שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / זעפרן

Saffron

זעפרן

Saffron

רווח: זעפרן

לועזית: Saffron

הגדרה: תבלין המופק מהעלים הפנימיים של פרחי הכרכום. בכל צמח יש רק שלוש תפרחות פנימיות כאלו, שאותן יש לקטוף ביד ולייבש בתהליך ארוך. ולכן, זעפרן הוא התבלין היקר בעולם. זעפרן משמש לתיבול תבשילי קדירה, רטבים ומאפים, ובמיוחד להכנת פאייה וריזוטו. לזעפרן יש טעם מודגש, ולכן יש להשתמש בכמות קטנה ממנו. זעפרן משווק כחוטים או כאבקה. יש להעדיף את החוטים משום שאבקת הזעפרן מאבדת מטעמה במהירות. את חוטי הזעפרן יש לאחסן בקופסה אטומה לאוויר, במקום יבש וקריר, שם הם יכולים להישמר עד עשר שנים.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *