שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / מרנג

Meringue

מרנג

Meringue

רווח: מרנג

לועזית: Meringue

הגדרה: קציפת ביצים אוורירית בתוספת סוכר, המשמשת לקישוט עוגות, כתחתית לעוגות או כבסיס למילוי בגבינה, בקרם או בפירות. יש שלושה סוגים עיקריים של מרנג. 1. המרנג הפשוט ביותר, המכונה מרנג שוויצרי, שעשוי ביצים וסוכר שהוקצפו עד לקבלת תערובת יציבה. 2. המרנג האיטלקי, שהוא המרנג הפשוט בתוספת סירופ סוכר רותח. 3. המרנג המבושל, שהוא מרנג שעשוי מקציפת ביצים וסוכר שמבושלת על בן מארי. מרקמו של המרנג נע בין פריך ויבש מפנים ומבחוץ ועד פריך מבחוץ וצמיגי מבפנים, בהתאם ליחס בין הסוכר לביצים והטמפרטורה שבה נאפה. את המרנג יש לאחסן בכלי אטום לאוויר, שם יישמר במשך כמה שבועות.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *