יום שני , 16 דצמבר 2019
ראשי / חדשות יין וגורמה / חדש על המדף: יינות, בירה וכהילים

ענף המשקאות בישראל כמרקחה משכרת • סקירה קצרה על המוצרים החדשים על המדף

חדש על המדף: יינות, בירה וכהילים

ענף המשקאות בישראל כמרקחה משכרת • סקירה קצרה על המוצרים החדשים על המדף

בין המשקאות והמותגים המעניינים שהושקו החודש בתחום היין, בירה וכהילים, מגוון חידושים מפתיעים ומהנים:

Matua Sauvignon Blanc 2015אקרמן מדרימה לניו זילנד

מטואה, מרלבורו, סוביניון בלאן 2015 – יקב מטואה הקטן והמשפחתי נחשב לראשון בניו זילנד שנטע והפיק את הזן סוביניון בלאן, אי שם בשנת 1974. מאז המדינה הדרומית התפרסמה בזכות זן איכותי זה, ואילו מטואה נרכש על ידי הקונגלומרט האמריקני, ברינג'ר. היין מתברג בסדרה העממית של היקב (יש עוד שלוש סדרות מעל), אולם בהחלט ניתן ליהנות כאן מכל המאפיינים של הזן המגודל באזור שבו המים מסתובבים לכיוון ההפוך: בשומת של גויאבה, ליצ'י וקיווי, והפה נותן מתיקות קלילה וכיפית. הבקבוק מגיע עם פקק מתברג – ולכן, לשתייה בטווח המיידי. ייבוא: אקרמן. מחיר: 80 שקל. מומלץ.

Roc De Bel-Air 2014ש.ע.ל. רובין מצפינים לבורדו

היבואן הבוטיק, ש.ע.ל. רובין, כבר הספיק להפתיע לטובה את חובבי היין בישראל עם מנעד יפה של יינות מספרד, איטליה וצרפת, והפעם הוא מתמקד במחוז בורדו. אבל כמו שכולם יודעים, לא כל מה שבבורדו משמע זהב בעולם היין, כמו שלא תמיד המילה 'שאטו' על התווית מבטיחה שיש טירה מאחורי המותג. שאטו נרבסון, בורדו סופריור 2013 – מופק משילוב קלאסי של קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק, ומניב יין עשיר בפירות אדומים, עפצנים רבים וסיומת ארוכה. היין רוק דה בל-אייר 2014 מופק רק ממרלו ומקברנה סוביניון, אלא שהטריק כאן שהיין שהה במיכלי נירוסטה בתוספת שבבי עץ. כאמור, לא בורדו טיפוסי, אבל בהחלט מעלה ארצה את טעמי האזור. ייבוא: ש.ע.ל. רובין. מחיר: 79 ו-69 שקל, בהתאמה. תמורה טובה למחיר.

Ben Haim, Reserve, Chardonnay 2015בן חיים חוגג את הקיץ

בן חיים, רזרב, שרדונה 2015 – יקב בן חיים, אחד מן הבוטיקים המשפחתיים הוותיקים בישראל, חוגג את קיץ 2016 עם יין שרדונה מהדור שעשו כאן לפני כעשור. יין צהוב חמאתי, על גבול הזרחני, הנהנה מאף עשיר בווניל, טבק, קרמל ואפילו עשן – כולם מגיעים מהטבילה הממושכת בחביות העץ (10 חודשים). היין עצמו כבד על הלשון, גופו מלא, עפצנים קלים וסיומת ארוכה, ועל כן מזכיר מעט את יינות קצרין שרדונה הוותיקים. קשה לכנות זאת יין קיץ, אלא אם אנו סועדים בארוחת דגים ופירות ים על המרינה. ניתן להניח ליין להתבגר עוד 3-5 שנים. מחיר: 120 שקל. שווה לחובבי הסוגה.

Stoli Gluten Free1סטולי פונה לאוכלוסיית הצליאקים

זמן רב עבר מאז המותג סטולי נוסד בשנת 1938. הוודקה של סטוליצ'ניה כבר התחדשה בכל טעם, פרי וריח, ועתה גם באופי הייצור עם סטולי, ללא גלוטן, המיוצרת מתערובת של תירס  (88%) וכוסמת (12%). התירס והכוסמת מגיעים הישר מהאדמה הפורייה של חוות הגידול שבמחוז טמבוב ברוסיה למזקקה החדשנית של סטולי, שם מזוקקים בקו ייצור ייעודי ונטול גלוטן. הכהיל המזוקק מועבר למפעל ההיסטורי של סטולי, לטביג'אס באלזאמס (Latvijas Balsams), שם הוא עובר תהליך סינון ומיסוך עם מי באר ופחם המופק מעץ לבנה רוסי, ואז מסונן ארבע פעמים באמצעות חול קוורץ. טעמה של הוודקה שונה מעט מן הוודקה הרגילה של סטולי, אך הוא נקי, מדויק וחלק. אלכוהול: 40%. ייבוא: הכרם. מחיר בקבוק 750 מ"ל: 79 שקל. מומלץ ביותר.

Barkan Special Reserve Rose 2015ברקן פונים לאוהבים

יקב ברקן הוותיק פונה לאוכלוסיית האוהבים, ולקראת ט"ו באב משיק בסדרה הגבוהה את ברקן, ספיישל רזרב, רוזה 2015. היין מיוצר מענבי פינו נואר הצומחים סמוך לדלתון. זהו יין צעיר ולשתייה מיידית, ומלבד הצבע הוורוד הבוהק, אפשר ליהנות מאף פרחוני של פירות אדומים קלים ורעננות נעימה. גם הפה מעניק חמיצות טובה וסיומת קלילה. יין מושלם כשהוא מקורר היטב בערבי הקיץ החמים, או אפילו בפיקניק בפארק. מחיר: 70 שקל. יין אידיאלי לקיץ.

Segal Rechasim Merlot Dovev 2011רכסים רכסים מלאי מרלו

סגל, האח הקטן והאיכותי של ברקן לעיל, משיק 100% מרלו מכרם דובב בסדרת רכסים של היקב. סגל, רכסים, מרלו דובב 2011 – מצליח לשבור את המוסכמה, כי 'מרלו לא צריך לגדול בישראל', ועושה זאת באופן מדויק, חד וחכם. היין ששהה 18 חודשים בחביות צרפתיות ואמריקניות מפיח בשומת של פירות אדומים לצד מנטה ואקליפטוס, וברקע ניחוחות הווניל והקרמל המגיעים מן החבית. היין עצמו מעניק לטועמים גוף בינוני ומלא עפצנים, עם זאת – נגיש לשתייה כבר עכשיו. מחיר: 79 שקל. מרלו כמו שמרלו אמיתי צריך להיות. מומלץ.

Amarula1הסקוטית חוגגת אהבה באפריקה

לקראת ט"ו באב, החברה הסקוטית מבית ישרקו מחדשת על חכנו את ליקר אמרולה – ליקר שמנת המועשר בפרי עץ האמרולה. המשקה מיוצר בדרום אפריקה, ועל פי האגדה, תושבי אזור הסוואנה אוספים את הפרי מן העץ בשקיות ניילון, ומביאים אותו למרכזי איסוף שבטיים. משם נמכר הפרי למרכזים גדולים יותר, עד שמגיע למרכז ייצור המשקה בסטלנבוש. במפעל הוא מקולף, נסחט, מותסס ואף שוהה שנתיים בחביות עץ. לבסוף מעורבב עם שמנת משובחת. לחובבי הטעם האגוזי, מומלץ לשתות נקי, בכוסית וויסקי עם קרח או בממזג (קוקטייל). ייבוא: הסקוטית מבית ישרקו. מחיר: 79 שקל. שווה טעימה.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
חובב יין ואלכוהול, עורך האתר

יעניין אותך

מלצרים שמסננים את האורחים במסעדה

עובדים במסעדה יוקרתית במנהטן מודים כי הם עורכים חיפוש בגוגל על כל מי שמזמין מקום למסעדה, כדי לוודא שמדובר בעשירים ובמפורסמים

עובדים במסעדה יוקרתית במנהטן מודים כי הם עורכים חיפוש בגוגל על כל מי שמזמין מקום למסעדה, כדי לוודא שמדובר בעשירים ובמפורסמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *