שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / יישון

Ageing / Maturing

יישון

Ageing / Maturing

רווח: יישון / הבגרה

לועזית: Ageing / Maturing

הגדרה: תהליך להשבחת בשר או יין. יישון בשר כולל הנחה או תלייה של הבשר בשלמותו מיד לאחר השחיטה בחדר קירור יבש לתקופה של עד שבועיים, ואחר כך פירוק הבשר לנתחים והמשך היישון לתקופה שנעה בין שבועיים לחודשיים. במהלך הזמן האנזימים מפרקים את הרקמות הקשות בבשר, והוא הופך רך יותר. יישון יין הוא תהליך שבו מונח היין בחביות עץ או נירוסטה, שבהן מתרחשים תהליכים כימיים שונים שיוצרים את הבשומת ואת הטעם של היין.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *