שבת , 19 אוקטובר 2019
ראשי / מילון מונחים / קינרס

Artichoke

קינרס

Artichoke

רווח: ארטישוק / חרשף / קינרס

לועזית: Artichoke

הגדרה: תפרחת הגדלה משורש עץ הארטישוק. החלקים האכילים בארטישוק הם העלים והתחתית, שמכילה את לב הארטישוק. את עלי הארטישוק נוהגים להרתיח, לבזוק עליהם מעט מלח ולימון, ולהגיש בלוויית חמאה מומסת, רוטב הולנדייז, רוטב ויניגרט או מיונז. אם רוצים להכין לבבות ארטישוק, יש לקצוץ את השליש העליון של הארטישוק ולהסיר את העלים. לאחר מכן יש להסיר את החלק הסיבי מתחתית התפרחת ולבשל את הלב במים עם מיץ לימון במשך 5 עד 10 דקות. כאשר בוחרים ארטישוק יש להעדיף את התפרחות בצבע ירוק כהה, שנראות מעט סגורות והן כבדות יחסית לגודלן. כאשר לוחצים על ארטישוק מובחר, אמורה להישמע חריקה. ארטישוק עדיף להכין יום לאחר הקנייה, אבל אפשר גם לאחסן אותו בשקית פלסטיק במקרר עד ארבעה ימים.

יעניין אותך

נפאז'

Nappage

Nappage

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *