שבת , 11 יולי 2020
ראשי / חדשות יין וגורמה / אוסטריה פרנצ'סקנה נבחרה למסעדה הטובה בעולם

מה הן 50 המסעדות הטובות בעולם? Winet מביא את כל האתרים הגסטרונומיים שינעימו את החיך במהלך 2016

אוסטריה פרנצ'סקנה נבחרה למסעדה הטובה בעולם

מה הן 50 המסעדות הטובות בעולם? Winet מביא את כל האתרים הגסטרונומיים שינעימו את החיך במהלך 2016

אוסטריה פרנצ'סקנה (Osteria Francescana), מסעדה זעירה במודנה, צפון איטליה, גרפה את המקום הראשון בטקס פרסי 50 המסעדות הטובות בעולם שהתקיים אמש בניו יורק.

אוסטריה פרנצ'סקנה - המסעדה הטובה בעולם

המסעדה העטורה בשלושה כוכבי מישלן, בניהולו של השף האקסצנטרי, מאסימוב וטורה (Massimo Bottura), העפילה מן המקום השני בשנה שעברה למקום הראשון הנחשק, ודחפה את מסעדת אל סייאר דה קאן רוקה (El Celler de Can Roca) בעיר חירונה (Girona) למקום השני.

בוטורה, שהתאמן תחת השפים אלן דוקאס (Alain Ducasse) ופראן אדריה (Ferran Adrià), ידוע ככזה שמתרוצץ בין 28 השולחנות שבמסעדתו, ומעצב כל מנה מחדש בהתאם לדרישת הסועדים. באמצעות יצירתיות אינסופית הוא ממציא מחדש את טעמי ילדותו, ועל כן מנותיו של בוטורה נעשות בהשראת מוזיקה, אמנות, קולנוע וספרות. תוך שימוש במרכיבים איטלקים עונתיים וטוויסט מודרני, כל מנה מספרת סיפור ולוקחת את הסועדים למסע.

המנה המפורסמות ביותר שלו היא חמישה דורות של פרמז'ן, המורכבת מרוטב פרמז'ן אוורירי, מוס, קצף ואוויר של גבינה בת 18 ועד 50 חודשים, המוגשת בטמפרטורות משתנות.

המסעדה המוכרת, נומה (Noma) של השף רנה רדזפי (Rene Redzepi) בקופנהגן ירדה למקום החמישי, בעוד סנטרל (Central) בפרו טיפסה למקום הרביעי ואילו אילבן מדיסון (Eleven Madison) בניו יורק זכתה במקום השלישי.

רשימת המסעדות שהשתתפו באירוע שנערך אמש בקיפריאני (Cipriani) בוול סטריט, ניו יורק, כללה מסעדות מ-23 מדינות על פני שש יבשות.

המדינה שהרשימה במיוחד היא ספרד, כשהשנה שלוש מסעדות בעשירייה הראשונה: אל סייאר דה קאן רוקה – במקום השני, מוגריץ (Mugaritz) במקום השביעי ו-אסאדור אטחבארי (Asador Etxebarri) במקום העשירי.

גם אמריקה הלטינית נכנסה למקומות הגבוהים, כשסנטרל מהעיר לימה העפילה למקום הרביעי, .D.O.M מסאו פאולו הגיעה למקום ה-11, מאידו (Maido) מפרו טיפסה הכי הרבה בתחרות – ממקום 31 למקום ה-13, ומסעדת פויול (Pujol) ממקסיקו סיטי הגיעה למקום ה-25.

שלוש מסעדות מלונדון נכנסו ל-50 המסעדות, כשמסעדתו של השף ברט גרהם (Brett Graham) המכונה דה לדבורי (The Ledbury) בנוטינג היל שמרה על יציבות במקום ה-14 ו-דה קלוב קלאב (The Clove Club) בשורדיץ' (Shoreditch) היא החדשה שנכנסה למקום הגבוה ביותר ברשימה: 26. מסעדת דינר (Dinner) של השף הנודע הסטון בלומנטל (Heston Blumenthal), החליקה מטה למקום ה-45.

יתכן שצריך מסעדה עם מפות מעומלנות כדי להצליח, ולראשונה מסעדת הטאפאס בר התיאטרלית של אלברט אדריה (Albert Adrià), ברצלונה (Barcelona), זינקה 13 מקומות, אולם הסתפקה במקום ה-29.

השף אלן פאסאר (Alain Passard), מהמסעדה הצמחונית ארפז' (Arpège) בפאריז, אשר הגיעה למקום ה-19 השנה, קיבל פרס מפעל חיים, בעוד פייר הרמה (Pierre Hermé) נבחר לקונדיטור הטוב ביותר. במקביל, השפית ילידת צרפת, דומיניק קרן (Dominique Crenn), שפתחה מסעדה בסן פרנסיסקו: אטלייה קרן (Atelier Crenn) קיבלה את פרס השפית הטובה ביותר.

מעוניינים להגיע לאירוע בשנה הבאה? טקס הפרסים של שנת 2017 יתקיים בעיר מלבורן, אוסטרליה.

רשימת הזוכים ממקום 1 ועד מקום 50

  1. Osteria Francescana, מודנה, איטליה
  2. El Celler de Can Roca, חירונה, ספרד
  3. Eleven Madison Park, ניו יורק, ארצות הברית
  4. Central, לימה, פרו
  5. Noma, קופנהגן, דנמרק
  6. Mirazur, מנטו, צרפת
  7. Mugaritz, סן סבסטיאן, ספרד
  8. Narisawa, טוקיו, ספרד
  9. Steirereck, וינה, אוסטריה
  10. Asador Etxebarri, אחפה, ספרד
  11. .D.O.M, סאו פאולו, ברזיל
  12. Quintonil, מקסיקו סיטי, מקסיקו
  13. Maido, לימה, פרו
  14. The Ledbury, לונדון, אנגליה
  15. Alinea, שיקגו, ארצות הברית
  16. Azurmendi, לרבצו, ספרד
  17. Piazza Duomo, אלבה, איטליה
  18. The White Rabbit, מוסקבה, רוסיה
  19. Arpège, פאריז, צרפת
  20. Amber, הונג קונג
  21. Arzak, סן סבסטיאן, ספרד
  22. The Test Kitchen, קייפטאון, דרום אפריקה
  23. Gaggan, בנגקוק, תאילנד
  24. Le Bernardin, ניו יורק, ארצות הברית
  25. Pujol, מקסיקו סיטי, מקסיקו
  26. The Clove Club, לונדון, אנגליה
  27. Saison, סן פרנסיסקו, ארצות הברית
  28. Geranium, קופנהגן, דנמרק
  29. Tickets, ברצלונה, ספרד
  30. Astrid y Gaston, לימה, פרו
  31. Nihonryori RyuGin, טוקיו, יפן
  32. Restaurant Andre, סינגפור
  33. Attica, מלבורן, אוסטרליה
  34. Restaurant Tim Raue, ברלין, גרמניה
  35. Vendome, ברגיש גלאדבאך, גרמניה
  36. Boragó, סנטיאגו, צ'ילה
  37. Nahm, בנגקוק, תאילנד
  38. De Librije, זוולה, הולנד
  39. Le Calandre, רובאנו, איטליה
  40. Relae, קופנהגן, דנמרק
  41. Faviken, יארפן, שוודיה
  42. Ultraviolet, שנחאי, סין
  43. Biko, מקסיקו סיטי, מקסיקו
  44. Estela, ניו יורק, ארצות הברית
  45. Dinner, לונדון, אנגליה
  46. Combal Zero, ריבולי, איטליה
  47. Schloss Schauenstein, פורסטאנו, שוויץ
  48. Blue Hill at Stone Barns, פוקנטיקו הילס, ניו יורק, ארצות הברית
  49. Quique Dacosta, דניה, ספרד
  50. Septime, פאריז, צרפת

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
שי שגב משמש כעורך הראשי של אתר מגזין יין וגורמה (Winet).

יעניין אותך

מבחן גורמה: רוטב השום של פאפא ג'ונס

רוטב השום האגדי של רשת הפיצריות הבינלאומית פאפא ג'ונס מגיע לישראל

רוטב השום האגדי של רשת הפיצריות הבינלאומית פאפא ג'ונס מגיע לישראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!