יום שישי , 3 דצמבר 2021
ראשי / אירועים / מיזם טעמי מישלן במלון דיוויד אינטרקונטיננטל

שלושה שפים מעוטרים כוכבי מישלן יגיעו מברלין, מרסיי ואמסטרדם ויבשלו את מיטב מטעמיהם במסעדת אבורג'ין של מלון דיוויד אינטרקונטיננטל

מיזם טעמי מישלן במלון דיוויד אינטרקונטיננטל

שלושה שפים מעוטרים כוכבי מישלן יגיעו מברלין, מרסיי ואמסטרדם ויבשלו את מיטב מטעמיהם במסעדת אבורג'ין של מלון דיוויד אינטרקונטיננטל

האירוע הקולינרי הבינלאומי, The Taste of Michelin, ייערך במסעדת אוברג'ין של מלון דיויד אינטרקונטיננטל, בין ה-09 ועד ה-29 בינואר, 2017.

אחת ממנות הדגל שתוגשנה באירועי מישלן במלון דיוויד אינטרקונטיננטל

לראשונה יתארחו בישראל שלושה שפים בינלאומיים ממסעדות עטורות כוכבי מישלן. כל שף יגיע למשך שבוע ימים ויציג תפריט טעימות שישלב את מנות הדגל של המסעדה שלו ואת פרשנותו האישית לסצינה הקולינרית המקומית. שף המסעדה, אלון הירטנשטיין ושף המלון אלפרד יבניסק, נמצאים מזה מספר חודשים, בקשר הדוק עם השפים שיתארחו בפסטיבל ומתכוננים לקראת אירוח השפים.

מכירת ארוחת הטעימות, לקהל הפודיז המקומי, תתבצע מראש ובאתר המסעדה, במחיר קבוע של 240 שקל לאדם או 340 שקל לאדם, הכולל שלוש כוסות יין איכותי שתוגשנה במהלך הארוחה.

דיויד כהן, מנכ"ל מלון דיויד אינטרקונטיננטל: "זה מדהים לקיים אירוע כזה לראשונה במלוננו, ובכלל להביא שלושה שפים כוכבי מישלן לתל אביב ולאפשר לחברינו ואורחינו חוויה קולינרית כזו. אני גאה בשיתוף פעולה קולינרי בין מלונות אינטרקונטינננטל העולמיות ושמח לארח במסעדת אוברג'ין מאסטר שפים מברלין, מרסיי ואמסטרדם".

השפים המתארחים

מסעדת Hugos | שף אברהרד לאנג | אינטרקונטיננטל ברלין: בשנת 1998, הצטרף שף לאנג למסעדת Hugos, שנה אחר כך קיבלה המסעדה את כוכב המישלן הראשון שלה, ומאז היא זוכה בעקביות בכוכב אחד כל שנה מחדש. אצל לאנג, יליד ברלין, האהבה לאוכל היא עניין משפחתי, עוד בצעירותו, נהג לצאת עם אימו לטיולי ליקוט פטריות ועם אביו למסעות דיג. את השלל נהגו הוא ואימו לבשל יחד, תוך כדי התנסות מתמדת בשילובי תבלינים שונים. חוויות אלה עם השנים היו הבסיס לצמיחתו של שף יצירתי, סקרן ואנין טעם במיוחד.

מסעדת Alcyone | שף ליונל לוי | אינטרקונטיננטל מרסיי-הוטל דיה: לוי מגיע לפסטיבל ממרסיי, שסצנת התרבות והגורמה שלה התפתחו רבות בשנים האחרונות. לוי מכהן כשף של מסעדת Alcyone, שקיבלה בהנהגתו את כוכב המישלן הראשון שלה בפברואר 2014. שפים ידועי שם עולמי כמו אריק פרשון ואלאן דוכאס היו המנטורים של לוי, שנחשב לשם מוביל בבישול הים תיכוני החדש. מאז שעבר למרסיי בשנת 1999 הפך לוי למומחה במטבח המקומי, וכעבור 6 שנים, זכה בכוכב מישלן. בבישול משלב לוי מצרכים מקומיים עונתיים, ומנת הדגל המדהימה שלו קרויה בשם המסקרן מילקשייק בויאבז. לוי מעיד שחומר הגלם האהוב עליו הוא פירות הדר. התפריט במסעדת Alcyone הוא מחווה אמיתית ומרגשת לשלל הטעמים המקומיים במרסיי. המטבח התוסס שואב השראה ממשאבי הטבע, והתפריט היצירתי והחדשני מציע מנות אלגנטיות ועדינות – כל מנה מספרת סיפור אחר, כולם בהשראת הים התיכון.

מסעדת La Rive | שף רוג'ר רסין | אינטרקונטיננטל אמסטל אמסטרדם: שף רסין, החל את דרכו הקולינרית כעובד זוטר במסעדת La Rive, חזר אליה ב-2008 כשף ראשי, ומאז הוא מוביל את המסעדה לשיאים חדשים ולכוכב מישלן. La Rive נחשבת לאחת מהמסעדות המובילות בסצינת הקולינריה של הולנד וידועה במסורת ארוכת שנים של הפתעות קולינריות ובאוסף ייחודי של יינות. תפריט המסעדה נוצר בהשראת הטעמים הצרפתיים-ים תיכוניים עם נגיעות קלות של המטבח האסייתי, עם מנות המבוססות על ירקות עונתיים אותם מכינים בדרכים חדשניות. רסין נולד במאסטריכט שבדרום מזרח הולנד. כבר בגיל 4 אהב לשבת ולהתרכז בריחות העולים מהמטבח המשפחתי וכשהיה בן 18 ידע בדיוק מה הוא עומד לעשות בחיים. בהשראת סבו, נרשם רסין ללימודי בישול וגסטרונומיה עונתית ואת לימודיו המעשיים עשה בכמה מהמסעדות הטובות ביותר בדרום המדינה. את כוכב המישלן הראשון שלו קיבל כשכיהן במסעדת קורדיאל, שנחשבה לאחת מ-7 המסעדות הטובות בהולנד.

להזמנת מקומות הקישו כאן.

מסעדת אוברג'ין, מלון דיויד אינטרקונטיננטל, קויפמן 12, תל אביב. הארוחות תתקיימנה בין 09-29 בינואר, 2017, בשעה 20:00.

הכותב/ת: מערכת Winet

יעניין אותך

נספרסו משיקה את בוטיק הדגל הייחודי שלה בקניון רמת אביב

הבוטיק המחודש עוצב בקונספט קיימות, כולל חווית מיחזור חדשנית, ושואב השראה מבוטיקי קפה המובילים בעולם

הבוטיק המחודש עוצב בקונספט קיימות, כולל חווית מיחזור חדשנית, ושואב השראה מבוטיקי קפה המובילים בעולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *