יום חמישי , 18 אוגוסט 2022
ראשי / חדשות יין וגורמה / קוקטיילים: מתכונים קלים

מי שתחום הכנת המשקאות, הקוקטיילים והיינות מעניין אותו מאד יכול ללמוד תחום זה, הן אם הוא רוצה לעסוק בכך ולהיות ברמן או בשביל הכיף והידע הכללי, להנאתו וגם להנאות כל הסובבים

קוקטיילים: מתכונים קלים

מי שתחום הכנת המשקאות, הקוקטיילים והיינות מעניין אותו מאד יכול ללמוד תחום זה, הן אם הוא רוצה לעסוק בכך ולהיות ברמן או בשביל הכיף והידע הכללי, להנאתו וגם להנאות כל הסובבים

בתחילת הדרך כדאי להגיע לסדנת הקוקטיילים של זיו מנור כדי לקבל את הידע הראשוני. להבין כיצד מכינים קוקטיילים ייחודיים, שבהם יש דגשים, הטעמים והמשקאות המרכזיים שבהם משתמשים. מדובר בעולם רחב ולא לומדים אותו ביום אחד. כל מי שמחליט להכין קוקטיילים לבני הבית או לחברים נהנה מאד מהעשייה ולכן הוא מתחיל עם מתכוני קוקטיילים קלים, כמו המתכונים המצורפים כאן, ועם הזמן מתקדם.

בתחילת הדרך כדאי להגיע לסדנת הקוקטיילים של זיו מנור כדי לקבל את הידע הראשוני. להבין כיצד מכינים קוקטיילים ייחודיים, שבהם יש דגשים, הטעמים והמשקאות המרכזיים שבהם משתמשים. מדובר בעולם רחב ולא לומדים אותו ביום אחד. כל מי שמחליט להכין קוקטיילים לבני הבית או לחברים נהנה מאד מהעשייה ולכן הוא מתחיל עם מתכוני קוקטיילים קלים, כמו המתכונים המצורפים כאן, ועם הזמן מתקדם.

תחום המשקאות

מי שתחום הכנת המשקאות, הקוקטיילים והיינות מעניין אותו מאד יכול ללמוד תחום זה, הן אם הוא רוצה לעסוק בכך ולהיות ברמן או בשביל הכיף והידע הכללי, להנאתו וגם להנאות כל הסובבים.

מוחיטו – קוקטייל מקובה

החומרים להכנה: לימון חתוך או כמה פלחי ליים, שלושה גבעולים של נענע טרייה, 45 מיליליטר של רום לבן, ספרייט, כוס היי בול. אופן ההכנה: מניחים בכוס עלי הנענע עם פלחים חתוכים לקוביות של הלימון או הליים. כותשים את כל התכולה כך שיוצר מיץ. לאחר מכן מוסיפים לכוס את משקה הספרייט, הרום וקוביות קרח. מערבבים היטב ושותים בכיף.

קוקטיילים קלאסיים מתכונים

קיימים סוגים רבים של קוקטיילים אשר מוצאם ממדינות שונות. בישראל שותים קוקטיילים מכל רחבי הגלובוס, כיוון שהמטיילים הישראלים אהבו משקאות ספציפיים בכל אחת מהמדינות השונות שבהן הם טיילו ולכן הם נהנים להכין אותם גם כאן. מהביקורים בברים, בפאבים, בבתי מלון ובאירועים השונים, הישראלים קולטים אילו קוקטיילים הם אלו האהובים עליהם ולכן הם נהנים ללגום אותם במקומות הבילוי וגם להכין אותם מעת לעת בבית. קוקטיילים קלאסיים מתכונים כמו לדוגמה מרגריטה או וודקה קולינס.

מרגריטה קלאסית

מרגריטה קלאסית (צילום: זיו מנור)

מרגריטה מכינים בכוס מרגריטה כדי להעניק נופך מושלם למשקה הנפלא. החומרים להכנה: 20 מיליליטר ליקר טריפל סק, 15 מיליליטר מיץ ליים, 50 מיליליטר טקילה, ארבע קוביות של קרח, פרוסות של ליים חתוך עבור הקישוט של הכוס. אופן ההכנה: בשלב הראשון מרטיבים מעט את שפת הכוס עם מיץ ליים ומוסיפים לאחר מכן גם מלח עבור הקישוט. מוסיפים את שלושת החומרים לשייקר, משקשים אותם יחד, מסננים ומקשטים עם פרוסות של ליים. עבור הגרסה הקפואה של מרגריטה, אפשר לכתוש את המרכיבים, עם כמות גדולה יותר של קרח.

קוקטיילים ביתיים

אוהבי המשקאות והקוקטיילים אוהבים מאד לנסות, להעז ולהכין מעת לעת קוקטיילים חדשים. כאשר מגיעים אורחים כמו חברים או קרובי משפחה, הם מכינים קוקטייל מיוחד מתוך רשימת המתכונים שיש להם. הם נהנים מאד מהעשייה ומהמורכבות, או הקלות של הכנת הקוקטייל הספציפי ובתום ההכנה הם מחלקים את הכוסות הייחודיות לכל האורחים. אם כולם אוהבים את התוצאה, המתכון נכנס לפייבוריטים של מתכונים לקוקטיילים ביתיים, אך אם חלק מהאנשים אהבו פחות את הטעם עקב סיבות כאלו ואחרות, המארחים ינסו בשבוע הבא מתכון אחר שמכיל משקאות על בסיס פירות, וודקה, וויסקי וכו'. אחד הדברים שמדרבנים את בני הבית להכין קוקטיילים הוא כל ההצגה של הכנתם. מערבבים את המשקאות, מוסיפים את הקרח, משקשקים והכל בשמחה עצומה. כל התהליך מוסיף המון למצב הרוח ויוצר המון חוויות עוצמתיות הן למי שמכין את הקוקטיילים והן למי שנהנה מהשתייה שלהם.

שמות של קוקטיילים

קיימים הרבה מאד סוגים של קוקטיילים, נפרט חלק מהמוכרים ביותר לקהל:

  • בלאדי מרי
  • מרגריטה
  • מאי תאי
  • סקרודרייבר
  • מנהטן
  • ראסטי נייל
  • ג'ין וטוניק
  • קוקטייל בלאק
  • מוחיטו
  • מרגריטה
  • Orgasm
  • קוסמופוליטן
  • פינה קולדה
  • ג'ון / טום קולינס
  • אולד פאשן
  • סקס און דה ביץ'
  • דאקירי
  • מימוסה
  • Dry martini

ספר מתכונים לקוקטיילים

כדי להעשיר את ההיצע של הקוקטיילים השונים בבית, רוכשים ספר מתכונים לקוקטיילים ועוברים על האופציות השונות. ברוב המקרים מכינים בתחילת הדרך את המתכונים הפשוטים להכנה, או אלו שיש בהם מרכיבים שאהובים על המארחים, כמו משקאות על בסיס פירות, וודקה, טקילה וכו'. בשלב השני, עוברים להכין את המתכונים שהם קצת מורכבים יותר, אך אם מבינים את שלבי העבודה ומבצעים את ההנחיות בזו אחר זו, אין סיבה שהקוקטייל לא יצליח. באופן טבעי מפעם לפעם המיומנות עולה ולאחר פרק זמן מסוים, אפשר לבצע כל מתכון שמופיע בספר המתכונים בקלות רבה.

קוקטיילים עם ג'ין

משקה הג'ין אהוב על רבים לאור טעמו המיוחד ולכן אפשר להכין באמצעותו סוגים שונים של קוקטיילים עם ג'ין.

נגרוני קלאסי

נגרוני קלאסי (צילום: זיו מנור)

חומרי ההכנה – 30 מיליליטר קמפרי, 30 מיליליטר מרטיני, 30 מיליליטר ג'ין יבש. אופן ההכנה: בכוס ערבוב מניחים את הוורמוט, הג'ין, והקמפרי, או לחלופין מערבלים אותם בתוך השייקר עם כמה קוביות קרח. בתום הערבול אין לשקשק תערובת זו, אלא לאחר שהחלק החיצוני של השייקר או של כוס הערבול הוא קר. מסננים את כל החומרים ומוזגים את התכולה לכוס קוקטייל. מוסיפים מעט קליפת תפוז מגוררת וקוביות קרח נוספות.

מתכון לקוקטייל עם וודקה

הוודקה הוא אחד המשקאות האהובים בעולם כולו ולכן יש רבים ששותים אותו כמו שהוא, עם מיץ אשכוליות או לחלופין על-ידי הכנת מתכון לקוקטייל עם וודקה.

Vodka Collins

קוקטיילים עם וודקה (צילום: זיו מנור)

החומרים להכנה: 60-50 מיליליטר של וודקה, 6 קוביות קרח, כפית אחת של אבקת סוכר או לחלופין סוכר רגיל, 1מיץ שנסחט מלימון ליים אחד שלם, סודה. אופן ההכנה: מערבבים במכשיר השייקר וודקה, מיץ ליים, שלוש קוביות קרח וסוכר. משקשקים במשך כעשרים שניות, ומוזגים לכוס הגבוהה. לאחר מכן מוסיפים לכוס זו את שלוש קוביות הקרח הנוספות וגם את הסודה. כדאי לקשט את כוס הקולינס או את כוס ה-היי בול עם פרוסה של לימון או ליים וגם דובדבן מסוכר.

קוקטיילים עם ויסקי

ויסקי הוא משקה חזק מאד ולכן גם מי שאוהב אותו שותה כמות קטנה יחסית של חצי כוס ואף פחות מכך. אחת הדרכים לשתות משקה זה, היא להכין קוקטיילים עם ויסקי וכך הטעם הייחודי שלו מתפוגג במעט והוא מתערבב עם הרבה טעמים אחרים.

קפירינייה

קפיריניה (צילום: זיו מנור)

החומרים להכנה: כפית וחצי של סוכר חום, 90-60 מיליליטר של שוט קאשסה, 15 מיליליטר של מי סוכר, כוס וויסקי, כוס מלאה קרח כתוש או קוביות קרח, קוביות מלימון טרי. אופן ההכנה: מוחצים בעזרת כותש מעץ את קוביות הלימון כדי לקבל מיץ. מוסיפים לכך את שתי כפיות הסוכר החום או לחלופין מנה של מי סוכר שמורכבת משליש מים חמים ושני שליש סוכר. מוסיפים את הקרח ומערבבים הכול יחד בעזרת מקל ערבוב, ההנאה מובטחת!

בר משקאות

בר משקאות הוא מסמר הערב בכל מסיבה ובזכותו כל מסיבה הופכת להיות הכי מוצלחת בעיר. הברמנים מציעים לקהל האורחים סוגים שונים של משקאות החל ביינות משובחים, דרך וודקה, וויסקי, ג'ין ועוד. בנוסף לכך הם מציעים גם קוקטיילים והם מניחים כמות גדולה של כוסות על המגשים, לשמחתם של כל האורחים שהגיעו לחגיגה. לאורכו של האירוע הם מציעים אופציות נוספות של קוקטיילים, כדי שכולם יטעמו מהאפשרויות השונות.

(לאתר הקוקטיילים של זיו מנור יש ללחוץ על הבאנר בראש האתר)

הכותב/ת: זיו מנור

קוקטייליזציה

יעניין אותך

פינוק זוגי לוולנטיין: סניקרס קרימי

סניקרס קרימי חדש עם מרקם קרמי של חמאת בוטנים מכיל שני ברים בחטיף ומציע דרך מפנקת להתענג על שוקולד ביחד

סניקרס קרימי חדש עם מרקם קרמי של חמאת בוטנים מכיל שני ברים בחטיף ומציע דרך מפנקת להתענג על שוקולד ביחד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.