Next Page  74 / 80 Previous Page
Information
Show Menu
Next Page 74 / 80 Previous Page
Page Background

למשרה

שיני שום כתוש

3

כפות רוטבסויה

4

כפות רוטב טריאקי

4

כוס דבש

1/2

כפות חרדל

2

כוס סירופ מייפל

1/2

כפות רוטב צ'ילי תאיילנדי

2

מתוק

כפית ג'ינג'ר טרי כתוש

1

כפית קינמון

1/2

כוס מיץ תפוזים

1

כפות קטשופ

4

כפית אסקתצ'ילין

1/2

כפות סוכר חום

2

מלח ופלפל שחור גרוס

כוס מים רותחים

1/2

winet

|

74

עוף מתוק

מנות

4

החומרים

כרעיים ללא העור

4

בצלים פרוסים דק

2

שזיפים מיובשים מגולענים (לא חובה)

10

משמשים מיובשים (לא חובה).

10

ההכנה

ממיסים את הדבש עם חצי כוס מהמים הרתוחים בצנצנת גדולה ואל תערובת זו מוסיפים את שאר הנוזלים

:

המשרה

והתבלינים, מנערים דקה או שתיים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד. מניחים בצד.

בתבנית אלומיניום גדול ועמוק מפזרים את הבצל הפרוס ואפשר גם את הפירות היבשים.

מניחים את כרעי העוף, כשהצד עם העצמות למעלה, מעל הבצל, שופכים את המרינדה שהוכנה קודם לכן מעל העוף

ומשאירים בצד (במקרר) למשך כמה שעות. אפשר גם להכין יום קודם.

דקות מנמיכים

15

מחממים את התנור לחום מקסימאלי ומכניסים את התבנית כשהיא מכוסה ברדיד אלומיניום. לאחר

מעלות למשך שלוש שעות. יש לבדוק את רמת הנוזלים לאחר כשעה עד שעה וחצי ובמידת הצורך

220 -

את החום ל

להוסיף כחצי כוס מים רתוחים ועוד חצי כוס מיץ תפוזים.

* מומלץ עם בטטות אפויות

50

משמשים

'

גר

50 ,

שקדים קלופים

'

גר

50-

לאירוע חגיגי יותר אפשר לעשות גם עם עוף שלם ולמלא אותו ב

טיפ -

צימוקים שחורים. טוחנים הכל במעבד מזון טחינה גסה וממלאים את בטן העוף. כל שאר התהליך ללא שינוי. גם כאן

'

גר

משתמשים בעוף מנוקה ללא העור (אפשר לבקש מהקצב לעשות). במשך הבישול בתנור יש להרטיב את העוף בעזרת

:

היינות המתאימים למנות

יין: סוביניון בלאן, שרדונה ללא עץ, שמפניה/קאווה יבשה.

המתכונים מהספר 'גורמה בריא'

בעריכת דליה אבישר ושלי ענבר

|

גורמה בריא