יום רביעי , 26 פברואר 2020
ראשי / חדשות יין וגורמה / וודקה גרייגוס משיקה בישראל את Dreamtours

30 המסעדות המובילות בישראל בפרויקט חווייתי ראשון מסוגו – שישה מסלולים קולינריים שונים, היוצרים כל אחד את ארוחת החלומות

וודקה גרייגוס משיקה בישראל את Dreamtours

30 המסעדות המובילות בישראל בפרויקט חווייתי ראשון מסוגו – שישה מסלולים קולינריים שונים, היוצרים כל אחד את ארוחת החלומות

וודקה גרייגוס משיקה בישראל מסע קולינרי בין 30 המסעדות המובילות והטרנדיות, במסגרת מיזם Dreamtours של אפרת אנזל.

במסע הקולינרי יוצעו לאורחים שישה מסלולים שונים – בכל מסלול נבחרו חמש מסעדות, מהטובות בתחומן, וכל מסלול עובר בין חמש המסעדות. ביום ובשעה המיועדת, יגיעו האורחים לנקודת מפגש וממנה יצאו למסע קולינרי ואלכוהולי העובר בין המסעדות. בכל מסעדה תוגש לאורחים מנת דגל אחת (או שתיים), שנבחרה בהתאם לאופי המסלול. ביחד, יוצרות המנות ארוחת טעימות עם התחלה, אמצע וסוף, ועם הגיון קולינרי עמוק. רק שאת הארוחה הזו בנו למעשה חמישה שפים שונים.

לכל מסלול נבחר קוקטייל מוביל, וכל מסעדה תגיש, לצד המנה, את הפרשנות שלה לאותו קוקטייל. בכך יוצר המסע סיפור נוסף, מרתק לא פחות, המאפשר לאורחים להכיר את האיכות של וודקה גרייגוס, דרך חמישה קוקטיילים שונים.

את המסלולים יעברו המשתתפים במיני ואן של המותג שיעביר אותם מנקודה לנקודה. כל מסלול יוצר בתחומו חוויה חד פעמית, מרגשת, בלתי נשכחת.

המסלולים השונים והמנות הנבחרות  הורכבו בקפידה על ידי אשת התוכן והיועצת הקולינרית אפרת אנזל. לדבריה "כשאני יוצרת חוויה, אני קודם כל חושבת איזו חוויה קולינרית אני בעצמי הייתי רוצה לעבור – מה ירגש אותי ומה ירגש את האנשים שבאמת אוהבים אוכל. הפרויקט הזה הוא לגמרי הגשמת פנטזיה קולינרית, פשוט חלום". אנזל, שאחראית על התוכן הקולינרי של הפרויקט, תלווה את הסיורים ותעשיר את המשתתפים ברקע על המסעדות השונות, על המנות שנבחרו ועל הקוקטיילים המלווים. את האורחים יקבל השף או בעלי המקום, שיסבירו גם הם על המנה והקוקטייל שלצידה.

מסלול לדוגמה: מסלול ים

הארוחה תיפתח במסעדת שילה הותיקה של השף שרון כהן עם שתי מנות דגים נאים שהפכו לקלאסיקה עירונית – טרטר דג ים עטוף באבוקדו ולצידו קרפצ'יו ספרדי, אחת המנות האהובות באופן אישי על השף. משם ימשיך המסע למלגו ומלבר של השף מוטי טיטמן, בה יוגש מרק דגים עם פירות ים על פחם, בטעמים עמוקים ועשירים. הנקודה הבאה היא כמובן אייבי, מסעדת הדגים של השף אסף דוקטור, בה יוגש מנה שהיא שיר הלל לחומרי גלם איכותיים בטיפול מדויק – פילה דג ים בחמאה חומה. משם יגיעו האורחים לבר 51 של השף מושיקו גמליאלי, בה תוגש המנה שהפכה לסנסציה מיומה הראשון של המסעדה – פפרדלה זוקיני ובשר סרטנים. המסלול יסתיים באנימאר של השף הלל תווקולי, ושם, מול הים, יסתיים הערב עם מנת הרייס פודינג החורפית והמנחמת שכבר צברה לה אוהדים מושבעים.

ששת המסלולים

מסלול אפרטיבו

מה שטוב לאיטלקים טוב גם לנו. מנהג האפרטיבו, שתופס תאוצה בשנים האחרונות, הגיע לישראל וכבש אותה בסערה. במסלול יעברו המשתתפים בין חמש המקומות הטובים ביותר להיפגש לאפרטיבו בתל אביב:

צ'יקטי – שף מיכאל גרטופסקי

פאסטל – שף קובי בכר

אלנה, מלון נורמן – שף ברק אהרוני

רעמסס – שף אלי שטיין

בסטה – שף אילון עמיר ושף קונדיטור מיכל בוטון

קוקטייל: LE GRAND FIZZ

מסלול אפרטיבו יתקיים ב-19.2.20 וב-26.2.20

 

מסלול קלאסיקות

קלאסיקות לא מתחלפות, הן לנצח יישארו חקוקות בזיכרון. במסלול יעברו המשתתפים בחמש מסעדות המציעות את המנות שנחשבות לקלאסיקות של עולם הקולינריה הישראלי:

יפו תל אביב – שף חיים כהן

פופינה – שף אוראל קמחי

אריא – שף גיא גמזו

הוטל מונטיפיורי – שף אביעד פלד

סושיאל קלאב – שף צביקה שטראוס

קוקטייל: FRENCH NEGRONI

מסלול קלאסיקות יתקיים ב-16.2.20 וב-23.2.20

 

מסלול ים

אוהבים דגים ופירות ים? זה המסלול בשבילכם!  במסלול ים יעברו המשתתפים בחמשת המקומות שמציעים את מנות הים הטובות ביותר בעיר:

שילה – שף שרון כהן

מלגו ומלבר – שף מוטי טיטמן

אייבי – שף אסף דוקטור

בר 51 – שף מושיקו גמליאלי

אנימאר – שף הלל תווקולי

קוקטייל: GREY GOOSE LEMON DROP

מסלול ים יתקיים ב-17.2.20 וב-24.2.20

 

מסלול בראנץ'

המסלול שיפיל את הלסת לאלו שמחכים כל השבוע לבראנץ' של שישי. במסלול יעברו המשתתפים בחמשת  המקומות הכי שווים לבראנץ' בתל אביב:

קפה פופולר – שף אבי ביטון

קפה נורדוי – שף עינב אזגורי

קפה אירופה – שף ליאור הדס

בושוויק – שף דורון לוי

גורדון, שם זמני – שף אלי שטיין

קוקטייל: GREY GOOSE BLOODY MARY

מסלול בראנץ' יתקיים ב-21.2.20

 

מסלול העיר התחתית חיפה

בשנים האחרונות הפכה חיפה ליעד קולינרי מוביל, המושך אליו פודיז מכל רחבי הארץ. במסלול העיר התחתית יעברו המשתתפים בחמש המסעדות המובילות בעיר התחתית:

לוקס – שף עלאא מוסא

ליבירה – שף רועי אברהם

מעיין הבירה – ראובן מאיר

וניה ביסטרו – שף מיכאל גרטופסקי

רולא – השפים רולא ומועין חלבי

קוקטייל: ROSEMARY GREYHOUND

מסלול העיר התחתית בחיפה יתקיים ב-18.2.20 וב-20.2.20 (מסלול רגלי)

 

מסלול ירושלים

עיר הבירה שלנו ידועה בעושר הקולינרי שלה ובהיצע מסעדות משובחות. במסלול יעברו המשתתפים בחמשת המוקדים הקולינריים המרתקים בעיר:

הדקל 3 – שף יונתן וזאנה (אסף גרניט ואורי נבון)

ז'קו סטריט – שף זכאי חוג'ה

מונא – שף מושיקו גמליאלי

הסדנא – שף שחר שמואל (אסף גרניט ואורי נבון)

אנה – שף מושיקו גמליאלי

קוקטייל: GYPSY QUEEN

מסלול ירושלים יתקיים ב-25.2.20 וב-26.2.20

 

ההרשמה נפתחת ב-6.2.20 וניתן להירשם בלינק: https://ggdreamtours.co.il/

מחירים: מחירי המסלולים ינועו בין 260-380 שקל

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
שי שגב משמש כעורך הראשי של אתר מגזין יין וגורמה (Winet).

יעניין אותך

במהלך 2020 ינטעו כמיליון שתילי גפני יין

מועצת גפן היין: יוצאים לדרך חדשה בענף כרם היין בישראל בכדי להתגבר על בעיית וירוס 'ליפרול 3'

מועצת גפן היין: יוצאים לדרך חדשה בענף כרם היין בישראל בכדי להתגבר על בעיית וירוס 'ליפרול 3'

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *