יום רביעי , 17 יולי 2019
ראשי / כתבות / פירות שלא שמעתם עליהם: פרש אגרו-משוב 2016

הילה איל ביקרה בתערוכת פרש אגרו-משוב לייצור ושיווק חקלאות טרייה, וחזרה עם סלט של פירות וירקות חדשים

פירות שלא שמעתם עליהם: פרש אגרו-משוב 2016

הילה איל ביקרה בתערוכת פרש אגרו-משוב לייצור ושיווק חקלאות טרייה, וחזרה עם סלט של פירות וירקות חדשים

תוצרת טרייה של ירקות, פירות, גבינות, שמן, יין, דגים, פרחים וצמחי נוי, תבלינים, תוצרת אורגנית ומיטב הפיתוחים והחידושים, כל אלה הוצגו בתערוכה החקלאית השנתית: פרש אגרו-משוב (Fresh AgroMashov). תערוכה שנועדה להפגיש בין מגדלי תוצרת חקלאית טרייה לבין קניינים, סיטונאים ומשווקים מהארץ ומחו"ל.

מבחר מן הפירות והירקות בתערוכת פרש אגרו-משוב (צילום: הילה איל)

ישראל במקורה מדינה חקלאית, ולכן לא מפליא שתערוכה זו מתקיימת כבר 26 שנים ברציפות. עם זאת, ניכר שהחקלאות היום היא לא החקלאות המסורתית של פעם. הטכנולוגיות המתקדמות וחידושים אחרים, הפכו את החקלאות למעין ענף הייטק. כך הרגשתי בביקורי בתערוכה ובמעבר בין הדוכנים.

כל החברות המובילות והמוכרות הציגו בתערוכה: רמי לוי שיווק השקמה, אדמה, הזרע, אוריג'ן, זרעים גדרה, מרינה פטריות, אגריטק, בננות החוף וגורמים רבים נוספים בענף החקלאות בארץ ובעולם.

הדוכנים המרכזיים בתערוכה הציגו חידושים בתחומי: תוצרת טרייה של ירקות פירות, פרחים ותבלינים, תוצרת אורגנית וצמחים, חברות זרעים, מיכון וציוד לקטיף, חומרי הדברה, בתי צמיחה וחממות, יצואני תוצרת ומשווקי תוצרת חקלאית.

התערוכה, למרות אופיה המקצועי, פתוחה לקהל הרחב ומהווה הזדמנות לחקלאים לחשוף לקהל הצרכנים חידושים טכנולוגיים, ובצד זו להחשף וללמוד בעצמם את חוקי המסחר ושיווק תוצרת חקלאית, לחשוף את תוצרתם לקניינים, סיטונאים ומשווקים מישראל ומחו"ל. שפע השפות ששמעתי ברקע מעיד, כי מדובר בתערוכה מוערכת ברמה בינלאומית.

במעבר בין הדוכנים בלט המיקוד בהצגת תוצרת טריה ומזינה, כחלופה בריאה למזון הג'אנק פוד הלא בריא. ניכר שגם החקלאים נרתמים להענות לדרישות הקהל המבקש לא עוד במבה או נשנוש שוקלד מתוק, אלא דווקא ירק, כמו גזר גמדי או פלפל אנג'לו כחטיף או תמר, הידוע בכינויו "הזהב השחור" או "הבונבוניירה של הטבע" או מלון או אבטיח מתוקים, על שלל סוגיהם.

מנעד של מלונים חדשים בשוק (צילום: הילה איל)

העושר האינסופי מעט מבלבל, אך בהחלט מעורר חשק לעבור לתזונה בריאה. נחשפתי בדוכן אחד ללא פחות מ-5 סוגי אבטיח ו-5 סוגי מלון (ג'סטין וגלורי הם רק שניים מהמבחר).

דוכן הפטריות של מרינה הציג לדעתי כ-15 סוגי פטריות, כל אחת אחרת במראה, בסגנון ומתאימה לתבשילים שונים. לצד הדוכן הוצבו שני שפים אשר חילקו מתכונים והדגימו בישולים עם הפטריות.

מה רע בהכנת ארוחת ערב בריאה ברמת קולינריה גבוהה, שכולה מבוססת פטריות: פטריות שמפיניון עם גבינת עיזים מתובלת בציפוי פריך; שיפודי פטריות בייבי פורטובלה ושמפיניון במילוי ריקוטה אפויה ופרמזן; סטייק פורטובלו עם סלט רוקט עבניות שרי ושקדים וראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול? למישהו חסר בשר בארוחה כזו?

פטריות מרינה - תחליף אידיאלי לבשר עבור צמחונים (צילום: הילה איל)

אם רוצים לגוון ולעבור לסגנון האסיאתי אפשר להכין בקלות מנות כמו נודלס עם פטריות מלך היער, בצל ירוק ורוטב סויה. כל אחד לפי טעמו ורצונו ימצא את הפטריה וסגנון התבשיל שמתאים לו.

גם בגזרת האבטיחים, הכה האהובים על הישראלים בקיץ, יש פריצות דרך משמחות. חברת "הזרע" הציגה אבטיח מיני אישי ללא גרעינים, עד 2.5 ק"ג. לא עוד התעסקות בהוצאת גרעינים או בחיתוך האבטיח לפלחים.

בגזרת הפלפלים הסתבר שיש מחסור בפלפלים במקסיקו ובספרד וישראל הפכה להיות מדינת פלפלים מבוקשת למדינות אלה וגם לאחרות, כמו בלגיה והולנד. במסגרת זו השקיעו מגדלי הפלפלים בפיתוח פלפלים חדשים שיתאימו לשווקי יעד אלה. כך למשל פותח זן פלפל "בוטארוס" השוקל כ-230 גרם, קל לקטיף ולגידול בכלל. והמבחר הצבעוני לא פחות חשוב. שפע צבעים לפלפל בין מגוון אדומים, צהובים, כתומים וירוקים. רק זה מעורר חשק לקנות ולהנות.

עוד חידושים שונים הוצגו בתחום המכשור החקלאי לשדה, כולל מכשירי תנועה ומיכון חקלאי; אמצעי השקיה ודישון אורגני, אריזות מתקדמות ועוד.

ההמלצה האישית שלי, לאחר הביקור בתערוכה: בפעם הבאה שאתם מגיעים לסופר מרקט או לשוק, חפשו בעיניים מעט מן הגיוונים והחידושים האלה ונסו בעצמכם לחוות את הטעם הטרי או בבישול של חלק מהמוצרים החדשניים, גם טעימים וגם בריאים.

הכותב/ת: מערכת Winet

מערכת Winet

יעניין אותך

פסטיבל יינות בוטיק בגני רמת הנדיב

פסטיבל היין 'כרמים וטעמים' מתקיים זו הפעם הרביעית בגני רמת הנדיב (זכרון יעקב). אורחי הפסטיבל ייהנו ממפגש עם ייננים, כורמים, ויצרנים מקומיים אשר יציגו את תוצרתם לקהל הרחב

פסטיבל היין 'כרמים וטעמים' מתקיים זו הפעם הרביעית בגני רמת הנדיב (זכרון יעקב). אורחי הפסטיבל ייהנו ממפגש עם ייננים, כורמים, ויצרנים מקומיים אשר יציגו את תוצרתם לקהל הרחב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *