יום שישי , 20 ספטמבר 2019
ראשי / מילון מונחים / נתח קצבים

Hanger steak / Butcher's Steak / Onglet Bistro Steak

נתח קצבים

Hanger steak / Butcher's Steak / Onglet Bistro Steak

רווח: נתח קצבים / סטייק אונגלה / רוט פלייש / הנגר סטייק / סטייק תלוי

לועזית: Hanger steak / Butcher's Steak / Onglet Bistro Steak

הגדרה: נתח בשר בקר, המתאים לצלייה, סטייקים, ובשר טחון, וממוקם מתחת לשריר הסרעפת של הפרה. מכנים אותו גם "סטייק תלוי" כי הוא תלוי או מחובר לצלע האחרונה הקרובה לכליות, מהן הוא שואב את טעמו הבשרי המובהק. הנתח מזכיר בצורתו לב מוארך, ועשוי משני שרירים עם ריקמה קרומית המחברת בינהם. גודלו הממוצע, לא עולה על 700 גרם, ומומלץ לצלות אותו צלייה מהירה על חום גבוה בדרגת מדיום רייר, אחרת תתקשו ללעוס אותו. המרקם של נתח הקצבים הוא סיבי, הוא אינו מכיל שומן, וטעמו העז הופך אותו לנתח האולטימטיבי לכל המכורים לבשר. מקור השם נתח הקצבים, נעוץ בעובדה כי בעבר, בשל קרבתו לסרעפת, הוא נחשב נתח זול שיועד בעיקר לבשר קצוץ, אך הווה מאין סוד שמור של קצבים ומביני דבר שהיו נוהגים לשמור אותו בצד עבור משפחותיהם. הצרפתים מכנים אותו סטיק אונגלה onglet, והטריפוליטאים ספאק. כיום אפשר למצוא סטייק אונגלה גם בחלק ממסעדות הבשרים, וכמובן ניתן להשיגו גם אצל הקצבים שכבר לא שומרים אותו בצד… נקרא במעדניות נתח 17 מחלקי הפרה.

יעניין אותך

נייר אפייה

Baking Paper

Baking Paper

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *