יום ראשון , 22 ספטמבר 2019
ראשי / אירועים / מילון שקד: אנציקלופדיה למונחי יין

מילון שקד ממלא את החלל החסר במינוח ובדיבור בשפה העברית בכל הקשור ליין

מילון שקד: אנציקלופדיה למונחי יין

מילון שקד ממלא את החלל החסר במינוח ובדיבור בשפה העברית בכל הקשור ליין

עולם היין הישראלי התעשר לאחרונה במילון מושגים מקיף, המכסה את שדה הלשון הדנה במושגים הקשורים לעולם היין. יעקב שקד, איש יין וותיק, הוא האדם שחקר וכתב את המילון רחב הידיים, הכולל למעלה מאלף מונחי יין המוגדרים מילונית ומבוארים אנציקלופדית.

יעקב שקד - מחבר מילון שקד למונחי יין (צילום: דיוויד סילברמן)

תמצאו בו למעלה ממאה מונחי יין חדשים, שהיו חסרים בעברית. מונחים רבים זוכים בו לחידוש ועדכון, ומונחים לועזיים מקבלים הסברים ברורים ונגישים.

מילון שקד מביא גם הצעות מקוריות למינוח לשוני בעולם היין המתחדש שלנו, ואפשר שחלקן יעורר לא מעט מחלוקת ושיח חכמים. המונחים במילון מובאים בעברית, אנגלית וצרפתית ולנוחות הקוראים מופיע גם אופן הגייתם בצרפתית.

"ההעדפה הראשונה במינוח היא למלים ומונחים מן התנ"ך והמקורות. יש מונחי יין רבים, נכונים, יאים ויפים במקורותינו…", אומר שקד, ואכן מושגים רבים זוכים בו להתחדשות המתבססת על המקורות, ומושגים אחרים מקבלים גרסאות מקוריות של המחבר.

תמצאו במילון הנרחב גם התייחסות מפורטת לזני ענבים, למלים הדנות בתהליכי ייצור היין וגם אזכורים לאנשים שהם אושיות יין במקומותינו כמו גם בעולם הרחב. מילון שקד ממלא את החלל החסר במינוח ובדיבור בשפה העברית בכל הקשור ליין, ו גם מספק מידע מעניין בנושאים היסטוריים ומתקן טעויות נפוצות בשפת היין.

לרכישת הספר: טלפון: 050-4494490 / דוא"ל: wineclopedy@gmail.com

הכותב/ת: רחל גרא

רחל גרא
יין בצלחת

יעניין אותך

רגעי קיץ של נספרסו

שלוש מסעדות השף המובילות: ג'ונתן פוד קלאב, טאיזו ופופינה, מציגות יצירות קיץ על בסיס קפה קר של נספרסו

שלוש מסעדות השף המובילות: ג'ונתן פוד קלאב, טאיזו ופופינה, מציגות יצירות קיץ על בסיס קפה קר של נספרסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *