יום חמישי , 22 אוקטובר 2020
ראשי / חדשות יין וגורמה / היקבים הגדולים משיקים קינוחים לראש השנה

"יקבי כרמל" והשף אבי ביטון מציגים קינוחי תירוש כרמל מפתיעים ואילו יקב רמת הגולן בשיתוף פעולה מתוק עם הסיציליאנית

היקבים הגדולים משיקים קינוחים לראש השנה

"יקבי כרמל" והשף אבי ביטון מציגים קינוחי תירוש כרמל מפתיעים ואילו יקב רמת הגולן בשיתוף פעולה מתוק עם הסיציליאנית

הפתעה על שולחן החג – תירוש כרמל מגיע אל שולחן החג בתפקיד חדש: סדרת קינוחים טעימים וייחודיים, פרי שיתוף פעולה קולינרי עם השף אבי ביטון.

עוגת תירוש כרמל של אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

קינוחי תירוש כרמל החדשים עשויים ממיץ הענבים, המיוצר מ-100% ענבים טריים, ללא תוספת מים וסוכר וללא תוספת חומרי טעם וריח או צבעי מאכל, שפותחו על ידי השף אבי ביטון.

הקולקציה כוללת שלושה קינוחים:

  • עוגת תירוש כרמל – Take of על הקינוח הנוסטלגי – עוגת תפוזים בחושה המוכרת, המככבת עד היום בבתים רבים. מדובר בעוגה בחושה, פשוטה להכנה, שבמרכזה מיץ תירוש כרמל. הטעמים המעולים שלה מעוררים זיכרונות לבית, למשפחה ולילדות.
  • ח'לבס תירוש כרמל – קינוח עדתי ששורשיו ביוון (Halvas) המבוסס במקור על סולת וקינמון. המתכון החדש של ביטון מורכב מסולת ותירוש כרמל ומוגש בצורת קוביות טעימות בגוון תירוש המרעננות את הפה ומתאימות לחיך הישראלי.
  • רפאלו תירוש כרמל – קינוח יוקרתי ומרשים של כדורי שוקולד לבן, תירוש וקוקוס עם אגוז לוז במרכז, שטעמו מתפוצץ בפה. מראהו הורוד של הקינוח, נטול הגלוטן, עושה רושם כאילו הגיע ממאפיית בוטיק ולא מהמטבח הביתי.

השף אבי ביטון: "בקבוק תירוש כרמל הינו מוצר ישראלי המהווה חלק בלתי נפרד משולחן החג של כל בית כבר כמה דורות. אני בעצמי זוכר ערבי חג ושישי שהתחילו בקידוש עם תירוש ולכן טעמו  מעלה בי רגשות נהדרים – טעם של חג, של בית ומשפחה. החיבור בין תירוש כרמל לקינוחי החג נוצר מתוך רצון להעניק את אותן סוכריות זיכרון מתוקות בסדרת קינוחים מרגשת שכל אחד יוכל להתחבר אליה; קינוחים ביתיים לשולחן החג, קלים להכנה והכי חשוב – טעימים!"

שיתוף פעולה חדש של יקב רמת הגולן והסיציליאנית (צילום: נגה זיכל)

יקב רמת הגולן יוצא בשיתוף פעולה מתוק במיוחד עם גלידריית הבוטיק "הסיציליאנית"

במסגרת הפרויקט השניים משיקים יחדיו לראשונה גלידה וקינוח פריזאי המבוססים על היין המתקתק: הר חרמון מוסקטו 2019. החל מהאחד בספטמבר, 2020, יהיה ניתן למצוא בסניפי הרשת סורבה הר חרמון מוסקטו מרענן עם נגיעה של אננס. הסורבה החדש טבעוני וללא תוספת סוכר הודות למתיקות של היין והפרי. בנוסף לגלידה, נגה זיכל – הקונדיטורית הראשית, ייצרה אקלייר במילוי אגסים שבושלו בהר חרמון מוסקטו עם שנטי תבלינים ושקדים קלויים.

בסניפי הרשת וב-Wolt יהיה ניתן ליהנות ממספר מארזים חגיגיים שיכולים להתאים להרמת כוסית, ארוחת חג או ערב מתוק עם חברים.

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב
שי שגב משמש כעורך הראשי של אתר מגזין יין וגורמה (Winet).

יעניין אותך

גולדסטאר עובר לשימוש בכוסות מתכלות

הכוסות חד פעמיות, ניתנות למחזור ומתכלות במידה ולא מוחזרו

הכוסות חד פעמיות, ניתנות למחזור ומתכלות במידה ולא מוחזרו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!