריאל שפרן)

ההגשה מתאפיינת בטקסיות, קערה שקופה וגדולה ובה צפים פלחי פרי על פני המשקה, המשקה נמזג בעזרת מצקת לכוסות השקופות. מקור השם פונץ' הוא במילה ההינדית פאנץ', שפירושה 'חמש', על שם חמשת המרכיבים מהם עשוי הפונץ' במתכונתו המסורתית. לרוב, בסיס המשקה יהיה רום ואליו יתווספו מים, סוכר ומיץ פירות הדר סחוט. את הפונץ' ניתן להכין גם ללא כוהל, וניתן להגיש קר או חם. זהו משקה המזוהה בעיקר עם מסיבות ומהווה משקה האירוח האולטימטיבי. טעמי הפירות הדומיננטיים נוטים להסתיר את טעם הכוהל, ועל כן נתפס כמשקה קליל יחסית.

אך אל תתנו לזה להטעות אתכם, המשקה עלול להיות רווי אלכוהול באחוזים גבוהים. אולי בשל כך מאייתים את שמו באנגליתPunch, בדיוק כפי שמאייתים חבטת אגרוף, כנראה על שום הבּוֹקס שחוטפים, לאחר כמה סבבים של מזיגה.

פונץ' תפוחים קייצי | Summer Apples Punch

חומרי גלם

  • 1 בקבוק יין לבן
  • 2 תפוחים ירוקים
  • 3 תפוחים אדומים
  • 1 בקבוק וודקה בטעם דובדבנים שחורים
  • זר נענע

אופן ההכנה

חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומשרים בקערה סגורה עם הוודקה והנענע למשך הלילה במקרר. מסדרים בכוס גדולה את התפוחים, ממלאים ביין הלבן ומכניסים למקרר לעוד 3 שעות ומגישים.

פונץ' שמפניה ותותים (צילום: אריאל שפרן)
פונץ' שמפניה ותותים (צילום: אריאל שפרן)

פונץ' שמפניה ותותים | Champagne & Strawberries Punch

חומרי הגלם

  • 1 בקבוק למברוסקו
  • 150 גרם תותים
  • 2 לימונים
  • קורנית
  • לואיזה

אופן ההכנה

חותכים את התותים והלימונים לקוביות קטנות, משרים בקערה סגורה עם קורנית והלואיזה ויין הלמברוסקו. ברגע שהאורחים מגיעים ומיד לפני ההגשה, מניחים את התותים והלימונים בתוך כוס שמפניה ומוזגים למברוסקו קר עד קצה הכוס.

פונץ' חורפי | Israeli Winter Punch

חומרי הגלם

  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 150 גרם צימוקים
  • 3 תפוזים חתוכים לקוביות קטנות
  • קורנית
  • תימין
  • רוזמרין
  • סוכר לבן

אופן ההכנה

מקרמלים סוכר לבן על אש נמוכה. מוסיפים את הצימוקים והתפוזים מבשלים כמה דקות. מוסיפים את היין האדום, התימין והרוזמרין, מבשלים עד לרתיחה. מגישים חם עם קישוט של קורנית.

פונץ' פסיפלורה פירות יער | Passion Fruit & Red Berries Punch

חומרי הגלם

  • 1 בקבוק שיכר פסיפלורה
  • 250 גרם פירות יער אדומים
  • 6 פטל אדום
  • נענע

אופן ההכנה

ממלאים צנצנת הגשה בפירות יער אודמים ונענע. מוזגים את השיכר פסיפלורה ומשרים במקרר למשך 3 שעות. מגישים עם קישוט של שיפוד פטל אדום.

פונץ' פטל קינמון | Raspberry & Cinnamon Punch

חומרי הגלם

  • 1 בקבוק מוסקטו
  • 1 בקבוק וודקה בטעם אפרסקים
  • 150 גרם פטל אדום קפוא
  • 3 מקלות קינמון

אופן ההכנה

משרים למשך הלילה את הפטל והקינמון בוודקה בטעם אפרסקים עד למיצוי הטעמים. יוצקים לכוסות נמוכות את הפטל האדום מוזגים מעל את המוסקטו ומקשטים עם 2 מקלות קינמון.

הכותב/ת: מערכת Winet

מערכת Winet

יעניין אותך

פסטיבל יינות בוטיק בגני רמת הנדיב

פסטיבל היין 'כרמים וטעמים' מתקיים זו הפעם הרביעית בגני רמת הנדיב (זכרון יעקב). אורחי הפסטיבל ייהנו ממפגש עם ייננים, כורמים, ויצרנים מקומיים אשר יציגו את תוצרתם לקהל הרחב

פסטיבל היין 'כרמים וטעמים' מתקיים זו הפעם הרביעית בגני רמת הנדיב (זכרון יעקב). אורחי הפסטיבל ייהנו ממפגש עם ייננים, כורמים, ויצרנים מקומיים אשר יציגו את תוצרתם לקהל הרחב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *