יום שישי , 20 ספטמבר 2019
ראשי / מילון מונחים / מיונז

Mayonnaise

מיונז

Mayonnaise

רווח: מיונז

לועזית: Mayonnaise

הגדרה: רוטב במרקם קרמי העשוי מחלמונים שלתוכם מזליפים שמן, מיץ לימון או חומץ ותבלינים. המיונז משמש כממרח לכריכים, כרוטב לסלט או כבסיס לרטבים אחרים כמו קרם טרטר, רוטב אלף האיים ורוטב איולי. המיונז התעשייתי מכיל לרוב 65 אחוזי שומן, אולם קיימים גם רוטבי מיונז מופחתי או נטולי שומן. לאחר הפתיחה, יש לשמור את המיונז התעשייתי בקירור עד שישה חודשים. המיונז הביתי הוא טעים ובריא הרבה יותר, וניתן להכין אותו בבית בעזרת בלנדר, תוך הקפדה על הקצפה ממושכת של החלמון בטרם מזליפים לתוכו את השמן ושמירה על הזלפה אטית של השמן. מיונז ביתי נשמר בקירור רק כמה ימים.

יעניין אותך

ניסואז

A la niçoise

A la niçoise

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *