יום שני , 16 דצמבר 2019
ראשי / חדשות יין וגורמה / נפתחה לתקופת הרצה: טש וטשה

חאמרה גיאורגית בגרוב יפואי

נפתחה לתקופת הרצה: טש וטשה

חאמרה גיאורגית בגרוב יפואי

טש וטשה היא המסעדה החדשה של המוזיקאי Tash Tash: מיקי מיראל ואשתו יפעת טללייבסקי מיראל. מיקי, ממקימי מסעדת סופרה הגיאורגית, החליט במקביל לעשייתו במסעדה לפתוח עסק נוסף עם אשתו, שמגיעה מעולם ההפקות ותוכן אמנותי ובעלת הגלריה האינטרנטית הראשונה בישראל, קרטינקה. לזוג יש אהבה נוספת והיא אוכל, וכעת הם מגשימים חלום ופותחים מקום משלהם.

טש וטשה - אווירה גיאורגית (צילום: אנטולי מיכאלו)

טש וטשה היא חמארה משפחתית שמחה שמטרתה לתת חוויה גיאורגית מודרנית. מקום שמשתנה בהתאם לשעות היום – בוקר של מאפים גיאורגים, תפריט צהריים משתלם, ארוחות ערב ודרינקים על הבר.

מיקום ועיצוב

טש וטשה ממוקם בבית אבן ציורי יפואי. במקום שולחנות ישיבה גבוהים לצד ספה שיתופית ארוכה בה יחלקו האורחים, שאמנם ישבנו בשולחנות נפרדים, אבל יוכלו לנהל דינמיקה חברתית במידה וירצו גם עם אלו היושבים לצידם. יפעת, שאחראית בין השאר על עיצוב הפנים, שמרה על מבנה האבן המקורי והוסיפה אליו קטעי עיצוב אקלקטיים היוצרים יחד אווירה חופשית, צבעונית ושמחה. יפעת מצידה מבטיחה להמשיך ולהוסיף פרטי עיצוב ולהמשיך לשחק עם החלל בהתאם למצב רוחה, של בעלה, של הקהל וגם בהתאם לאווירה שירצו לתת לכל רגע.

התפריט

בטש וטשה מתחייבים לשמור על מחירים ידידיתיים שיתאימו לצעירים ולתושבי הסביבה. בעוד במסעדת סופרה אחראי מיקי על האווירה והמוזיקה, בטש וטשה החדשה הוא היוצר הקולינרי. למטבח גויסו מאמות גיאורגיות, שיוצרות את הקו הקולינרי שמיקי חולם עליו. התפריט מחולק ל-5 וכולל מאפים גיאורגים אבל עם סיומות כיד הדמיון, כמו למשל אופציה לחצ'אפורי אצרולי עם מגוון סיומות כמו דאבל צ'יז, פטריות ושום, חסילון ויין לבן או פסטו כוסברה, מגוון מנות של ירקות, הרבה מאוד מנות שיפודים גיאורגים וקינוחים. לאלו יצטרפו מנות ספיישל של מרקים ותבשילים יתחלפו מדי יום.

חינקאלי טבעוני במסעדת טש וטשה (צילום: מיכאלו אנטולי)
חינקאלי טבעוני במסעדת טש וטשה (צילום: מיכאלו אנטולי)

מיקי: "התפריט של טש וטשה עשיר ומגוון ויש בו שתי אטרקציות מרכזיות, כמו הששליקייה. סועדים יוכלו ליהנות מבשר משובח במחיר הוגן כולל סלטים איכותיים, ממרח שעועית, צ'יפס ביתי ולחם גיאורגי חם. האטרקציה השנייה היא כמובן המאפייה, שתוציא חצ'אפורי מטורפים במגוון תוספות שאפילו בגיאורגיה לא שמעו עליהם וכמובן גם מנות כמו חינקלי והצ'יבורק".

אווירה

המסעדה מתכננת להיות הפינה הנעימה בה תרצו לשבת בבוקר למאפה וקפה או ארוחת בוקר, לצהריים קלילים, לבילוי ערב עם חברים או אפילו משלוח למשרד. ניתן להגיע לנשנוש קטן וכוס משקה או לארוחה של ממש. מה שומעים? מוזיקה גיאורגית, מוזיקת עולם, יצירות מקומיות, פופ משמח וכמובן יצירותיו של בעל הבית.

הרצה

המסעדה נפתחה השבוע להרצה. בשלב הראשון יפעל המקום החל משעה 12:00 עד חצות מדי יום (המטבח יהיה פתוח עד 23:00), ובעתיד הקרוב ירחיבו את שעות הפעילות, ובסופו של דבר יהיה המקום פתוח משעות הבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה.

טש וטשה, בית אשל 31, יפו (פינת עולי ציון), טלפון: 03-6771373

יעניין אותך

פסטיבל הבירה הישראלית בעין שמר יוצא לדרך בפעם השלישית

מיטב מבשלות הבירה הישראליות מרמת הגולן ועד הנגב, למעלה מ-60 סוגי בירה, בפסטיבל בעין שמר - לצד פוד טראקים עם שפע של אוכל ומופעי מוזיקה

מיטב מבשלות הבירה הישראליות מרמת הגולן ועד הנגב, למעלה מ-60 סוגי בירה, בפסטיבל בעין שמר - לצד פוד טראקים עם שפע של אוכל ומופעי מוזיקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *