יום שני , 21 ספטמבר 2020
ראשי / כדאי לדעת / בקבוקי יין מנייר: טביעת הפחמן נמוכה ב-84% בהשוואה לזכוכית

בקבוק ה-750 מ"ל, שוקל חמישית מבקבוק זכוכית, וגם טביעת הרגל הפחמנית נמוכה בשליש מבקבוק העשוי מפלסטיק ממוחזר

בקבוקי יין מנייר: טביעת הפחמן נמוכה ב-84% בהשוואה לזכוכית

בקבוק ה-750 מ"ל, שוקל חמישית מבקבוק זכוכית, וגם טביעת הרגל הפחמנית נמוכה בשליש מבקבוק העשוי מפלסטיק ממוחזר

חברת המארזים ברי-הקיימא הבריטית, פרוגאלפאק, השיקה בקבוק יין העשוי 94% מנייר ממוחזר, ולדבריהם, טביעת הרגל הפחמנית נמוכה ב-84%  מזו של זכוכית.

הבקבוק של פרוגלפאק מיוצר מנייר ממוחזר ברובו, ויש לו מעטפת פנימית בהתאם לתווי תקן של ענף המזון, ומסוגל להכיל גם יין וגם משקאות כהילים.

פרוגלפאק טוענת, כי בקבוק ה-750 מ"ל, שוקל חמישית מבקבוק זכוכית, וגם טביעת הרגל הפחמנית נמוכה בשליש מבקבוק העשוי מפלסטיק ממוחזר. בנוסף, טביעת הרגל משימוש במים בעת הייצור נמוכה פי ארבעה מזכוכית. על פי פרוגאלפאק, קל למחזור את הבקבוק, ניתן לקררו – מה שאומר שקל להפריד בין בין הפנימית ובין נייר המארז.

מבחינת עלות הייצור, הבקבוק "דומה" לבקבוק זכוכית, והחברה המייצרת אותו בעיר איפסוויץ' בבריטניה, אף מוסיפה, כי הבקבוק מציע אפשרות מיתוג של 360 מעלות. בנוסף, ניתן לייצר את הבקבוק בקלות בכל יקב, כך שיש חופש מוחלט בעיצוב ובהדפסה, כמו גם הוזלה משמעותית בהוצאות הובלה ושילוח.

הבקבוק משתמש רק ב-15 גרם פלסטיק, 77% פחות מבקבוק פלסטיק ממוחזר. כיום, היקב העיקרי שמשתמש בו הוא קנטינה גוצ'יה אשר באומבריה איטליה, עבור היין 3Q – ממסך של סנג'יובזה, מרלו וקברנה סוביניון.

חברת האריזות, שהשיקה את הבקבוק בבריטניה, דנמרק והולנד, מוסרת כי היא זכתה להתעניינות גם מרשתות סופרמרקט וקבוצות מלונאות. היין או הבקבוק עצמו – לא זמינים כיום בישראל.

בקבוק יין זה מגיע בעקבות ההשקה של בקבוק בירה מנייר בשנה שעברה, על ידי חברת הבירה הדנית קרלסברג. המיזם השיתופי הביא להקמת חברת בקבוקי הנייר Paboco, שעובדת גם עם חברות משקאות כמו אבסולוט, קוקה קולה וכן חברת האיפור לוריאל.

קרלסברג חשפה שני אבות-טיפוס לבקבוק הידידותי לסביבה שלה בשנה שעברה. שניהם היו עשויים מסיבי עץ מחומרים בר-קיימא ויש להם "מחסום פנימי" המאפשר לבקבוק להחזיק בירה. האחד השתמש במחסום פולימרי מסוג PET ממוחזר ודק, ואילו בשני היה מחסום סרט פולימרי PEF מבוסס ביולוגית.

פרוגלפאק, שפיתחה גם כוס קפה טייק-אווי, העשוי 96% מנייר ממוחזר, מעוניינת למצוא שיתופי פעולה בענף היין והמשקאות הכהילים.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
שי שגב משמש כעורך הראשי של אתר מגזין יין וגורמה (Winet).

יעניין אותך

טעם החיים

לאחר שלושה חודשים של סגר ביתי, עפרה בר-נון יצאה למסעדה - היא פגשה מלצר, דייג איטלקי וגם תמנון אחד - שכבר לא מחייך מתחת למסכה

לאחר שלושה חודשים של סגר ביתי, עפרה בר-נון יצאה למסעדה - היא פגשה מלצר, דייג איטלקי וגם תמנון אחד - שכבר לא מחייך מתחת למסכה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!