לקראת יום הפיקניק הבינלאומי, שיחול ביום שבת הקרוב, 18 ביוני, 2016, השף אומברטו טוקוס, ממסעדת הבשרים קאזה דו ברזיל באילת, מציע מתכון משפחתי, שישביע את המשפחה כולה.

דרגת קושי: זמן הכנה: 8 שעות + 3 שעות בתנור כמות: 20 סועדים
קניות
- נתח אסאדו עגל (בגודל המתאים לתבנית בבית)
- 5 שיני שום קצוצות
- 150 מ"ל יין אדום לבישול
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 10 עלי טימין (קורנית)
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- סוגרים את נתח האסאדו על מחבת עם מעט שמן זית (עד שהנתח משחים – זהירות לא לייבש או לשרוף את הבשר) על מנת לשמר את המיצים והטעמים של הבשר.
- מניחים את נתח האסאדו בתבנית גדולה ומוסיפים עליו כ-150 מ"ל יין אדום, שום ושמן זית ומעסים את הנתח במרינדה שנוצרה.
- מפזרים מעל מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס (לא להגזים) ומפזרים עלי טימין.
- מניחים מעל הנתח נייר אפיה וסוגרים את התבנית בנייר כסף.
- מכניסים את התבנית למקרר ל-8 שעות מנוחה.
- מחממים תנור ל-150 מעלות ומכניסים את התבנית לשלוש שעות.
- בסיום הבישול הנתח צריך להיות רך (לדקור עם מזלג ולראות שנכנס בקלות).