Next Page  4 / 80 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 4 / 80 Previous Page
Page Background

winet

|

4

עברו עשרים שנה להוצאתו של

המגזין הראשון שלנו. כאשר ירון

גוטמן, העורך הראשון ואנוכי,

הוצאנו את המגזין הראשון, לקראת

, לא

1996

תקופת החגים של שנת

העליתי בדעתי טווח כה ארוך.

ידענו אז כי ענף היין עדיין מצומצם

ומספר ה'משוגעים' לדבר קטן. ברם,

מה שבכל זאת דחף אותי להמשיך

ולהתמיד עד היום, למרות כל הקשיים

שנערמו בדרך, היה אותו 'שגעון' ליין

ולכל הקשור בו, שגעון המוכר היטב

לכל חובב ולכל מי שנדבק בחיידק

חביב זה. בוירוס היין נדבקתי בשנת

. כמו מרבית קוראינו, שנים

1994

רבות הייתי חובב יין. נסעתי במחוזות

צרפת ואיטליה, טעמתי, קניתי

וקראתי מגזינים לרוב. ברם, בשנת

הפכתי מחובב פסיבי לאקטיבי.

1994

באותה שנה נפתח קורס עשיית היין

הראשון ביקב 'שורק' בניהולו של

ברי ססלוב. התמזל מזלי והייתי

בין הבוגרים. לעולם לא אשכח את

התחושה הנפלאה הזאת כאשר אתה

לוגם את היין שעשית במו ידיך, החל

בבציר הענבים עם הנץ החמה ועד

לביקבוק היין והדבקת התווית שכה

טרחת על תיכנונה. חוויה אישית זאת

היא שהעצימה אצלי את האהבה ליין,

את הערכה הרבה ליוצריו ואת ההבנה

לרגשותיו העזים של כל בוטיקאי

חדש, כאשר הוא מגיע למערכת

המגזין עם בקבוק פרי ביכוריו, אותו

הוא מחזיק כבתינוק בן יומו.

עשרים שנה אלה הן גם השנים

המשמעותיות ביותר בתחום היין

בישראל. הייתה זו תקופה בה

החלו להופיע בישראל חנויות היין

המתמחות בזו אחר זו. יותר ויותר

יינות החלו להגיע מחו"ל במקביל

להורדת חומות המכס המגן. היקבים

בישראל, אשר הבינו מהר את עוצמת

התחרות הבלתי נמנעת עם הייבוא

הגדל, החלו להרחיב את מגוון הזנים

הניטעים במטרה לייצר יותר ויותר

יינות איכות, ובמקביל שקדו רבות

ובהצלחה יתרה על שיפור המוצר

וייצור סדרות חדשות של יינות

איכותיים המתחרים ביינות העולם.

במקביל התחילה התהוותם של יקבי

בוטיק חדשים, אשר הוקמו על ידי

'משוגעים לדבר'. ללא המשוגעים

לדבר שום דבר לא היה קם ונולד.

גם היום כאשר אתה רואה את

הכרמים החדשים הקמים ומלבלבים

מגבול הצפון ועד לנגב, וכאשר אתה

קוראים יקרים,

אפריטיף

|