שבת , 11 יולי 2020
ראשי / חדשות יין וגורמה / תפריט אביב-קיץ חדש במסעדת מיס קפלן

הצגת ירקות חדשה של השפית שיראל ברגר

תפריט אביב-קיץ חדש במסעדת מיס קפלן

הצגת ירקות חדשה של השפית שיראל ברגר

המסעדה הטבעונית מיס קפלן נפתחה בחודש דצמבר האחרון על ידי אורי שביט, עיתונאית ומבקרת אוכל בעברה. שביט צירפה אליה את השפית הצעירה שיראל ברגר, ויחד הן יצרו את מיס קפלן. המסעדה, שהוגדרה על ידי שביט 'מסעדת ירקות אורבנית', נפתחה בבתי הטמפלרים במתחם שרונה התל אביבי ותוכננה במקור כ'פופ אפ' שיפעל במשך שלושה חודשים.

אלא שכמו באגדות, השלם עלה על סך חלקיו, ומיס קפלן, שהחלה כהרפתקה קולינארית שובבה וזמנית, הפכה לאבן שואבת למאות רבות של אורחים, טבעונים ולא טבעונים. הביקוש עלה על כל הציפיות ובשיאו אף נפתחה עצומה על ידי אחד הסועדים הנלהבים, שקראה לבעלי המקום לשנות את תכניות הסגירה ולהשאיר את מיס קפלן חיה ובועטת. בתחילת חודש מרץ הודיעה המסעדה על המשך פעילות.

מנת דלעת יפנית במיס קפלן (צילום: אנטולי מיכאלו)

וכעת, תפריט אביב-קיץ חדש

תפריט אביב-קיץ החדש של מיס קפלן מוקפד ומרתק, שכוכביו הם ירקות מקומיים, טריים ועונתיים וכולו על טהרת הצומח.

בין המנות החדשות, ניתן לפגוש קוביות סלק מעושנות המוגשות על תפוחי אדמה קריספיים מזן ראטה עם איולי קפה וקטשופ סלק; ברוקומיני חרוך שמוגש על קרם שעועית בובעס וקינמון עם שקדים, נענע ובייבי מלפפון; דלעת יפנית ברוטב צ'ילי, ג'ינג'ר ולמון גראס עם תרד מים, קרם דלעת וג'ינג'ר פריך; וקרפצ'ו תפוחי אדמה עם קונפי בייבי שומר, זיתי טאסוס, גרגר נחלים ואיולי שרי.

לצד מנות האביב החדשות יוכלו הסועדים להמשיך ליהנות ממנות שכבר נכנסו לפנתאון, כמו נקניקיית הגזר המפורסמת, סקאלופ היערות והכרובית הצלויה.

שביט החלה את דרכה בעולם הקולינארי בלימודי בישול וקונדיטוריה בבית הספר 'בישולים'. כעבור זמן קצר החלה לעבוד במערכת המגזין הגסטרונומי 'על השולח' בו שימשה בין היתר ככתבת וכמבקרת ברים ומסעדות. לפני כחמש שנים הפכה לטבעונית ומאז היא מקדמת את הקולינריה הטבעונית בישראל, מנחה סדנאות בישול, מרצה, מעניקה ייעוץ קולינרי ומפרסמת מתכונים בבלוג 'טבעוניות נהנות יותר'.

ברגר למדה בישול ב-CIA בניו יורק ועבדה בין היתר במסעדת ABC Kitchen במנהטן. אחרי שהות של שלוש שנים בארה"ב חזרה לישראל, הפכה לטבעונית והתאהבה בעבודה עם ירקות. ברגר הזמינה את שביט לארוחה במטבחה וזו הייתה אהבה ממזלג ראשון, שהחלה את דרכן הקולינרית המשותפת.

מיס קפלן, אליעזר קפלן 18, מתחם שרונה, תל אביב. טלפון: 03-6979015; שעות פתיחה: כל השבוע החל מ-19:00, ימים שישי ושבת גם 12:00-16:00.

יעניין אותך

שניים סינים עם סינר גדול

עפרה בר-נון חפרה ומצאה בארכיון הטורים ההיסטורי שלה, טור רלוונטי מתמיד. הטור פורסם לראשונה בשנת 2007

עפרה בר-נון חפרה ומצאה בארכיון הטורים ההיסטורי שלה, טור רלוונטי מתמיד. הטור פורסם לראשונה בשנת 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!