יום שישי , 3 דצמבר 2021
ראשי / כתבות / רידפיין מיט משיקה נתחי בשר המבוססים על רכיבים מהצומח

חברת הפוד-טק משיקה 'בשר חדש' בדמות נתחי פלאנק בסגנון בקר וטלה מן הצומח, המיוצרים באמצעות טכנולוגיות מתקדמות

רידפיין מיט משיקה נתחי בשר המבוססים על רכיבים מהצומח

חברת הפוד-טק משיקה 'בשר חדש' בדמות נתחי פלאנק בסגנון בקר וטלה מן הצומח, המיוצרים באמצעות טכנולוגיות מתקדמות

חדשנות ישראלית-בינלאומית בתחום המזון: חברת הפוד-טק הישראלית, רידיפיין מיט (Redefine Meat), שחוללה מהפכה עולמית רק ביולי האחרון עת השיקה סדרת מוצרי 'בשר-חדש' טחון הכוללת המבורגר פרימיום, קבב 'טלה', נקניקיה, בשר טחון וסיגר, עושה צעד נוסף בדרך להחליף את הפרה ומשיקה, לראשונה בעולם, פיתוח פורץ דרך של נתחי 'בשר-חדש' דמויי פלאנק בסגנון בקר וטלה.

השקת הנתחים, שעד היום נחשבה לבלתי אפשרית טכנולוגית, תתרחש במסגרת אירוע גלובלי ב-4 ערים במקביל: לונדון, אמסטרדם, ברלין ותל אביב – ובהובלתם של שפים מובילים בעלי מוניטין בינלאומי. החברה, שפונה בעיקר לקהל אוכלי הבשר המעוניינים להפחית בכמות צריכת בשר, מייצרת 'בשר-חדש', המבוסס מן הצומח בלבד, המעניק חוויה קולינרית הזהה בטעם, במרקם ובבשומת לאכילת בשר מן החי.

נתחי ה-'בשר-חדש' של רידיפיין מיט שמבוססים על רכיבים מן מהצומח בלבד, פותחו באמצעות מגוון טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות (המוגנות ב-10 פטנטים) בהן גם הדפסת תלת מימדית ליצירת מרקם, טעם והתנהגות בישול הזהה לבשר מן החי. השקת הנתחים מגיעה לאחר 3.5 שנים של עבודת מחקר ופיתוח מאומצת, ולצד משוב מתמשך שהתקבל לכל אורך הדרך משפים, מומחי בשר ואנשי קולינריה נבחרים, כל זאת במסגרת השאיפה לייתר את הצורך בשימוש בפרה ולהתקדם עוד צעד לעבר הגשמת חזון החברה – להפוך לחברת הבשר הגדולה בעולם.

בהשקה זו, מבססת רידיפיין מיט את מעמדה כפורצת דרך בתחום ה-'בשר-החדש' והופכת לחברה הראשונה בעולם שמשיקה נתחי בשר שלמים ברמת פרימיום המיטיבים עם הסביבה ועם בעלי החיים. השקה זו צפויה לגשר על הפערים הקיימים כיום בשוק, המונעים אימוץ רחב יותר של מפחיתי בשר שאינם נהנים ממגוון מספק ואיכותי. בנוסף, השקת הנתחים היא בשורה עבור שפים של מסעדות עילית, שעתה יוכלו להציע גיוון קולינרי ראשון מסוגו, על ידי שילוב נתחי בשר פרימיום טבעוניים וכשרים על בסיס רכיבים מן הצומח, בתפריטי המסעדות שלהם בישראל וכן במסעדות מובילות ומעוטרות כוכבי מישלן באירופה.

הראשונה בישראל שתגיש את הנתחים היא קבוצת המסעדות R2M (קופי בר, הוטל מונטיפיורי, הרצל 16) ואילו באירופה נרשמו כבר עשרות מסעדות יוקרה שיתחילו להגיש את הנתחים עד סוף השנה. נתחי 'בשר-חדש' של רידיפיין מיט מצטרפים לסדרת המוצרים הטחונים של החברה שהושקו רק ביולי 2021 בישראל וכוללים: המבורגר, נקניקיה, קבב 'טלה', סיגרים ובשר טחון. סדרת מוצרים אלו כבר מככבים בשלל מנות שף וב-150 מסעדות ברחבי ישראל. כעת יושקו המוצרים גם באירופה (גרמניה, הולנד ובריטניה) זאת לצד השקת הנתחים.

בחודשים האחרונים זכו מוצרי 'הבשר החדש', לרבות הנתחים, לאהדה רבה בקרב שפים מעוטרי כוכבי מישלן ברחבי העולם. בין השפים גם השף הבריטי האגדי, מרקו פייר ווייט, שהיה השף הצעיר ביותר שזכה בשלושה כוכבי מישלן ויוביל את אירוע ההשקה הגלובלי בלונדון, שציין כי: "כשטעמתי לראשונה את המוצרים של רידיפיין מיט, לא האמנתי שזה לא בשר מן החי. כבר היום ברור שכולנו צריכים לצרוך פחות בשר מן החי, אבל המציאות היא שעד עכשיו שוק תחליפי בשר לא היה מספיק מגוון וטעים בכדי להשתלב בתפריטים של המסעדות שלנו. מוצרי ה-'בשר-החדש' של רידיפיין מיט מעוררי השראה- הם מטיבים עם הסביבה ומעניקים את הצרכים התזונתיים הנדרשים מבשר, ללא הצורך להתפשר על המרקם והטעם". בנוסף לשף מרקו פייר וויט, גם השפים מעוטרי כוכבי מישלןJoachim Gerne r ו-Ron Blaau וכן השף הישראלי המוערך שחף שבתאי יובילו את אירוע ההשקה הגלובלי במדינותיהם.

אשחר בן שיטרית, מנכ"ל ומייסד שותף של Redefine Meat, מסר: "אנו מציגים נתחים בטעם ובמרקם שהפתיעו את השפים המובילים בעולם, ויש לנו את היכולות הטכנולוגיות הייחודיות לייצר כל נתח שהפרה יודעת להציע. בזכות המשך שיתוף הפעולה ההדוק שלנו עם אנשי קולינריה מובילים, אנו מתכננים להאיץ את השקת המוצרים שלנו באירופה ולאחר מכן בארה"ב ואסיה, ובהמשך להתרחב גם לשוק הקמעונאי. בשבועות האחרונים ראינו את מנהיגי העולם מתכנסים בגלזגו כדי להתחייב ולטפל במשבר האקלים ומכריזים על יעדים משמעותיים כגון הפסקת כריתת יערות הגשם עד שנת 2030. כדי שיעד חשוב זה יושג, נדרשת ירידה דרמטית בכמות הפרות המגודלות עבור מאכל ועל כן, בצריכת כמות הבשר שאנו אוכלים. אנחנו, כאוהבי בשר, מתמקדים במעשים ולא בדיבורים, ומביאים את ההבטחה שלנו למטבחים של שפים מובילים בארץ ובעולם היום, ולא ב-2030. כדי לגרום לשינוי המתבקש, הצלחנו לגשר על הפער, לייצר נתחים טעימים שייסייעו לאוהבי הבשר לצרוך 'בשר-חדש' תוך הנאה מירבית ומבלי להתפשר”.

השף שחף שבתאי, שנבחר להוביל את האירוע הגלובלי בתל אביב, ציין: "רידיפיין מיט יצרו חומר גלם המאפשר לי ולכלל קהילת השפים בעולם, אפשרות ליצור ולחלום. 'בשר-חדש' של רידיפיין מיט הוא חומר גלם שפותח אופקים, פורץ גבולות ומאפשר לי לבשל לכולם- לצמחונים, לטבעונים, לשומרי כשרות ועוד- זאת מבלי להתחשב במחסומים או מגבלות, בשלל טכניקות של צלייה, גריל או בישול ארוך. זהו כבוד גדול עבורי להיות חלק מקבוצת שפים עילית ומצומצמת אשר זוכה להיות זו שמביאה בשורה כזו מהפכנית לעולם. הכבוד הוא לי לחלוק את האירוע עם שפים מכובדים אלו".

הכותב/ת: שי שגב

שי שגב משמש כעורך הראשי של אתר מגזין יין וגורמה (Winet).

יעניין אותך

שולחן תשע

קומו, עורו ומלצרו - זו קריאתה של עפרה בר-נון בטור הקבוע ומגדיל התשר במסעדה: "אישה תחת השפעה"

קומו, עורו ומלצרו - זו קריאתה של עפרה בר-נון בטור הקבוע ומגדיל התשר במסעדה: "אישה תחת השפעה"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *