יום שלישי , 4 אוגוסט 2020
ראשי / כתבות / ביקור בית: בייגל קפה – כעכים איכותיים באוויר ירושלמי

מעדניית הבייגלים של ירושלים, בייגל קפה, מצליחה להפיח חיים חדשים ומלאי טעם בכעך הניו-יורקי שעלה ארצה כבר בשנות ה-90

ביקור בית: בייגל קפה – כעכים איכותיים באוויר ירושלמי

מעדניית הבייגלים של ירושלים, בייגל קפה, מצליחה להפיח חיים חדשים ומלאי טעם בכעך הניו-יורקי שעלה ארצה כבר בשנות ה-90

בכרך הגדול של תל אביב תמיד נשמח לעוד המבורגר משובח, פיצה איכותית או סושי טוב, אבל העיר ללא הפסקה גם די מתנתקת מהמזון הטעים שגדלנו עליו.

בייגל קפה במושבה הגרמנית בירושלים

במסע לירושלים הציעו לי לנסות את בייגל קפה, מעדניית בייגלים שקיימת מזה שנתיים, ונמצאת ממש בסנטר של המושבה הגרמנית, בלב רחוב עמק הרפאים. בין רשת סושי ובין רשת בתי קפה מוכרת, הבעלים החליטו ללכת על המאכל הכה ניו יורקי: בייגל. בשנות ה-90, זה היה שיא האופנה, לצפות בפרקים בסדרה "סקס בעיר הגדולה", ולאחר מכן רוץ ולהתגנב כדי לבלוס בייגל בגבינת שמנת, ירקות ועוד.

בבייגל קפה הירושלמי החיו את המאכל הטוב מהעבר, וכיום מכינים את הכעכים בכל בוקר בשיטה המסורתית (בישול מקדים ואז אפייה) ומציעים אינספור חורים וסביבם כעך משובח: מלח, שום, דגנים, פרג, שומשום, בצל, קמח מלא ועוד. אם ההתלבטות הזו לא מספיקה לכם, הרי שבמרכזו של המקום הקטנטן והחמוד הזה ניצבת ויטרינה בוהקת מניקיון, עם מגוון די רחב של אפשרויות, מושחתות יותר ופחות: אז מה תרצו למרוח על הבייגל שלכם? המבחר אדיר. ניתן לבחור בין גבינות (גבינות למריחה, שמנת וסלמון או פטה חציל), ירקות (מכל סוג ומבחר – הכל מוכן במקום מדי יום), סלטים שונים (סלט ביצים טרי ועד סלט אבוקדו), או מבחר רחב של דגים (טונה, הרינג מעושן וגבינת שמנת או ממרח פורל), וגם חלופות מתוקות. רק תחליטו.

מבחר אינסופי של סלטים

אופציות זה טוב ויפה, אבל מה שחיבבתי מיד זו האפשרות לבחור ביניהן, בצורה מובנית או חופשית: ב"בייגל קפה" בנו כל מיני הרכבים מומלצים של בייגלים, אבל מנגד זורמים עם כל העדפה, הסתייגות או פרץ יצירתיות שיש לכם.

אני לא בטוח מתי בדיוק הייתה הפעם האחרונה שאכלתי בארץ בייגל כמו-אמריקני, אבל אני כן זוכר שברוב הפעמים שזה קרה, הם היו יבשים, דחוסים ועם ריח וטעם לוואי חזקים של שמרים. לכן היה משמח מאוד לגלות שהבייגלים של "בייגל קפה" הם רכים ואווריריים, טעימים מאוד, מסוג המאפים שאתה שמח לאכול כמו שהם, בלי כלום; ורק להזכיר שגם עברו כמה שעות מאז שהם יצאו מאפייה, אז בכלל.

מכאן והלאה הכל היה תלוי בטריות ובאיכות חומרי הגלם, ובחיבור ביניהם. וזה השלב שבו כבר הפסקתי להיות מופתע והתחלתי ליהנות. תוך כדי נגיסה בבייגל, אתה מסתכל סביבך, המקום מצוחצח. שמרית, בעלת המקום, מספרת כי ההקפדה על הניקיון היא אצלה בדם, ללא פשרות: "אני מאמינה בניקיון באופן אישי, ולא מחכה למשרד הבריאות", היא מספרת, "הכל אצלנו נקי ומצוחצח, ואנו מקפידים על סטנדרטים ברמה בינלאומית עם עובדי המטבח, תוך כדי מתן דוגמה אישית".

בייגל קפה - בנוסף לבייגל, גם סלטים, ארוחות בוקר, עסקיות וצהריים והפתעות נוספות

מעדניית הבייגלים הזו היא פנינה פיינשמייקרית עם קהל אנגלו-סקסי, כמובן שרוב-רובו דובר אנגלית. "בייגל קפה" מציע לסועדים ליצור סלטים בהרכבה עצמית או לבחור בין אינספור מנות שיסגרו לכם את ארוחת הצהריים: פסטות ולזניות, ארוחות בוקר כפריות ומאכלים ישראליים, כמו שקשוקה. בעלי הבית מתכננים פתיחה של סניף נוסף עם תפריט מלא גם ברעננה, ואחרי זה הם מתכוונים להתפרש לסניפים נוספים. כך או כך, לא ממליץ לכם לחכות. פעם הבאה שאתם בירושלים – חפשו בייגל קפה.

עסקיות צהריים נעות בין 42-49 שקל, וכריכי בייגל נעים בין 19-35 שקל (תלוי במילוי).

בייגל קפה. עמק רפאים 46, ירושלים. טל': 02-5877877

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
שי שגב משמש כעורך הראשי של אתר מגזין יין וגורמה (Winet).

יעניין אותך

שניים סינים עם סינר גדול

עפרה בר-נון חפרה ומצאה בארכיון הטורים ההיסטורי שלה, טור רלוונטי מתמיד. הטור פורסם לראשונה בשנת 2007

עפרה בר-נון חפרה ומצאה בארכיון הטורים ההיסטורי שלה, טור רלוונטי מתמיד. הטור פורסם לראשונה בשנת 2007

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!