יום שלישי , 22 ספטמבר 2020
ראשי / חדשות יין וגורמה / מסעדת NG מחממת את מגזר ההמבורגרים

13 שנים שמסעדת NG משמשת כאחד מאתרי הקודש של הקרינובורים הישראליים, ועתה החליטה להדביק את טרנד ההמבורגרים בארץ • מה גרם לשינוי המדיניות? ומה מתחמם על המצלה?

מסעדת NG מחממת את מגזר ההמבורגרים

13 שנים שמסעדת NG משמשת כאחד מאתרי הקודש של הקרינובורים הישראליים, ועתה החליטה להדביק את טרנד ההמבורגרים בארץ • מה גרם לשינוי המדיניות? ומה מתחמם על המצלה?

מסעדת NG היא אחת ממקדשי הבשר הוותיקים בתל אביב, מאז 2003. היזם והבעלים, גיורא אשכנזי, היה מהראשונים שגילו את התאווה הישראלית לבשר איכותי. למרות זאת, במשך השנים ארוכות, המסעדה נמנעה מלהגיש המזון האמריקני הלאומי – ההמבורגר.

ההמבורגרים החדשים של מסעדת NG (צילום: רונן מלחן)

אשכנזי החליט כי המבורגר הוא מנה 'פשוטה' מדי עבור קרניבורים אמיתיים, ולכן החליט שאין זה נאה שמסעדת בשרים כמו שלו תגיש את המנה הפופולרית. כל זה השתנה, לאחר שנוף המסעדות הישראליות גילה את ההמבורגרים הייחודיים החורגים מהקציצה הקלאסית. זה התחיל עם אגאדיר, וולפגנג שהפך ל-וולפנייטס, והמשיך עם מוזס, יומנגס ואפילו ג'וצה.

בימים אלו, מסעדת NG דואגת להדביק את הפער של מקביליה, מצטרפת למגמה ומגישה תפריט המבורגרים בשיטה המכונה: Farm to Table, כלומר ישירות מהמגדלים המובחרים ביותר. אשכנזי מסביר, כי כל מנת המבורגר מבוססת על הפרות הטובות ביותר בישראל, שניזונו מהמזון המובחר ביותר: עשב ברמת הגולן, בלוטים, ירקות ועוד. ההמבורגרים הם ממסך של ורד הצלע (אנטריקוט) וכנף העוקץ (שייטל), אשר יושנו בחוסר לחות במשך 28 ימים. נתחי ההמבורגר מגיעים בתוך לחמנייה, ובתוספת חרדל ביתי ותפוחי אדמה מזן באטר נימוחים.

המבורגר בייקון ואננס במסעדת NG (צילום: רונן מלחן)

ההמבורגרים החדשים

  • בורגר NG: עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול וקראנץ' בטטה – 85 שקל
  • בורגר & אננס בייקון וגרוייר: אננס טרי, בייקון במייפל, גבינת גרוייר, עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול וקראנץ' בטטה – 95 שקל. לדעת הכותב, ההמבורגר המוצלח ביותר ברשימה זו.
  • בורגר & מלך היער וגבינה כחולה: פטריית מלך היער, גבינת דנבלו, עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול וקראנץ' בטטה – 95 שקל
  • בורגר & שרימפ, שום וצ'דר: שרימפ, שום, גבינת צ'דר מיושנת, עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול וקראנץ' בטטה – 95 שקל
  • בורגר & כבד אווז ולרונה: כבד אווז, שבבי קקאו ולרונה, עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול וקראנץ' בטטה – 125 שקל
  • ניתן גם ליהנות מתוספת ביצת שלו לצד ההמבורגר, תמורת 12 שקל.

אשכנזי מציין, כי המסעדה הצטרפה לאחרונה ל'חי בריא', תו איכות לגידול מזון מהחי בצורה בריאה והומאנית יותר, "ובכך הפכה למובילת מהפכה צרכנית, אשר תשנה את שוק הצריכה המקומית של בשר איכותי בארץ"…

ההמבורגרים של NG אולי אינם הזולים בהשוואה למסעדות איכות מקבילות, אך הם בהחלט בין הטעימים ביותר. חובבי הבשר ידעו להעריך לא רק את האיכות והטעם, אלא כי מאחורי הקציצה עומד חקלאי ישראלי שמאוד גאה בפרות שהוא מגדל. בהצלחה.

NG בר מסעדה בנווה צדק – אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. טל': 03-5167888. שעות פתיחה: ראשון עד חמישי: 18:00-01:00, שישי: 16:00-01:00, שבת: 12:00-01:00

יעניין אותך

פרימיום זה לא רק מוצר, אלא בעיקר האנשים שיוצרים אותו

בישראל, השימוש הבסיסי והיומיומי בשמן הזית לבישול ולתיבול עדיין לא נטמע בתרבות הקולינרית וזוהי השליחות של היצרנים והשפים המקומיים

בישראל, השימוש הבסיסי והיומיומי בשמן הזית לבישול ולתיבול עדיין לא נטמע בתרבות הקולינרית וזוהי השליחות של היצרנים והשפים המקומיים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!