יום שני , 16 דצמבר 2019
ראשי / חדשות יין וגורמה / פורטנר אנד סאנס: חודש בלגי של בירות ומנות ייחודיות

חברת הכרם בשיתוף עם מסעדת פורטר אנד סאנס מביאים את תרבות הבירה והאוכל הבלגי למנות השונות של תפריט הבית

פורטנר אנד סאנס: חודש בלגי של בירות ומנות ייחודיות

חברת הכרם בשיתוף עם מסעדת פורטר אנד סאנס מביאים את תרבות הבירה והאוכל הבלגי למנות השונות של תפריט הבית

מסעדת הפורטר אנד סאנס ברחוב הארבעה בתל אביב היא מסעדה ותיקה – במונחים תל אביביים ואף במונחים ארציים. למעלה מעשור המקום שומר על סטדנרט גבוה – אם זה באיכות האוכל, השירות, האווירה וכמובן הטעם. מדי פעם, הפורטר אנד סאנס עורכת אירועים קולינריים ייחודיים, והחודש היא מציינת את חודש התפריט הבלגי.

מבחר הבירות הבלגיות של חברת הכרם במסעדת פורטר אנד סאנס (צילום: יונתן בן חיים)

בשיתוף פעולה עם חברת ייבוא האלכוהול הגדולה – הכרם, מסעדת פורטר אנד סאנס יצרה תפריט ייחודי השם במרכז את תרבות הבירה האוכל הבלגי, במנות יוצאות דופן שלא נמצאות בתפריט המסעדה, לצד בירות נדירות שמעולם לא יובאו לארץ.

ליפמנס גאודנבנד (צילום: מירית שגב)

בין הבירות, שזו הזדמנות חד-פעמית לטעום אותן, אפשר למצוא את דה קונינק: הבירה של אנטוורפן, בירה קלילה ונעימה, לא עוצמתית או מלאת טעמים, אך בהחלט פריכה ונהדרת לשתייה עם אוכל.

שוף בוק (צילום: מירית שגב)
שוף בוק (צילום: מירית שגב)

שוף בוק – בירה עונתית שניתנת להשיג רק בחלקים מבלגיה ובהולנד. לארץ יובאה רק חבית אחת, שלא נותר ממנה עוד הרבה, אבל בהחלט מעניינת, עשירה ומלאת טעם.

ליפמנס גאודנבנד – בירה העוברת תסיסה ספונטנית ומתיישנת למשך שנה לפחות. זו בירת הבסיס החמצמצה המשמשת כנוזל היסודי והטעים, לפני שחברת ליפמנס מעשירה בטעמי פירות, כגון פירות יער או תפוחים.

בנוסף, וכידוע לפוקדי המקום, בין 50 ברזי הבירה השונים, פורטר אנד סאנס מחזיקה מעל 20 ברזים ועשרות בקבוקים של בירות בלגיות שונות, במידה שאזלו חלק מן הבירות הייחודיות.

כאמור, לכבוד החודש הבלגי העשיר, פורטנר אנד סאנס יצרה תפריט בלגי אותנטי ומקורי עם מנות קלאסיות, לצד כמה מנות שלא חוויתם מימיכם:

בצד הקלאסי תוכלו לפגוש קרפצ'יו פילה בקר המקושט בכמות אדירה של פרמז'ן וארוגולה, כשהמתיקות מגיעה מרוטב לינדמנס פרמבואז מצומצם – מנה כייפית, עשירה ומלאת רבדי טעם.

מנת קרפצ'יו פילה בקר של פורטר אנד סאנס (צילום: מירית שגב)

בצד המיוחד, ומנה שתתגעגעו לטעמה מיד אחרי הביס האחרון היא המבורגר בריאות בלגי. כמובן שהמילה בריאות נכתבת בציניות, כיוון שכוללת המבורגר 220 גרם, על וופל בלגי, בייקון צרוב, מייפל וארבע גבינות. חשוב לציין, למי שחובב המבורגרים – זו אחת ממנות ההמבורגר הטובות שאכלתם מימיכם, ותרגישו שחסרה פיסה בחייכם אם לא טעמתם מנה זו.

מנות נוספות שמוגשות בחודש הבלגי הן: קרבונד פלמנד (תבשיל קדרה עם בשר בקר, ירקות שורש ובירת סן ברנרדוס פריור), סלט אנדיב (גבינה כחולה, אגוזי מלך ופלחי אגס, בויניגרט לינדמנס תפוח), מולים בבירה (סן ברנרדוס חיטה, טרגון, עגבניות ועשבי תיבול) ועוד.

לקינוח, אסור לפסוח על דואט בלגי – וופל בלגי עם גלידת שוקולד בלגי של בוזה והרבה הרבה קצפת. אחרי מנה זו לא תאכלו עוד קינוח לעולם. טוב, אז 24 שעות…

קינוח דואט בלגי (צילום: מירית שגב)

פעילות החודש הבלגי תמשך עד סוף חודש נובמבר, לכן כדאי לקום, להזדרז ולהזמין מקום. מצד אחר, אולי תצליחו לשכנע את המסעדה להמשיך את המסע הקולינרי לעוד חודש. שווה כל לגימה.

פורטר אנד סאנס – הארבעה 14, תל אביב, טלפון: 03-6244355. ראשון עד חמישי מ-17:00 ועד אחרון הסועדים, שישבת מ-12:00 ועד אחרון הסועדים

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
חובב יין ואלכוהול, עורך האתר

יעניין אותך

כתית מעולה

מומחית שמן הזית, יעל עופר, מספרת על תחרות טרה אוליבו

מומחית שמן הזית, יעל עופר, מספרת על תחרות טרה אוליבו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *