יום שישי , 20 ספטמבר 2019
ראשי / כתבות / חום, שוקולד ואהבה ביקב תשבי

הקונדיטורים והשוקולטיירים הטובים בישראל מציגים ביקב תשבי קינוחי שוקולד לט"ו באב, המבוססים על טעמי קולקציית 2016 של ולרונה

חום, שוקולד ואהבה ביקב תשבי

הקונדיטורים והשוקולטיירים הטובים בישראל מציגים ביקב תשבי קינוחי שוקולד לט"ו באב, המבוססים על טעמי קולקציית 2016 של ולרונה

יקב תשבי – המוכר לכולנו כאחד מוותיקי ענף היין – גם מייצג בארץ את ולרונה, שהוא מותג השוקולד המוביל בעולם.

מיטב השפים והשוקולייטרים מתארחים ביקב תשבי (צילום: אנטולי מיכאלו)

לאחרונה השיקה ולרונה טעמי שוקולד חדשים בשיטת עיבוד חדשנית המבוססת על תסיסה כפולה של פולי הקקאו בתוספת פירות, כמו הדרים, פירות אדומים או פסיפלורה, המותאמים לטעמי פולי הקקאו המגיעים ממדגסקר ומברזיל. בתהליך החדש הורכבו שני סוגי שוקולד ייחודיים, הממזגים בשומות של פרי טבעי בטעמי השוקולד:

  • Itakuja – ן55% מוצקי קקאו – השוקולד בושמתי מאוד ומשלב טעמים חזקים של פסיפלורה וניחוחות קפה. מתאים לשילוב עם אגוזים, פירות טרופיים, אלכוהול ולהכנת גנאש, פרלינים וקישוטי שוקולד.
  • Mananka – ן62% מוצקי קקאו – שוקולד בעל מתיקות וחמיצות, משלב טעמי הדרים וקקאו. מתאים לשילוב עם תבלינים, פירות הדר, מוצרי חלב ולהכנת מוס, גאנש, זיגוג, קישוטי שוקולד, אפייה ועוד.

נבחרת רצינית של מיטב הקונדיטורים והשוקולטיירים בישראל הוזמנו ליקב תשבי במטרה להכין עם השוקולדים החדשים קינוחים מקוריים לחגיגות האהבה, בט"ו באב.

היו אלה רביבה אפל, איקה כהן, אורה שביט, מיקי שמו, אלי טראב, סאני דרעי ומייקל יטברק – שהם שמות המוכרים לכל מכורי השוקולד – שקיבלו את חומרי הגלם החדשים ויצרו מהם שלל קינוחים יצירתיים ומפתים, בסגנונם האישי. המתוקים החגיגיים הללו יוצגו ויימכרו במהלך חודש אוגוסט במסעדות ובקונדיטוריות המובילות בארץ.

יצירות המופת הטעימות של השפים והשוקולייטרים המתארחים ביקב תשבי (צילום: אנטולי מיכאלו)
  • רביבה אפל, מרביבה וסיליה – הכינה טארט שוקולד תפוז מבצק קקאו פריך, גנאש מריר ופניני קראנץ', מרמלדות תפוז וזיגוג שוקולד.
  • מיקי שמו מרשת קונדיטוריות שמו – הכין ביסקוויט רך עם שכבת שוקולד פריכה, קרמו של שוקולד מאנאנקה, קציפת תפוז לבנה וקולי תפוזים כתום מעלאצבעות שוקולד עם שבבי פסיפלורה ותפוז.
  • איקה כהן מאיקה שוקולד – יצרה אצבעות שוקולד עם שבבי פסיפלורה ותפוז.
  • סאני דרעי באי מניטאן תאי – הכינה פחזניות מאצ'ה במילוי גנאש פסיפלורה ושוקולד, זביון של קוקוס ומסקרפונה עם דיסקיות טמפר שוקולד ופסיפלורה טרייה.
  • אורה שביט מאורה שוקולד – יצרה קינוח פריך וחושני מבצק פריך עם שני סוגי גנאש פסיפלורה שוקולד ומרציפן פסיפלורה.
  • אלי טראב מקרדינל – הכין פרליני שוקולד במילוי אלכוהולי של שוקולד מאנאנקה עם קוניאק ואיטוקוזה עם רום כהה מיושן.
  • מייקל יטברק מתשבי – יצר קינוח זוגי המורכב משתי עוגות: בסיס בצק פריך ובצק שקדים ושילב איתן מרמלדות תפוז וקרמבו שוקולד, מעל בצק שוקולד, קרם פקאן אפוי וקרמל פסיפלורה איטקוג'ה.

הכותב/ת: רחל גרא

רחל גרא
יין בצלחת

יעניין אותך

מלון הילטון משיק תפריט קוקטיילים מקורי ואלגנטי

כל אחד מ-11 הממזגים מכיל מרכיבים המאפיינים או קשורים למקומות, ערים ושכונות בישראל - מן החרמון בצפון ועד אילת בדרום

כל אחד מ-11 הממזגים מכיל מרכיבים המאפיינים או קשורים למקומות, ערים ושכונות בישראל - מן החרמון בצפון ועד אילת בדרום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *