יום שלישי , 27 יולי 2021
ראשי / חדשות יין וגורמה / רשת פוקישופ משיקה את הסניף הרביעי בישראל

רשת המסעדות ממשיכה להביא חגיגת טעמים מהוואי היישר לקערה, ועל יצירת הרטבים הייחודים אחראית השפית ג'ודית צרפתי

רשת פוקישופ משיקה את הסניף הרביעי בישראל

רשת המסעדות ממשיכה להביא חגיגת טעמים מהוואי היישר לקערה, ועל יצירת הרטבים הייחודים אחראית השפית ג'ודית צרפתי

הפוקי הפך לאחרונה לסצנת אוכל רחוב גם בישראל, ובין הראשונים לזהות את הצלחת המאכל מהוואי הם הבעלים של רשת 'פוקישופ', המונה היום ארבעה סניפים: 2 בתל אביב, הרצליה ובני ברק. הרשת מתמחה בהגשת 'פוקישופ' על מגוון בסיסים של  דגים נאים ותוספות, המתאימים גם לקהל צמחוני וטבעוני.

קערת פוקי (צילום: ספיר קוסא)

אז מה זה פוקי? קערה מלאה בכל טוב – תקראו לזה סושי מפורק, סלט עשיר או בכלל מנה מזינה במלוא מובן המילה. פוקי (שנקרא גם פוקה | Poke) הוא מאכל שמקורו בהוואי, על שם המילה "לחתוך" והוא נחשב ל'פלאפל' של ילידי הוואי. המקור של המנה מתחיל עוד בשנות ה-70, שאז דייגים החלו לתבל נתחים משלל הדגה שלהם, סתם לנשנוש ובהמשך הפכה למנה של ממש. במקור מנת הפוקי מבוססת על דגים נאים ומפולטים ומוגשת עם אצות ואגוזי שמן קלויים. זוהי הגרסה הנפוצה בהוואי, אך כמובן שעם הזמן מנת הפוקי האותנטית השתדרגה ונוספו לה שלל תוספות צבעוניות כמו אצות, ירקות, אורז, חסות, קינואה ועוד בר עשיר של תוספות שהופכות אותה לאוכל רחוב קלאסי.

מאחורי יצירת תפריט הפוקי, התוספות והרטבים, עומדת השפית ג'ודית פרנק, המביאה ניסיון רב בתחום המסעדנות. טרם עלייתה לישראל עבדה פרנק במסעדות רבות בלוס אנג'לס. במהלך ביקור שערכה עם בעלה בהוואי, ראתה את הפוקי והתאהבה וכך, אחרי שעלתה לישראל עם משפחתה לפני כחמש שנים, זיהתה את הפוטנציאל להקמת רשת שתתמחה בהגשת קערות פוקי בהתאמה לחיך הישראל וכך נולדה רשת 'פוקישופ'.

פרנק דוגלת בתשומת לב לכל מרכיב ולכן כל חומרי הגלם בכל סניף איכותיים וטריים, כמו כן, קיים מבחר עשיר של תוספות, ואת כל הרטבים פרנק פיתחה ומייצרת אותם בכל יום מחדש מרכיבים טריים והם אלה שהופכים את הטעם של הפוקי המוגש ברשת למעניין וייחודי. תפריט הרשת מציע קערות פוקי מוכנות אבל כמובן שכל אחד יכול להרכיב את סצנת הפוקי שלו על פי העדפותיו וטעמו האישי.

אילו קערות פוקי תוכלו להרכיב ברשת פוקישופ?

זה מתחיל בבסיס של מנת פחמימה שיכולה להיות אורז לבן, אורז מלא, קינואה, אטריות אורז ומי שלא רוצה פחמימה יוכל לבחור סלט עלים מרענן. מכאן העלילה מתפתחת לתוספת חלבון עם אומגה 3; סלמון וטונה רגילים או במרינדה וטופו. על זה מוסיפים שלל ירקות לצד מרכיבים עונתיים שמשדרגים את המנה. השוס הוא הקסם שמפזרים מעל כמו: בצל מטוגן (מומלץ בטירוף), שומשום שחור, לבן או גם וגם, בוטנים קלויים ואיך לא קרנבל רטבים בטעמים ייחודיים לרשת, שחודרים פנימה והופכים את האורז לג'וסי. פרנק לקחה את העניין צעד אחד קדימה ויצרה רטבים ייחודיים כמו: סרירצ'ה ווסאבי חריף, מיונז בזיליקום, בלסמי מייפל, מנגו צ'ילי, טחינה ג'ינג'ר ומייפל, פונזו ועוד.

ניתן להרכיב קערות צמחוניות, טבעוניות, ללא גלוטן, ידידותיות לילדים וכמובן פוקי אישי לפי העדפה. רשת פוקישופ הוקמה בישראל לפני ארבע שנים על ידי בן ון גלדר, יזם ואיש הייטק לשעבר שעלה לישראל מהולנד ופרנק צרפתי, איש עסקים מלוס אנג'לס שעלה לישראל לפני חמש שנים עם אשתו ג'ודית. הרשת מונה היום ארבעה סניפים: 2 בתל אביב (ברחוב רוטשילד ואבן גבירול, בני ברק והרצליה פיתוח) בקרוב ייפתח הסניף החמישי.

הכותב/ת: מערכת Winet

יעניין אותך

נספרסו משיקה את בוטיק הדגל הייחודי שלה בקניון רמת אביב

הבוטיק המחודש עוצב בקונספט קיימות, כולל חווית מיחזור חדשנית, ושואב השראה מבוטיקי קפה המובילים בעולם

הבוטיק המחודש עוצב בקונספט קיימות, כולל חווית מיחזור חדשנית, ושואב השראה מבוטיקי קפה המובילים בעולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *