יום חמישי , 18 אוגוסט 2022
ראשי / חדשות יין וגורמה / מסעדת ניתאן תאי מתחדשת בשף ובתפריט

השף שחף שבתאי הצטרף לאחרונה למסעדת Nithan Thai ובנה תפריט אסיאתי חדשני ומקורי

מסעדת ניתאן תאי מתחדשת בשף ובתפריט

השף שחף שבתאי הצטרף לאחרונה למסעדת Nithan Thai ובנה תפריט אסיאתי חדשני ומקורי

מסעדת ניתאן תאי (Nithan Thai) נפתחה לאחרונה על ידי נעמי הורביץ, במטרה לספק לחובבי הקולינאריה המקומיים חשיפה למטבח התאילנדי המלכותי. 

מסעדת ניתאן תאי בתל אביב

בסתיו האחרון הצטרף השף שחף שבתאי, מהשפים הישראלים המצליחים בעולם, בעל שם עולמי במטבח האסייתי. שבתאי מעוטר אות מישלן ובעל ניסיון קולינארי של 20 שנה בכ-15 מסעדות, פתח וניהל עשרות מסעדות ברחבי העולם (שנחאי, אמסטרדם, ניו יורק, בומביי, בלגרד, פראג ועוד), ואף זכה להימנות בין 50 השפים הטובים בעולם של סן פלגרינו.

עם הצטרפותו של שבתאי לצוות המסעדה, בנהתפריט אסייתי חדש, המבוסס על חומרי גלם תאילנדיים. התפריט החדש מאופיין בצבעים, טעמים וחומרי גלם מכל רחבי אסיה המחולקים לחמש קטגוריות: מים, שלווה פנימית, צליל, זריחה ושמש זהובה.

סי-סי קארי בניתאן תאי - מנת בר ים מאודה, עגבניות תאילנדיות, כפיר ליים, צ'ילי, שיטאקי וקוקוס צעיר ( 106 שקל)

בין המנות המוגשות בתפריט:

מים

  • רז אושן – שרימפס, תמנון, אבוקדו, צנון, בזיליקום, דן-דן- ברוטב קאנאל סטריט (58 שקל)
  • סי-סי קארי – בר ים מאודה, עגבניות תאילנדיות, כפיר ליים, צ'ילי, שיטאקי וקוקוס צעיר ( 106 שקל)
  • סרטן רך שיריון – סרטן רך שיריון, דורי צ'ילי קוקוס, שומשום מוזהב, שקדי בר וגבעולי לימון (46 שקל)

צליל

  • סשי סשימי – דג לבן, גבעולי בצק קייצי, מיסוי וזו מנדרין ואגוזי לוז (74 שקל)
  • תמרהינד פאד יאנג – חזה ברווז חרוך על להבה גלויה, אטריות אורז, שעועית תאילנדית ודבש תמרהינדי סצ'ואני ( 78 שקל)
  • מסאמן מאיי – שורט ריבס, כסד אווז, שעועית שחורה בצ'ילי, תמרים, בוסטון ליף, לחם יוגורט ואפונענע ( 98 שקל)

זריחה

  • טרטר שוק – לברק, סלמון, ווסאבי קאזאמי, רוטב חרדל, קיווי, כוסברה ושומשום בוטיק ( 62 שקל)
  • ביף סלט – סינטה, ארוגולה, בצל ירוק, כוסברה, גלנגל, נאם טוגראשי וציר מיסו תאילנדי ( 62 שקל)
  • סונג קאם – בקר בסגנון בנקוק, קלאמנסי, שומשום מעושן, עלי פאנדן, ארנקי עוף וטיא-טו נאנאמי (76 שקל)

שמש זהובה

  • גולדן גונג – שרימפס קריסטל, יוגורט מוטו, לונג בין, יקיטורי וצ'ילי תאילנדי ( 82 שקל)
  • פיוארו שרימפס – שרימפס, כמהין, ברביקיו, עלי שיסו, אומלט, פאד-תאי, מג'יק צ'ילי קראנצ' ורוטב תאילנדי ( 64 שקל)
  • פום פום – אנטרקוט, אונגי, טפנד עלי זיתים, אבוקדו, אפונת שלג ובלאדו ( 69 שקל)

שלווה פנימית

  • באנדרה קאי – קארים עוף טנדורי, ניטן ליים, כוסברה, קשיו ואיולי צ'פאטי ( 82 שקל)
  • מנדרה דאק – וון-טון רול, מרגז, סצואן, פיסטוק ירוק, בזיליקום תירס צעיר ( 62 שקל)
  • תאי ביף 4 סטריט – ציר לאורך הלילה, מונג-בין עירית, זנזי טוסט ורוטב פיטריות ארטישוק ( 122 שקל)

בנוסף לכך, מקיים השף שבתאי כיתות אומן לבישול אסייתי. במהלך כיתת האומן, יתנסו חובבי המטבח האסייתי, בחוויה קולינרית מלאה בצבעים ריחות ומרקמים אסיאתיים. הסדנה כוללת הדרכה והדגמה בשימוש בחומרי גלם אקזוטיים עד הפיכתם לתפריט בין שלוש מנות אסייתיות וממזג.

בצמוד למסעדה הקים השף, יחד עם הקונדיטורית סאני דרעי את ה-Back Door, חנות הבוטיק והמאפים של המסעדה, וניתן למצוא מבחר מאפים, כריכים וקינוחים עם טאץ' אסייתי.

ניתאן תאי, הארבעה 21, תל אביב

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב משמש כעורך הראשי של אתר מגזין יין וגורמה (Winet).

יעניין אותך

פינוק זוגי לוולנטיין: סניקרס קרימי

סניקרס קרימי חדש עם מרקם קרמי של חמאת בוטנים מכיל שני ברים בחטיף ומציע דרך מפנקת להתענג על שוקולד ביחד

סניקרס קרימי חדש עם מרקם קרמי של חמאת בוטנים מכיל שני ברים בחטיף ומציע דרך מפנקת להתענג על שוקולד ביחד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.