יום רביעי , 20 נובמבר 2019
ראשי / כתבות / חופשי בשטח: באלרמי

גיל חריף לוקח את הזמן במסעדת באלרמי: ארוחה בת שמונה מנות ובמחיר מגוחך

חופשי בשטח: באלרמי

גיל חריף לוקח את הזמן במסעדת באלרמי: ארוחה בת שמונה מנות ובמחיר מגוחך

למען האמת, לא התגעגעתי למדים, למנות הקרב, לש.ג. ששומר שההיגיון לא ירד איתך לשטח, או בקיצור, לאימון המילואים השנתי. לאורך כל השבוע, אני והחבר'ה דאגנו להפיג את החשש בבית על ידי כך שהצפנו את הווטסאפ בתמונות הווי בעודנו מכינים מרק מינסטרונה מקופסאות שימורים וסלמי, או ישובים מסביב למדורה שתחמם אותנו בזמן שהטמפרטורה בלילה צונחת מתחת ל-10 מעלות.

כמו בכל אימון מילואים, גם הפעם צ'ופרנו בשבוע שלם של לילות שימורים וימים נטולי מקלחת. כל מה שחלמתי עליו בעודי עושה את דרכי הביתה הסתכם לרבע שעה של מקלחת חמה וכמה שעות שינה, בהן לא אתעורר עם כאב חד בגב, מזכרת מאבן שלא סולקה מתחת לשק השינה. הדובדבן שבקצפת המתין לי ברגע בו נכנסתי הביתה תשוש מלילה ללא שינה, מדיף ריח שללא ספק היה מדיר מקרבתי, תתרן ורעב לכל דבר, פרט למזון מקופסאות שימורים. על קצות האצבעות התגנבתי למקלחת כאשר הופתעתי לגלות כי הודבק על הדלת פתק קטן בזו הלשון: "ממוש, כמה טוב ששבת הביתה, החלטתי לחגוג את חזרתך על כוס קפה עם חברה. הילדים ממתינים שתאסוף אותם מהחוג, לא הספקתי להכין ארוחת ערב ויובלי ביקשה שתכין לה סלט טונה ותירס כמו שהיא אוהבת. ניפגש בערב, קבענו לצאת לארוחה במיזם חדש שנקרא באלרמי J".

מסעדת באלרמי במושב בת חפר (צילום: גיל חריף)

Eatwith

בשנתיים האחרונות הלך והתבסס בארץ ובעולם מיזם קולינארי העונה לשם: Eatwith. המיזם הוא סטארט אפ מקומי המספק פלטפורמה שנועדה לחבר בין סועדים לבשלנים המעוניינים לארח בביתם בישראל ובמספר ערים נוספות בעולם. הרעיון, שגייס מאז הקמתו כבר למעלה מ-8 מיליון דולרים, מאפשר לשפים ולחובבים לחסוך את העלויות העצומות של הקמת מסעדה ולהפגיש מספר סועדים שאין ביניהם כל קשר, לארוחה באווירה ביתית.

כששמעתי לראשונה על המיזם, החשש הגדול ביותר שלי היה להגיע לבשלן שמומחיותו מסתכמת בהכנת חביתה לא שרופה והגשת מים צוננים מהברז. על מנת להפיג חשש זה, עורכת החברה סינון קפדני ומאשרת אך ורק מארחים המסוגלים לבשל אוכל משובח ומעניין ונושאים בכישורים חברתיים המאפשרים לארח זרים בביתם.

באלרמי

לאחר שדאגתי למלא את חובתי לצה"ל ולילדיי, נכנסנו לרכב, הזנתי בווייז את הכתובת בישוב בת חפר ונדהמתי לגלות כי המערכת מכירה את הדרך. לאחר כ-35 דקות נסיעה נחתנו במתחם האירוח של השף רמי קונסטנטינובסקי (יותר פשוט להגיע לבת חפר מאשר להגות את שם המשפחה) אשר נבנה במו ידיו. המתחם נפרש על מרפסת סגורה שבמרכזה בר ישיבה מלבני אשר יכול להכיל בנוחות עד 14 סועדים. לאורך קירות המרפסת פזורות להן אדניות תבלינים המשמשות את הטבח במהלך הארוחה, כאשר השוס הגדול הוא טאבון אפייה השוכן בגאון במרכז החדר. לאחר שכל הסועדים שהששתתפו בארוחה הגיעו והתיישבו במקומותיהם, עלה המארח למרכז הבר, ממש כמו שנובאק דג'וקוביץ עלה למשחק הגמר של וימבלדון, לכל תרועות הסועדים.

לאחר שקיבל את פנינו בפלטת גבינות, פוקאצ'ה ואנטיפסטי שכללה בטטה, חציל, פלפל שושקה ובצל סגול, סקר בפנינו המארח את הניסיון הקולינארי שלו. מספר התחנות בהן עבר בקריירה עד שפתח את באלרמי כלל את תדמור, זוזוברה, הרברט סמואל, ג'וז ודניאל וזו רק מחצית מהרשימה, וכדי שלא אתפוס פיסקה שלמה בכתבה הכוללת רק שמות של מסעדות. לאור האמור, הייתם מצפים שיעמוד לפניכם שף עם שיער מאפיר כמו של ג'ורג' קלוני, אולם קונסטנטינובסקי טרם חגג 30.

שף רמי קונסטנטינובסקי בביתו בבת חפר (צילום: גיל חריף)
שף רמי קונסטנטינובסקי בביתו בבת חפר (צילום: גיל חריף)

ארוחת 8 מנות

הקונספט של האירוח כולל ארוחה של 8 מנות, אשר למעט מנת האנטיפסטי – מנה קבועה בהרכב, יתר המנות משתנות בהתאם לחומרי הגלם הזמינים בשוק, מלווה בהבטחה שלעולם לא תאכלו את אותה מנה פעמיים. כמו כן, את הארוחה מלווים, ללא תוספת תשלום, סודה ויין הבית מסדרת אדמה של יקב תבור, הנמזגים ללא הגבלה. יש לציין, כי הארוחה מבוססות על טהרת המטבח האיטלקי אליו נחשף השף במהלך עבודתו במסעדת קפה איטליה ותקופת הכשרה אצל השפית נדיה סנטיני ממסעדת דל פסקטורה, המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן.

מסיימים חימום ומתיחות

לאחר שסיימנו את סבב ההיכרות, בו כל סועד נדרש לומר את שמו ושם מסעדה שאהובה עליו, ניגש המארח להכנת המנה השנייה, סביצ'ה לברק. הסביצ'ה הוגש על ברוסקטה עם אבוקדו, נגיעות של יוגורט כבשים מעוטרת בצ'ילי ירוק ועירית קצוצים, כאשר ניחן היה שמדובר בחומרי גלם טריים ודג שעלה לא מזמן בחכתו של הדייג. המנה הוגשה בו-זמנית לכל הסועדים, כך שאף אחד לא ירגיש מקופח. רק לאחר שאחרון הסועדים סיים לחסל את הברוסקטה החלה הכנתה של המנה השלישית – ארטישוק 'אלה רומנה'. לב המנה, הארטישוק הצלוי, מיובא מארץ המקור, איטליה, כאשר כל תהליך הכנתו מבוצע באופן ידני – החל מהקציר דרך הצלייה על הגריל ועד לסגירתו בשמן ותבלינים. המנה שלנו כללה שני ארטישוקים שמעליהם נבזקו פתיתי גבינת פטה ואנשובי איכותי. הטעם של הארטישוק היה פשוט נפלא ולא כלל כל זכר לכך שהוא תוצר של קופסת שימורים ולא של מעדנייה מפונפנת ברומא. המנה הרביעית והאחרונה בסבב – מנות הפרימו, הייתה רוטלו, שהיא הרולדה של המאמות האיטלקיות. הרוטלו עשוי מעלי פסטה תוצרת בית אשר המארח מכין ממתכון שקיבל בכפר נידח באיטליה בהן הוא מגלגל גבינת ריקוטה ביחד עם תרד וברוקלי מאודים. לפני ההגשה מקבל הרוטלו מעט ציר ירקות ונכנס לחימום קל בטאבון. באופן אישי, פחות התחברתי למנה.

מן המנות המאלפות של שף רמי קונסטנטינובסקי (צילום: גיל חריף)
מן המנות המאלפות של שף רמי קונסטנטינובסקי (צילום: גיל חריף)

עברת לשלב הבא

בניגוד לתרבות הזבנג וגמרנו, הרווחת בחלק ניכר מהמסעדות שמנסות להכניס סבב שלישי בכל ערב, קצב הארוחה שלנו היה נינוח והתקדם בהתאם לדרישת הקהל. הסבב החל בניחוח צרפתי עם המנה החמישית, ניוקי פריזאי. הניוקי היה שילוב של קמח וגבינת פרמז'ן ממנו נוצרו ריבועים טפוחים ואוורירים שהוקפצו בחמאה וחרדל דיג'ון, סוג של מנה מנחמת בערב קר. התחנה השישית הייתה לטעמי המנה הטובה ביותר בארוחה ונשאה אותי לזכרונות נושנים ממסעדה קטנה ברובע האחד עשרה של פריז. היה זה מגדל, שבבסיסו אגס שיכור שהושרה ביין אדום וקינמון, קומת ביניים בדמות פרוסת כבד אווז ופנטהאוס של ריבת בצל ויין אדום תוצרת בית, פשוט חלום.

כשהקצתי היה זה באמצע סיפורו של השף על המנה השביעית, ריזוטו שמח. והתשובה למה הוא שמח, היא מאחר שמי שאחראית על הריזוטו במסעדת שלושת הכוכבים של הגברת סנטיני, בה התמחה המארח, היא עלמת חן כבת תשעים שנקראת אל הדגל בכל פעם שלקוח מזמין ריזוטו. העלמה לא מפסיקה לערבב ולבחוש את הריזוטו עד שהיא שבעת רצון מהתוצר, ומיד לאחר הצילחות – היא שבה למקומה אל מול הטלוויזיה שבפינת המטבח, עד ההזמנה הבאה. קונסטנטינובסקי אומנם לא קורא לאף גברת צעירה בבת חפר לעשות עבורו את הריזוטו, אבל הוא משמח אותו בפיקנייה ומתבל אותו בהנאה בעשבי תבלין מהאדניות שבחדר ובסיפור כאמור.

אז מה היה לנו

כשהגענו למנה השמינית, הפבלובה עם התותים ורוטב דובדבני אמרנה מעושן, כל הסועדים כבר היו מדושנים לחלוטין. מנת הסוכר ותה עשבי התבלין הכינו אותנו לקראת הדרך לתל אביב, וכששמענו כי מחיר הארוחה הוא 200 שקל לסועד, קרי שמונה מנות ויין בלי הגבלה, חשבנו שיש מצלמה נסתרת בחדר. האוכל הטעים, המארח, החברה והמחיר, הופכים את באלרמי לחוויה מהנה במחיר הגון ביותר וכמובן שאנו נשוב ונפקוד את המקום שוב.

באלרמי, אורן 8, בת חפר, טלפון: 052-5689998, או באתר

הכותב/ת: גיל חריף

גיל חריף
חופשי בשטח

יעניין אותך

כתית מעולה

מומחית שמן הזית, יעל עופר, מספרת על תחרות טרה אוליבו

מומחית שמן הזית, יעל עופר, מספרת על תחרות טרה אוליבו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *