יום רביעי , 17 יולי 2019
ראשי / כתבות / וינאקספו הונג קונג 2016: רשמים וטעימות

עזרי אובסטבאום ביקר בתערוכת וינקאספו הונ קונג שהתקיימה בחודש מאי האחרון וחזר עם מבחר רשמים וטעימות

וינאקספו הונג קונג 2016: רשמים וטעימות

עזרי אובסטבאום ביקר בתערוכת וינקאספו הונ קונג שהתקיימה בחודש מאי האחרון וחזר עם מבחר רשמים וטעימות

כתב: עזרי אובסטבאום

17,200 מבקרים מ-52 מדינות שונות השתתפו בתערוכת וינאקספו השביעית בהונג קונג. התערוכה היא אחות לתערוכה הידועה והגדולה של וינאקספו המתקיימת אחת לשנתיים מזה 35 שנים, במרכז התערוכות בבורדו, צרפת.

מרכז התערוכות שאירח את וינאקספו הונג קונג (צילום: עזרי אובסטבאום)

התערוכה בהונג קונג התקיימה במרכז התערוכות היפה והמודרני של המדינה, בשלהי חודש מאי 2016. המבקרים הרבים ביקרו בכ-1,300 דוכנים שונים של החברות המייצגות 33 מדינות שונות. 55 קטגוריות שונות של יינות וכהילים, החל מהיינות לסוגיהם השונים, המשך במבחר גדול של שמפניה, פורט, קוניאק, ויסקי, טקילה ועוד.

מה שעושה את וינאקספו הונג קונג, וגם את וינאקספו באופן כללי לתערוכה מצליחה, הוא כנראה המקצועיות, האיכות והקהל המאד מסוקרן המבקר בתערוכה. מבין כלל המבקרים מאסיה, כ-70% מגיעים מסין, הונג קונג, טייאוון וכדומה, ואילו השאר מגיעים משאר אזורי אסיה כמו תאילנד, יפן, וייטנאם וקוריאה. הונג קונג, הרבה יותר מאשר פעם, מהווה 'שער כניסה' לשוק האסייתי, אולם מעבר לכך, גם מהווה גורם בר השפעה על שווקי אירופה, המזרח התיכון, רוסיה ואפריקה. מספר המבקרים והקניינים הרב ביותר הגיע השנה מסין, דבר המראה על ההתאוששות המשמעותית של השוק הסיני, עם עליה של קרוב ל-8% במספר המבקרים מסין ביחס לשנת 2014. ירידה של קרוב ל-12% נצפתה במספר המבקרים מהונג קונג עצמה, אולם זה הוסבר על ידי המארגנים במדיניות היותר קשוחה שלהם של קבלת מבקרים שהם בתחומי מסחר היין בלבד, וזאת ביחס לתערוכות הקודמות.

הנוכחות של המציגים מאיטליה בלטה למדי בתערוכה, כאשר השיא הגיע בסוף היום השני בדמות של מפגש המוני 'The Blend', של כ-1,500 אורחים מבאי התערוכה בשילוב של מוזיקה, נשנושים איטלקיים ושפע אין סופי של יין וכהילים מכל אזורי איטליה.

טעימה של יינות איטליה (צילום: מרכז התערוכות שאירח את וינאקספו הונג קונג (צילום: עזרי אובסטבאום)

במקביל לתערוכה, התנהלו 75 אירועים שונים שנוהלו ובוצעו על ידי מה שנקרא בתערוכה 'The VinExpo Academy'. האירועים כללו כיתות אומן עם 'ידוענים' בינלאומיים בתחום היין, אירועי טעימות אזוריים ועוד. לנושאים אלו הוקדשה קומה שנייה במבנה המרשים של התערוכה. בפעם הראשונה, אורגן יום שלם: 'יום השיראז'. הפעילות כללה טעימות במשך יום שלם של זני שיראז / סירה מאזורי הגידול השונים. באמצעות טעימות והסברים, יכלו המבקרים להתוודע בצורה אינטימית יותר ויסודית יותר אל זן ענבים זה הנפוץ כל כך באוסטרליה, עמק הרון בצרפת ועוד. טעימות של אמרונה, כיתת אומן של יינות יוון, טעימות מודרכות של קיאנטי קלאסיקו, כיתות אומן של סנט-אמיליון, פומרול ופרונסאק. יינות פורטוגל, יינות צפון איטליה, יינות אורגניים במיטבם ועוד רבים אחרים. בנוסף, סמינר של התאמת יינות סירה לאוכל, העולם של היינות המבעבעים וכיתת אומן של יינות בורדו.

מתחם אחד בקומה ראשונה הוקדש ליינות קליפורניה. שלל יקבים מיוצגים מאזורי היין השונים של קליפורניה. יקב ברינג'ר הידוע מסיינט הלנה בעמק נאפה, יוצג בצורה מיטבית באמצעות שני יינות טובים משנת 2010: קוואנטום והפרייבט רזרב. הראשון, הקוואנטום, יין נעים לשתיה, ממסך של 75% קברנה סוביניון והשאר מרלו, קברנה פרנק, פטי וורדו ופטיט סירה. צבע יפה, בשומות פרי נעימות ויין נעים וטוב לשתיה במחיר של כ-35 דולר בארה"ב. השני, הפרייבט רזרב, יין מעולה עם 100% קברנה סוביניון, נהנה מפירות יער שחורים, מעט קפה ואדמה. שיוריות טעם ארוכה ומצוינת וציון 96 אצל רוברט פרקר. יין מעולה במחיר של כ-100 דולר לבקבוק בארצות הברית.

שיטה נהדרת לסימון יינות מתיישנים (צילום: עזרי אובסטבאום)

יקב אנגולו אינוצ'נטי (Angulo Innocenti) הוא סיפור קלאסי של כורמים שהופכים בהדרגה ליצרני יין וליין מצויין. היקב השוכן באוקו וואלי (Uco Valley) דרומית למנדוזה בארגנטינה. שורשי המשפחה נעוצים עמוק בחבל הבסקים אשר בספרד ובאזור פירנצה שבאיטליה, כאשר פדרו אנגולו (ספרד) ואנג'ל אינוצ'נטי (איטליה) מהגרים לארגנטינה לקראת סוף המאה ה-19. האחד הוא אבי הסבתא והשני הוא אבי הסבא. המשפחה עצמה, קרי דור רביעי, החלה לייצר יין רק בשנת 2010. עד אז מכרה את כל תפוקת הכרמים ליקבים אחרים. בסך הכל כ-1,200 דונם של כרמים מתוכם כ-700 דונם זה רק מלבק. בשאר השטח יש כ-10 זנים נוספים. נכון להיום, כ-15% מהענבים המופקים כאן הופכים ליין ביקב המשפחתי, כאשר שאר הענבים נמכרים ליקבים אחרים בסביבה. הזנים בהם משתמשים ביקב לעשיית היין הם מלבק כמובן, קברנה סוביניון, קברנה פרנק וסירה. תפוקת היקב היא כ-125,000 בקבוקים לשנה. הם משתתפים בתערוכות בינלאומיות, כמו כאן בהונג קונג, פרו-וויין בדיסלדורף גרמניה ועוד. מבחינת חלוקת העבודה, האבא הוא הכורם ואילו מריה – בתו, ואחיה – מריאנו הם האחראים על יצור היין, שיווקו ומכירתו, כאשר מריה אינוצ'נטי היא גם מנהלת היצוא של היקב. חלק מהיינות הם מחלקה אחת, וחלק אחר הוא ממסך ממספר חלקות. לרוב מדובר על 100% מלבק, כאשר היישון בחלקו בחביות עץ צרפתיות ואמריקניות. לרוב, כשני שליש מהחביות, חדשות. בטעימה, מלבק 2014, יין כהה אופייני לאזור. בשומות פירותיות וטעמים מאוזנים של ירק ותבלינים עם סיומת ארוכה ונעימה. קברנה סוביניון 2013, רובי כהה עם בשומות מודגשות של פרי אדום ורמזים קלים של מנטה. גוף בינוני עד מלא, כאשר החבית לא מסתירה את הפירותיות. השילוב ביניהם טוב מאד.

מאירה אינוצ'נטי מיקב אינוצ'נטי (צילום: עזרי אובסטבאום)

אחת המדינות המציגות היא כמובן צרפת, והיא תופסת נפח לא קטן בקומה השלישית. אלזס עם מבחר יינות שבראשם גוורצטרמינר, פינו גרי, פינו בלאן ועוד. בין אם יבשים מאד, חצי יבשים ועד הבציר המאוחר עם מתיקות מעולה ומעודנת וכמובן 'הסלקציו דה גרנובל' המעולים. מבחר יקבים מבורגון עם פינו נואר מעולה וכמובן יינות בורדו עם הממסך המופלא בין אם מדובר על מדוק או סנט אמיליון ופומרול. כמובן שלא נעדרה נציגות הצפון עם מגוון שמפניה מעולה, ממיטב בתי השמפניה ומיזם משותף של איגוד יצרני השמפניה המשתמש ביכולות הטכנולוגיות של 'מציאות מדומה' עם 'המשקפיים' המיוחדים. הדגמה זו באה על מנת להמחיש ולהציג את אזורי שמפניה, גידול הענבים, הכנת השמפניה ויישונה המיוחד. כמובן שטעימות של שמפניה איכותית לא חסרה בדוכנים הפזורים בין דוכני צרפת.

מבחר עצום - בקבוק לכל חיך (צילום: עזרי אובסטבאום)

בסך הכל תערוכה מעולה, המאורגנת למופת במבנה הארכיטקטוני המדהים של מרכז התצוגות בהונג קונג, ומביאה לידי ביטוי את מיטב התוצרת העולמית באיכות ובמקצועיות הטובים ביותר.

הכותב/ת: מערכת Winet

מערכת Winet

יעניין אותך

ערב יינן עם רמי נעמן בלב העמק

רחל גרא מספרת על חיבור מרהיב חיך של יין ואוכל

רחל גרא מספרת על חיבור מרהיב חיך של יין ואוכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *